استانبول به عنوان یک شهر محبوب در تموم دنیا شناخته میشه و جاذبه های زیادی برا کشف کردن داره…این شهر مهم ترین و توریستی ترین شهر ترکیه که نسبت به همه شهر های این کشور، برای زندگی هزینه های بیشتری داره و به عنوان گرون ترین شهر ترکیه به حساب میاد اما اگه بخوایم عادلانه قضاوت کنیم قیمت و مخارج زندگی توی این شهر در مقایسه با خیلی از شهر های دنیا چندان هم بالا نیست! بهتره در ادامه با GerdGard.com همراه باشید تا با میزان هزینه های مختلف زندگی توی استانبول بیشتر آشنا بشید.
واحد پول استانبول
ئاحد پول استانبول لیره ترکیه است که با علامت ₺ نشون داده میشه که این ارز تنها توی کشور ترکیه و قبرس شمالی مورد استفاده قرار میگیره و اگه می خواید اطلاعات مفیدی درباره پول این کشور به دست بیارید، پیشنهاد می کنم حتما قسمت پول رایج استانبول رو در وب سایت گِردگَرد مطالعه کنید.
سطح زندگی و هزینه ها در استانبول
شاید براتون جالب باشه که بدونید طبق تحقیقات گِردگَرد، توی لیست کشور های آسیایی در مجله اقتصاد، شهر استانبول به عنوان یکی از شهر هایی منطقه معرفی شده که رشد قیمت توی اون نسبت به خیلی از شهر های دیگه واقعا با سرعت بیشتری در حال زیاد شدنه! توی لیست گرون ترین شهر های آسیا، استانبول توی ردیف ۶۲ قرار می گیره و این در حالیه که قبلا این شهر در ردیف ۷۲ قرار داشت و توی لیست گرون ترین شهر های دنیا استانبول در ردیف ۱۶۳ از بین ۲۰۹ شهر قرار گرفته.
این موضوع بیشتر بخاطر اینه که مالیات توی این شهر ۱۸ درصد افزایش پیدا کرده و کثرا اجناس هم قیمتاشون زیاد شده اما باید بدونید باز هم این شهر نسبت به شهر های اروپایی سهری ارزونی به حساب میاد. هزینه زندگی یک فرد بدون در نظر گرفتن اجاره خونه حدود ۲,۴۱۵٫۴۹ در ماه میشه. مثلا اگه بخواید توی یک رستوران در سطح متوسط بشینید و چیزی بخورید و از چند تا جاذبه دیدن هر هم دیدن کنید باید تقریبا ۱۰۰ لیر در روز هزینه کنید.
درآمد در استانبول
درآمد افرادی که توی این شهر زندگی می کنند با توجه به شغل و حرفه ای که دارند متفاوته و از حدود ۱۰۰۰ لیر در ماه شروع میشه و برای بعضی افراد تا ۲۵۰۰۰ لیر در ماه هم زیاد میشه. باید بدونید درصد زیادی از افرادی که توی استانبول زندگی می کنند جز افرادی با درآمد خوب و بالا هستند و تا ۱۰۰۰۰ لیر در ماه درآمد دارند. بعد از اون درصد زیادی از مردم هم با درآمدی در حد متوسط زندگی می کنند که از ۶۰۰۰ در ماه درآمد دارند و حدود ۴ درصد هم جز افراد کم درآمد استانبول به حساب میان که از ۱۰۰۰ تا ۴۱۰۰ لیر در ماه حقوق می گیرند. در واقع حداقل میزان درآمد هر فرد برای هر ساعت کار، ۴۰ لیر میشه.
اجاره ملک در استانبول
برای اقامت توی استانبول گزینه های زیادی پیش روتون قرار داره! می تونید یک آپارتمان اجاره کنید یا یک خونه و ویلای لوکس رو برای زندگی انتخاب کنید… معمولا قیمت های با توجه به نوع و کیفیت خانه متفاوته و اینکه کجای قرار گرفته و امکاناتی مثل پارکینگ خونه می تونه روی هزینه های اجاره خونه موثر باشه. این موضوع رو هم باید در نظر بگیرید که خیلی از خونه ها به صورت مبله اجازه داده میشن و بعضی ها هم بدون اسباب و اثاثیه!
قرار داد های اجاره توی این شهر معمولا به صورت یک ساله بسته میشن و افرادی که به عنوان یک مهاجر خارجی اقدام به اجاره خونه می کنن باید مدارکی مثل پاسپورت، نامه کارفرما و مدارکی مبنی بر میزان درآمدی که توی این شهر دارند، ارائه بدن تا بتونند جایی رو برای اقامتشون اجاره کنند.
در مورد اجاره خونه حواستون به این موضوع باشه که اکثر مشاور املاک هایی که توی استانبول هستند، نمی تونند به خوبی انگلیسی حرف بزنند و قرار داد ها رو هم به ترکی می نویسند، پس اگه ترکی بلد نیستید، سعی کنید حتما یک شخص مطمئن رو که به به این زبان آشنایی کامل داره همراه خودتون ببرید تا بهتون کمک کنه. کرایه یک آپارتمان یک تخته توی قسمت های مرکز شهر از حدود ۱۴۵۰ لیر شروع میشه و اگه بخواین توی قسمت های دور تری نسبت به مرکز شهر جایی رو کرایه کنید تقریبا از ۹۰۰ لیر شروع میشه. هزینه هاستل هم برای یک نفر از ۱۰۳ لیر شروع میشه.
هزینه تحصیل
همه بچه هایی که در استانبول زندگی می کنند، می تونند از مدارس عمومی رایگان اون استفاده کنند. اما اکثر مهاجران بچه هاشون رو به مدارس بین المللی میفرستند تا هم از لحاظ آموزشی و هم زبان بین المللی راحت تر بدتونند درس بخونند. توی اکثر این مدارس به بچه ها ترکی هم آموزش داده میشه تا بتونند با فرهنگ و اجتماع این شهر بیشتر ارتباط برقرار کنند. دبیرستان های خصوصی استانبول معمولا گرون هستند و هزینه اون ها از سالی ۴۰۰۰ دلار در نظر گرفته میشه برای همین افرادی که برای زندگی به استانبول میرن و بچه دارند باید کنار همه هزینهه اشون هزینه تحصیلات و مدرسه فرزندشون رو هم در حساب کنند. اگه هم می خواید در مورد تحصیل توی استانبول و هزینه های هر مقطع بیشتر بدونید حتما قسمت تحصیل در استانبول وب سایت گِردگَرد رو مطالعه کنید.
هزینه خدمات
برای اجاره های کوتاه مدت معمولا هزینه خدماتی مثل آب، برق، گاز و … با اجاره پرداخت میشه اما برای قرار داد های بلند مدت هر فرد باید خودش هزینه ها رو پرداخت کنه و هزینه این خدمات در طول ماه تقریبا ۳۵۰ لیر میشه برای اینترنت در هر ماه هم تقریبا ۷۸ لیر باید هزینه کنید.
هزینه خوراک و ملزومات زندگی
اکثر خوراکی هایی که برای زندگی روزمره استفاده میشه توی استانبول قیمت مقطوعی نسبت به شهر های اروپایی و آمریکایی داره؛ اما قیمت لوازم برقی و خوراکی های خارجی که از کشور های دیگه وارد میشه معمولا خیلی گرون تره. در ادامه گِردگَرد قیمت بعضی از خوراکی هایی که در طول روز بیشتر مصرف میشه رو بهتون میگه.
یک قرص نان ۲٫۳۰ لیر، ۱ لیتر شیر ۳٫۵۰ لیر، ۱۲ تا تخم مرغ ۸٫۵۰ لیر، یک کیلو برنج حدود ۸٫۴۰ لیر و برای خرید یک کیلو سیب ۵٫۵۰ لیر، ۱ کیلو موز ۹٫۹۶ لیر، یک کیلو سیب زمینی ۴٫۴۴ لیر، یک آب ۱٫۵ لیتری ۱٫۸۷ لیر باید هزینه کنید. این موضوع رو هم یادتون باشه که آب شهر استانبول برای خوردن مناسب نیست پس سعی کنید هر روز حتما آب معدنی تهیه کنید. یک ساندویج بیگ مک توی مک دونالد ۱۸ لیر میشه و اگه بخواید با کمترین میزان هزینه ها غذاهاتون رو از ارزون ترین و سبک ترین غذاهای خیابانی بخرید و ایستاده بخورید باید از ۳۵ لیر در روز برای همه وعده های غذایی تون هزینه کنید. در واقع یک وعده غذا توی یک رستوران معمولی از حدود ۲۵ لیر برای هر نفر شروع میشه.
هزینه حمل و نقل
هزینه بنزین توی استانبول نسبت به اروپا و آمریکا تقریبا گرونه. سیستم حمل و نقل عمومی استانبول خیلی گسترده و مقرون به صرفست و اکثر مردم برای رفت و آمد و جایجایی توی سطح شهر از این شبکه استفاده می کنند و از اونجایی که هزینه پارکینگ توی استانبول گرونه مردم ترجیح میدن به جای اینکه از ماشین شخصی استفاده کنند، با کمترین هزینه با اتوبوس و مترو به هرجایی که دوست دارند، برن. البته این موضوع رو هم باید بگم که قیمت ماشین هم چندان توی این شهر بالا نیست.