گِردگَرد

غذاهای استانبول

استانبول جذابیت های زیادی برای دیدن و تجربه کردن داره، اما بدون شک یکی از مهم ترین خاطراتی که می تونه تا مدت ها توی ذهنتون بمونه و از یاد آوری اون کلی لذت ببرید، طعم بی نظیر غذاهای ترکی توی این شهر دوست داشتنیه.

این شهر آمیزه ای از طعم های بین المللی و غذاهای سنتی که ریشه در هزاران سال پیش داره و تجربه این طعم ها می تونه شما با فرهنگ و دنیای متفاوت طعم های خوشمزه ای آشنا کنه. غذاهایی با تاریخ جالب و شنیدنی و طعم های لذیذی که تحت تاثیر آشپزی سراسر دنیا قرار داره ولی اونقدر خاص و منحصر به فرده که فقط باید توی ترکیه تجربش کنید.

غذاهای ترکی یکی از پر طرفدار ترین طعم های دنیاست و ظاهر اون ها هم مثل موزاییک های رنگارنگی که توی بناهاشون به کار رفته، پر از رنگ های مختلفه. توی هر کدوم از شهر های مختلف ترکیه می تونید غذاهای متفاوتی رو امتحان کنید و این موضوع به موقعیت جغرافیایی و شرایط زندگی مردم اون منطقه بستگی داره اما از اونجایی که از مرم زیادی از شهر های مختلف ترکیه برای کار و زندگی به استانبول مهاجرت می کنند، این شهر به عنوان قلب فرهنگی کشور شناخته میشه و بیشتر از هر شهر دیگه ای می تونید اینجا انواع غذاهای مختلف ترکی رو امتحان کنید و لذت ببرید. حالا اگه می خواید در مورد عادت های غذایی و خوشمزه ترین غذاهای استانبول بیشتر بدونید بهتره که با GerdGard.com همراه باشید.

عادت های غذایی

قبل از هر چیزی میریم سراغ یک صبحانه کامل ترکی در استانبول…معمولا صبحانه توی این شهر معنای متفاوتی داره و به یکی نون و پنیر ختم نمیشه! روی میز صبحانه استانبولی معمولا پر از ظرف های کوچکه که توی هر کدوم از اونها چیز های مختلفی مثل پنیر، زیتون، گوجه، کره، مربا، نون تازه و یک قوری چایه. سبزیجات نقش مهمی توی غذاهای ترکی داره که هم به صورت خام و هم پخته شده با روغن زیتون استفاده میشه که معمولا سبزیجات پخته شده هم به صورت سرد و به عنوان مزه خورده میشه مگر اینکه کنار گوشت سرو بشه.

معمولا ترک ها از سوپ به عنوان استارتر یا پیش غذا استفاده می کنند و سوپ های مختلفی هم دارند که معروف ترین اون سوپ عدسه که طعم واقعا خوشمزه ای هم داره.

یکی از پر استفاده ترین خوراکی های ترک ها برنجه که به اون پیلاو pilav گفته میشه و با اکثر غذاهای ترکی برنج می خورند که البته این فرهنگشون شباهت خیلی زیادی به ما ایرانی ها داره! بعد از برنج نان یکی دیگه از مهم ترین خوراکی ها همراه اکثر غذاها به حساب میاد و میشه گفت چه غذا با نان خورده بشه چه نشه در هر صورت باید روی میز باشه. مردم ترکیه علاقه زیادی به خوردن گوشت دارند و اون رو به شکل های مختلفی سرو می کنند. معمولا این مردم علاقه زیادی به غذا خوردن دارند و دوست دارند غذاها آروم پخته بشن.

ترک ها خیلی ماست رو دوست دارند و یکی از بزرگ ترین مصرف کننده های ماست در کل دنیا به حساب میاد و طبق تحقیقات گِردگَرد تقریبا در سال بیشتر از ۲ میلیون تن ماست می خورند و جالبه که اون رو کنار گوشت، سالاد، سوپ و اکثر غذاهاشون هم سرو می کنند.

عادت دیگه ای که ترک ها دارند اینه که در طول روز چندین بار چای می خوردند. ترک ها هم مثل ما ایرانی ها علاقه زیادی به خوردن چای دارند و از مهمان ها و تازه وارد هاشون، قبل از هرچیزی با چای پذیرایی می کنند. مهم ترین موضوعی که برای درست کردن چای ترک ها وجود داره اینه که اون ها ای رو توی قوری میریزند و میزارن روی کتری و اجازه میدن دم بکشه و از تی بگ استفاده نمی کنند که این موضوع هم شباهت زیادی به فرهنگ ما داره. خیلی از مردم این شهر عادت به خوردن قهوه هم دارند که اصطلاحا به اون نسکافه میگن ولی باید بدونید برای اون ها هیچی بیشتر از یک استکان چای داغ نمی چسبه و جاله که فرهنگ درست کردن چای در سماور و قلیان هم توی فرهنگ و تاریخ مردم این کشور جای پر رنگی داره.

فستیوال غذا در استانبول یکی دیگه از تجربه های بی نظیریه که می تونید در مورد طعم های لذیذ سراسر دنیا در استانبول داشته باشید. این فستیوال یکی از بزرگ ترین و موفق ترین جشنواره های غذا در سراسر ترکیه به حساب میاد که در اون بیشتر از ۳۰۰ نفر برای نشون دادن انواع غذا ها و برند های خودشون هر ساله توی ماه سپتامبر به این نمایشگاه میان.

اما اگه می خواید در مورد این نمایشگاه و زمان دقیق اون بیشتر بدونید بهتره که قسمت فستیوال ها و جشنواره های وب سایت گِردگَرد رو مطالعه کنید.

دونر (Doner)

یکی از قدیمی ترین غذاهای ترک که بین خیلی از مردم کشورهای غربی هم رایج شده و توی کشور ما هم به عنوان یکی از غذاهای چرب و خوشمزه به حساب میاد. که در واقه گوشتی چربیه که به صورت آروم و توی مدت طولانی گریل میشه و کناره های اون به صورت تکه های نازک با چاقو بریده میشه و با نان و سبزیجاتی مثل پیاز، کاهو، گوجه و سیب زمینی و همچنین ماست سرو میشه.

Lahmacun

این غذا که به پای یا پیتزای ترکی هم معروفه در واقع گوشت چرخکرده و انواع سیزیجات خیلی ریز خرد شدست که با آب لیمو ترش مزه دار شده و به عنوان یک غذای فوق العاده خوشمزه به حساب میاد.

گوزلمه (Gozleme)

یک غذای سنتی و خوشمزه ترکی که شامل یک خمیر مخصوصه که توش رو هم میشه با سبزیحاتی مثل اسفناج، سیب زمینی، بادمجان و قارچ و… پر کرد و هم با پیاز و گوشت، سیر و ادویه و بعد از پخته شدن به صورت قطعه قطعه و لقمه های کوچک برای صبحانه یا میان وعده سرو می کنند.

نان سیمیت (Simit)

سیمیت در واقع فقط یک نان گرد و کنجدی سادست که پیدایش اون به زمان امپراطوری عثمانی برمی گرده که توی شهر های مختلف ترکیه شکل ها و اسم های متفاوتی داره مثلا توی ازمیر به اون می گن گِورِک یا سیمست هایی که توی آنکارا درست میشه معمولا سایز کوچیک تری داره. توی استانبول می تونید این نون رو از ارابه های قرمزی که بیشتر در خیابان استقلال هستند یا کافه های مختلفی که توی سطح شهر به اسم سیمیت کافه هستند، بخرید.

باقلوا (Baklava)

باقلوای ترکی به عنوان خوشمزه ترین شیرینی استانبول شناخته میشه که مهم ترین مواد اولیه اون عسل و مقدار زیادی پسته است طعم بی نظیری داره و گِردگَرد بهتون پیشنهاد می کنه جدای همه باقلواهایی که تا حالا خوردید، طعم اصلی اون رو حتما در استانبول هم امتحان کنید.

قهوه ترک

قهوه ترک که معمولا توی فنجان های کوچک و خاصی سرو میشه و کنارش هم یک لیوان آب میزارن و بیشتر بعد از وعده های غذایی خورده میشه و معمولا اون رو با یک چیز شیرین مثل شیرینی های ترکی یا شکلات میخورند. شیرین بودن یا شیرین نبودن قهوه هم به ذائقه فرد بستگی داره و بعضی ها اون رو شیرین و بعضی ها هم تلخ میخورند. نکته ای که در مورد خوردن قهوه وجود داره اینه که باید به آرومی خورده بشه تا قهوه هایی که زیر اون ته نشین شده، خورده نشه.