گِردگَرد

حمل و نقل در دبی

شهر توریستی دبی با استاندارد های بالا برای زندگی و سفر کردن و سرگرمی ها و جذابیت های شگفت انگیز، معماری منحصر به فرد و سواحل و بیابان هایی که برای تفریح و خوش گذرانی به بهترین امکانات مجهزند، مقصد بی نظیری برای توریست های سراسر دنیا محسوب میشه و باید بدونید که بیشتر درآمد این شهر از طریق صنعت توریسم و گردشگری به دست میاد.

قطعا شهری که بزرگ ترین مرکز خرید دنیا و بلند ترین برج جهان و منحصر به فرد ترین تفریحات را در خودش جا داده جای ویژه ای برای سفر کردن هم خواهد بود…گشت و گذار توی این شهر با سیستم حمل و نقل پیشرفته ای که وجود داره چندان کار سختی نیست؛ فقط باید در مورد سیستم حمل و نقل دبی و بهترین روش برای جابجا شدن در سطح شهر بیشتر بدونید، پس در ادامه مطلب با گِردگَرد همراه باشید…

سیستم حمل و نقل دبی

برخلاف سایر شهر های کشور امارات متحده عربی، دبی یکی از بهترین زیرساخت های حمل و نقل رو داره و برای حمل و نقل گزینه های زیادی پیش روتون قرار داره. این شهر به خاطر رشد جمعیت و میزان مهارجتی که توی سالهای اخیر داشته، معمولا ترافیک زیادی داره و به عنوان یکی از شلوغ ترین شهر های خاورمیانه شناخته میشه و به طور میانگین ساکنین این شهر برای رسیدن به محل کارشون حدود یک ساعت و نیم زمان برای ترافیک در نظر می گیرند و با اینکه دولت هم تلاش های زیادی برای کاهش این مساله کرده اما بخاطر اینکه جمعیت شهر همچنان رو به افزایشه، پدیده ترافیک توی دبی به این سادگی برطرف نمیشه.

معمولا بیشترین ترافیک و شلوغی بین ساعت های ۷ صبح تا ۱۰ صبح و ۴:۳۰ تا ۸ شب اتفاق میفته و بیشترین تردد هم کنار ایستگاه ها و مترو های شهریه. جمعه ها و شنبه ها هم از عصر ها نزدیک مراکز خرید و سواحل و جاذبه های شهری خیابان ها بسته میشه. برای رفت و آمد توی شب ها بهترین و سریع ترین راه استفاده از تاکسیه.

کارت حمل و نقل (Nol Card)

قبل از هر چیزی برای استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی در دبی گِردگَرد بهتون پیشنهاد می کنه تا خیلی زود کارت های حمل و نقلی به نام نول کارت که برای مترو، اتوبوس، اتوبوس آبی، تراموا و حتی پارکینگ کاربرد داره، تهیه کنید. درواقع سیستم حمل و نقل دبی به شکلیه که پول نقد پذیرفته نمیشه و برای اینکه شما بتونید از این سیستم استفاده کنید باید یکی از انواع نول کارت های دبی رو خریداری کنید.

این کارت ها انواع مختلفی دارند که باید با توجه به نیازتون اون ها رو تهیه کنید. نول کارت که در واقع یک کلمه عربیه و همون بلیط  ترجمه میشه کارتیه که می تونید اون رو از طریق باجه های فروش بلیط یا از دستگاه هایی که توی ایستگاه ها قرار داره خریداری کنید و باید اون رو قبل و بعد از خروجتون از هر وسیله نقلیه توی دستگاه های مخصوص قرار بدید تا میزان هزینه تون از کارت کم بشه.

انواع نول کارت

برای توریست ها دو نوع نول کارت وجود داره و یک نوع نول کارت هم هست که می تونید برای اینکه از امکانات بیشتری برخوردار باشید، تهیه کنید. این کارت ها معمولا به صورت ۷ روزه، ۳۰ روزه، ۹۰ روزه و ۳۶۵ روزه وجود دارند که می تونید اون هارو با توجه به نیازتون تهیه کنید. به طور کلی دبی از ۷ ناحیه تشکیل شده که هزینه ها با توجه به این نواحی حساب میشه.

نول کارت آبی

یک نوع نول کارت آبی هم هست که بیشتر برای ساکنین دبی مورد استفاده قرار میگیره. مزیت این نول کارت های اینه که به صورت شخصی و با اطلاعات شخص صادر میشه و برای افرادی که زیاد از حمل و نقل عمومی استفاده می کنند و کارتشون رو مقادیر بیشتری شارژ می کنند مناسبه. قیمت این کارت ها کمی گرون تر از کارت های دیگه است و ۷۰ درهمه و ۲۰ درهم هم شارژ اولیه داره و از مهم ترین خصوصیتاش اینه که اگه زمانی گم بشه می تونید کنسلش کنید و میزان هزینه ای که داخلش دارید رو پس بگیرید اما برای توریست ها معمولا کارت های قرمز، نقره ای و طلایی مناسب تره.

نول بلیط های قرمز

نول بلیط های قرمز رنگ که هزینه اون ۲ درهمه و برای هر سفر باید به صورت جداگانه شارژ بشه و امکان شارژ کردن اون تا ۱۰ بار وجود داره و با توجه به میزان ایستگاه هایی که طی می کنید شارژ میشه. اعتبار این بلی ها هم کلا ۹۰ روزه. هزینه با نول بلیط های قرمز برای یک ناحیه ۴ درهم، برای دو ناحیه ۶ درهم، برای ۳ ناحیه و بیشتر از اون هم ۵٫۵۰ درهم میشه و اگه بخواید برای یک روز کامل شارژش کنید باید ۲۰ درهم هزینه کنید.

نول کارت های نقره ای

این نول کارت ها که هزینه اولیه اون ها ۲۵ درهمه و ۱۹ درهم هم شارژ اولیه دارند، این کارت ها وقتی به درد می خورند که بخواید توی سفرتون بیش از ده بار از کارت استفاده کنید و هزینه اون هم برای یک ناحیه حدود ۳ درهم، برای دو ناحیه ۵ درهمه و برای ۳ ناحیه و بیشتر ۷٫۵۰ درهم میشه. این کارت ها قابلیت شارژ تا ۵۰۰۰ درهم رو دارند. اعتبار این نول کارت ها هم تا ۵ ساله و می تونید اون رو برای سفر های بعدیتون به دبی هم نگه دارید و ازش استفاده کنید.

نول کارت های طلایی

این نول کارت ها هم مثل نول کارت های نقره ای ۲۵ درهم و با ۱۹ درهم شارژ اولیه هستند و تنها تفاوتی که دارند در نوع امکانات و خدماتیه که موقع سفرهاتون با مترو ازش بهره مند میشید و با این کارت ها می تونید توی صندلی های راحت جلو ترین قسمت مترو بشینید و از جایگاه ویژه و راحتتون لذت ببرید. امکان شارژکردن این کارت ها هم تا ۵۰۰۰ درهم وجود داره و با هر سفر از کارتتون با مترو دقیقا دو برابر نول کارت نقره ای از حسابتون کم میشه و مثل اونها تا ۵ سال اعتبار دارند.

مترو

مترو دبی یکی از رایج ترین و محبوب ترین گزینه های حمل و نقل شهری به حساب میاد و به عنوان تنها مترو دنیا که بدون راننده و با سیستم اتوماتیک حرکت میکنه، و این نو آوری در سیستم حمل و نقل موجب شده که جابجایی با مترو برای توریست ها هم جذاب و تکرار نشدنی باشه.

با استفاده از شبکه مترو می تونید به راحتی به اکثر نقاط شهر سفر کنید و چه از نول بلیط های قرمز استفاده کنید و چه از نول کارت ها هزینه ها حداقل از ۳ درهم شروع میشه و حداکثر برای هر سفر ۷٫۵ درهم از کارتتون کم میشه. پیشنهاد گِردگَرد به شما اینه که استفادهه از مترو رو حتما توی برنامه حمل و نقلتون در دبی داشته باشید! فقط در مورد سوار شدن در مترو باید بدونید که خوابیدن و غذا خوردن و حتی آدامس خوردن توی مترو غیر قانونی محسوب میشه.

اتوبوس

درسته که با مترو می تونید بیشتر مسیر های شهری و طی کنید اما باید بدونید خیلی از مسیر ها هم به مترو دسترسی ندارند و در چنین شرایطی یکی از به صرفه ترین راه ها استفاده از اتوبوس های شهریه که شاید با سرعت مترو حرکت نکنه ولی توی خیلی از مواقع به شما کمک میکنه تا با کمترین هزینه به مقصدتون برسید. یکی از بزرگ ترین مزیت های اتوبوس اینه که تقریبا به همه نقاط شهری دسترسی داره و باید بدونید با ۱۱۴ خطی که در سطح شهر داره، برای رفتن به اکثر جاذبه های شهری هم می تونید از اتوبوس استفاده کنید. سیستم حمل و نقل امارات در نظر داره که تا سال ۲۰۳۰ حدود ۳۰ درصد از مردم از اتوبوس برای جابجا شدن استفاده کنند و از اونجایی که این اتوبوس ها تمیز و راحت هستند و تهویه خوبی هم دارند این موضوع کاملا قابل تصوره.

برای پرداخت هزینه اتوبوس در دبی هم باید از نول کارت ها استفاده کنید که کرایه اون هم مثل مترو حساب میشه و از اونجایی که این شهر زیر ساخت های خوبی داره لازم نیست اصلا نگران سفرتون با اتوبوس باشید اما فقط باید بدونید که توی زمان های پر تردد ایستگاه ها خیلی شلوغ میشه و ممکنه کمی برای سوار شدن دچار مشکل بشید. برای توریست ها بهترین زمان استفاده از اتوبوس و مترو اینه که از ساعت های ۷ تا ۹ صبح و ۵ تا ۸ عصر که خلوت تره باشه. توی اتوبوس های دبی هم باید حواستون به غذا خوردن باشه چون غیر مجاز محسوب میشه.

مونوریل

یکی از جدید ترین گزینه ها که از چند سال اخیر به سیستم حمل و نقل دبی اضافه شده، مونوریله که فقط توی قسمت های ساحلی مارینا و جزیره پالم استفاده میشه. این پروژه که از سال ۲۰۱۴ راه اندازی شده در مقصد های پر ترددی مثل ساحل جمیره جابجا میشه و برای سوار شدن در تراموا ها هم می تونید از نول کارتتون استفاده کنید.

از نظر میزان هزینه هم باید بدونید که نسبت به مترو، اتوبوس و تراموا کمی گرونتره و هزینه اون هم از ایستگاه دروازه تا پارک اتحاد ۱۰ درهم و بلیط رفت و برگشت اون ۱۵ درهم و از پارک اتحاد تا مجموعه آتلانتیس ۱۵ درهم و بلیط رفت و برگشت اون ۲۰ درهم میشه. ساعت کاری اون هم هر روز از ۹ صبح تا ۱۰ شبه و معمولا هر سفر با مونوریل حدود ۱۰ دقیقه طول میکشه و هر ۱۵ دقیقه هم حرکت می کنه و کلا سه تا ایستگاه اصلی داره که توی دروازه، پارک اتحاد و مجموعه آتلانتیس قرار گرفته.

تراموا

تراموا که برای ۱۴٫۵ کیلومتر در طول خیابان الشوفه از ساحل مارینا به جزیره پالم و الشوفه جابجا میشه و ۱۱ ایستگاه در سطح شهر داره که به ۵ ایستگاه مترو در امتداد همین خیابان متصل میشه و در آینده قراره به ایستگاه های متروی بیشتری در سطح شهر وصل بشه. همچنین تراموا به مونوریل های پالم هم در قسمت ورودی و از خیابان الشوفه وصل میشه که میتونید مسیر اون و ایستگاه هارو با خط قرمز توی نقشه زیر ببیند.

هزینه ترامواها هم برای سفر در یک منطقه با نول بلیط های قرمز رنگ حدود ۴ درهم میشه. در دو منطقه ۶ درهم و برای جایجایی در ۳ منطقه و بیشتر ۸٫۵ درهم میشه. با کارت نقره ای هم هزینه جابجایی در یک منطقه ۳ درهم، دو منطقه ۵ درهم و برای ۳ منطقه و بیشتر ۷٫۵ درهم میشه. با کارت طلایی هم می تونید از قسمت VIP استفاده کنید و برای اون باید برای یک منطقه ۶ درهم، برای دو منطقه ۱۰ درهم و برای ۳ منطقه و بیشتر باید ۱۵ درهم هزینه کنید.

تاکسی

یکی از راحت ترین راه ها هم برای حمل و نقل توی هر سفری می تونه استفاده از تاکسی باشه که هر جایی و هر ساعتی از روز هم در دسترسه. نکته ای که د رمورد تاکسی های دبی وجود داره اینه که همه این تاکسی ها به سیستم تهویه هوا و خنک کننده مجهزند و شای هیچ تاکسی رو پیدا نکنید که کولرش خاموش باشه و از همون لحظه اولی که وارد فرودگاه دبی میشید می تونید صدها تاکسی رو در مقابل خودتون ببینید. اما گِرد گَرد بهتون پیشنهاد می کنه تا وقتی که مجبور نشدید در دبی از تاکسی استفاده نکنید چون گرینه های ارزون دیگه هم هست.

کمترین میزان هزینه ای که باید برای تاکسی های دبی کنید از ۱۲ درهم شروع میشه و برای هر کیلومتر در ترافیک عادی به اون ۱٫۷۵ درهم اضافه میشه و هر یک ساعت انتظار توی ترافیک عادی ۲۰ درهم به هزینه هاتون اضافه میکنه؛ که نسبت به سایر شهر های امارات هم به میزان قابل توجهی بیشتره اما اینجا شما برای یک سرویس لوکس هزینه پرداخت می کنید. برای پرداخت هزینه هم باید مستقیما به راننده پول نقد پرداخت کنید که البته خیلی از تاکسی های جدید تر به کارتخوان های مخصوص کارت اعتباری و نول کارت ها هم مجهز شدند. این نکته رو هم یادتون باشه که از ساعت ۱۰ شب یا ۶ صبح هزینه ها کمی بیشتر میشه.

تاکسی مخصوص بانوان

درسته که دبی شهر امن و مطمئنیه و حتی برای مواقعی که خانم ها هم بخوان شب ها تنها جایی برن، مشکلی وجود نداره اما باید بدونید برای اینکه این امنیت به بالاترین میزان خودش برسه می تونید در دبی از تاکسی های مخصوص خانم ها استفاده کنید. تاکسی هایی با سقف صورتی و راننده هایی خانم که به راحتی شمارو توی هر ساعت و هر قسمتی از شهر جابجا می کنند.

قایق های چوبی Abras

دبی محلی برای تجربه تضاد های مختلفه جایی که در عید حال که مدرن ترین وسایل حمل و نقل وجود دارند، می تونید از قایق های چوبی قدیمی برای جابجایی تون استفاده کنید. تاکسی های آبی چوبی که در واقع قایق های قدیمی هستند که مسافر هارو در طول ۱۰ متر جابجا می کنند. این تاکسی های سنتی آبی به عنوان abras شناخته میشن، یکی از بهترین راه ها برای دور شدن از ترافیک های شهر و از کم خرج ترین راه های جابجایی توی دبی به حساب میاد. جابجا شدن با این قایق ها از یک سمت به سمت دیگه تقریبا ۵ تا ۱۰ دقیقه طول میکشه و در حالی که اگه بخواید با ماشین همین مسیر رو طی کنید شاید حدود ۱ ساعت توی راه باشید که در کنار جابجا شدن و رسیدن به مقصدتون می تونید یک تجربه فوق العاده و منحصر به فرد رو هم توی این شهر داشته باشید. هزینه اون هم معمولا برای هر سفر حدود ۱ درهم میشه و نیاز به بلیط هم نداره و کرایه رو مستقیم به خود قایقران میدید.

مسیر های این قایق ها هم از دو ایستگاه توی ۲ تا مسیر رفت و برگشته که می تونید توی عکس زیر به طور کامل ببینید.

تاکسی های آبی مدرن

در کنار قایق های چوبی دبی تاکسی های آبی مدرنی هم هستند که در واقع یک جایگزین برای تاکسی های آبی قدیمی هستند. این تاکسی ها از ۱۰ صبح تا ۱۰ شب کار می کنند و هزینه اون ها هم از ۵۵ درهم شروع میشه و هر یک ساعتی که سوار اونها بشید تقریبا ۴۰۰ درهم میشه.