لبنان کشوری که به طور شگفت انگیزی زیبا و خیره کنندست و با آب و هوای معتدل و سواحل بی نظیرش، یکی از زیبا ترین شهر های خاورمیانه یعنی بیروت رو در خودش جا داده، شهری که در حاشیه دریای مدیترانه قرار گرفته و یکی از بهترین مقصد ها برای سفر و لذت بردن از تفریحات ساحلی محسوب می شه.
آب و هوا
یکی از دوست داشتنی ترین فصل های بیروت، بهاره، فصلی با هوایی خنک و مطبوع و آفتاب ملایمی که بیشتر طول روز در حال تابیدنه. برام خیلی مهم بود که در فصلی به بیروت سفر کنم، که همه زیبایی هایی رو که در موردش شنیده بودم، از نزدیک ببینم. هوای بیروت در تابستان خیلی گرم و شرجیه ولی از طرفی تفریحات دریایی خوبی هم داره، در پاییز و زمستان هم معمولا بارش بارون و سرما زیاده به خاطر همین به نظرم بهار بهترین زمان برای این سفره!
سفری ۷ روزه با پرواز مستقیم ایران ایر…بلیط رفت و برگشتم رو گرفتم و هتل Lancaster Tamar رو برای اقامتم انتخاب کردم. هتلی ۴ ستاره که فاصله نزدیکی به مراکز خرید، موزه ها و جاذبه های بیروت داشت و برای یک هفته بی نظیر تو بیروت، گزینه مناسبی به نظر می رسید. نکته ای که در مورد سفر به لبنان وجود داره، نداشتن ویزا برای ما ایرانیاست که باعث میشه کار خیلی سریع تر پیش می بره. پروازم ساعت ۵:۴۵ صبح بود که با یک ساعت تاخیر انجام شد و بعد از حدود ۳٫۵ ساعت، هواپیما در فرودگاه رفیق حریری بیروت فرود اومد. فرودگاهی بزرگ که تنها ۹ کیلومتر با مرکز شهر فاصله داره. تو فرودگاه با دقت کردن به تابلو ها خیلی راحت مراحل چک کردن پاسپورت و تحویل بار رو انجام دادم و به سمت خروجی فرودگاه حرکت کردم.
در قسمت خروجی فرودگاه تاکسی های زیادی بودند که محض خروج به سمت مسافران می اومدند پس به سمت یکی از این تاکسی ها رفتم تا هرچه زود تر به هتل برسم.
حمل و نقل در بیروت
در بیروت استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی زیاد بین مردم بومی رایج نیست و حدود ۸۰ درصد مردم این شهر برای جابجایی از ماشین شخصی استفاده می کنند و تنها ۲ درصد با اتوبوس ها رفت و آمد می کنند. اما به هر حال این سیستم در حال گسترشه و اتوبوس ها و تاکسی ها از مهم ترین وسایل حمل و نقلی هستند که گردشگران از اون استفاده می کنند.
اتوبوس
اتوبوس های بیروت توی بعضی مسیر ها و خیابان های باریک حق تردد ندارند و رنگ اتوبوس هایی که استفاده اون برای عموم آزاده، سفید و آبی هستند. برای سوار شدن به این اتوبوس ها یا باید از ایستگاه ها بلیط بخرید یا مستقیما به راننده پول بدید. این اتوبوس ها از ساعت ۵:۳۰ صبح تا ۱۹ هر ۱۵ دقیقه یک بار از ایستگاه ها حرکت می کنند. هزینه اتوبوس ها تو مسیر های کوتاه حدود ۱۰۰۰ لیره لبنان و برای مسیر های طولانی از ۱۵۰۰ تا ۷۰۰۰ هزار لیره لبنانه که معمولا قیمت های مسیر ها روی تابلو ها مشخص شده.
در فرودگاه هیچ ایستگاه اتوبوسی وجود نداره تنها مینی بوس های ۱۲ صندلی هستند که فقط صبح ها حرکت می کنند و می تونید بعد از خارج شدن از گیت فرودگاه اونارو پیدا کنید که شما رو تا مرکز شهر و ایستگاه Charles Helou station می بره و از اونجا خیلی راحت می توانید با اتوبوس یا تاکسی به هتلتون برسید. قیمت این مینی بوس ها از ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ لیره لبنانه که باید مستقیم به راننده پرداخت کنید.
مسیر ها و ایستگاه های اتوبوس هم داخل این عکس مشخص شده که می تونید برای هر مسیری ایستگاه رو پیدا کنید و از اونجا سوار اتوبوس بشید.
تاکسی
یکی از بهترین راه ها برای جابجا شدن در بیروت استفاده از تاکسیه که البته آن هم انواع مختلفی داره. همه تاکسی های شهری بیروت معمولا سفید هستند و با پلاک قرمز مشخص شدند. یک موضوع دیگه که باید بدونید اینه که پلاک تاکسی ها با ۳ یا ۴ شروع میشه که موقع تاکسی گرفتن باید حواستون به این موضوعات باشه. تاکسی هایی که خطوط خاصی دارند و توی مسیر های مشخص شده ای حرکت می کنند در بیروت به اون سرویس گفته می شه که مثل تاکسی خطی های خودمون هستند و قیمت پایین تری دارند. اگر بخواید از تاکسی دربست استفاده کنید باید هزینه بیشتری پرداخت کنید که با تاکسی متر هر سه کیلومتر حدود ۱۶ لیره می شه.
در فرودگاه هم تاکسی های مخصوص فرودگاه هستند که روی ماشین ها آرم فرودگاه هک شده که اصولا قیمت بهتری نسبت به تاکسی های عادی دارند و از فرودگاه تا مرکز شهر حدود ۳۰ لیر می شه که البته گاهی از توریست ها بیشتر می گیرند. چند باجه تاکسی رانی هم اطراف ترمینال شماره یک و بیرون محوطه فرودگاه هستند که معمولا کرایه بیشتری می گیرند و تا مرکز شهر حدود ۶۵ تا ۷۰ لیره لبنان درخواست می کنند؛ اما توی بیروت بعضی تاکسی های بی سیم یا تاکسی هتل ها قیمت بهتری دارند که نرخشون با توجه به شرکت های مختلف فرق دارد و معمولا حدود ۲۶ تا ۳۰ لیره. شرکت های معروفی مثل الو تاکسی و چارلی معمولا قیمت های زیادی دارند و بهتره اگر می خواهید تو هزینه هاتون صرفه جویی کنید، از اون استفاده نکنید.
یک نوع تاکسی دیگه هم توی خیابان های بیروت هست که رنگ ماشین های اون صورتیه و تنها مخصوص خانم ها و برای امنیت بیشتر راه افتاده که رانندگان اون هم خانم هستند و لباس های سفید با کراوات صورتی می زنند. این تاکسی ها به صورت ۲۴ ساعته کار می کنند به اون Bannet taxi یا تاکسی دختران گفته می شه.
یکی دیگر از راه های گشتن در بیروت پیاده روی تو خیابان ها و همچنین دوچرخه سواریه و از اونجایی که تو اکثر خیابان ها مسیر ها خیلی خوب تابلو گذاری شدند، مشکلی تو رفت و آمد پیش نمیاد. همچنین برای گرفتن تاکسی و یا حتی چک کردن مسیر ها و قیمت ها میتونید از اپلیکیشن Uber هم استفاده کنید که هزینه آن از فرودگاه تا هتل تقریبا ۶۰ لیره می شه.
هزینه ها
واحد پول لبنان لیره یا پوند لبنانه که با LBP مشخص می شه. کلا لبنان کشور گرونیه و این موضوع تنها به خاطر قیمت جنس ها نیست بلکه به خاطر داشتن رستوران های لوکس و مکان ها و جاذبه های پر خرج، اینطوری به نظر می رسه که البته با صرفه جویی و بازدید از جاذبه های رایگان میتونید تا حد زیادی هزینه هاتون رو کنترل کنید. تو بیروت برای خرید بیشتر از لیر استفاده می شه ولی خیلی جاها هم دلار قبول می کنند.
هزینه هتل و هاستل
بیروت هتل های لوکس زیادی داره و اینگه هزینه اقامت در آن چقدره دقیقا به انتخابتون از هتل بر می گرده، که این قیمت از حدود ۳۰۰ لیره لبنان تا ۶۰۰۰ لیره تو هتل های ۵ ستاره متفاوته.
برای صرفه جویی در هزینه ها می توانید از هاستل ها هم استفاده کنید که معمولا قیمت اون هم با توجه به امکاناتش فرق داره و اتاق های چند تخته اشتراکی و تک نفره داره و از ۲۷۰ لیره شروع می شه.
هزینه غذا
قیمت یک وعده ناهار با غذای لبنانی و نوشیدنی تو یک رستوران سطح متوسط حدود ۳۳۰ لیره و یک وعده بیگ مک تو رستوران مک دونالد ۱۲۹ لیره میشه و اگه بخواید تو یک رستوران ارزان غذا بخورید، باید ۱۸۰ لیره بدید.
غذاهای لبنانی یکی از خوشمزه ترین غذاهای دنیا هستند، که پیشنهاد می کنم توی مدت اقامتتون در این کشور حتما مزه اون رو بچشید. اکثر برند های معروف غذا هم تو بیروت نمایندگی دارند که برای بعضی وقت ها می توانه خیلی خوب باشه. تو بیشتر غذاهای لبنانی مخلوطی از سبزیجات، گوشت، مرغ کنار روغن زیتون، آبلیمو و ادویه های مخصوص استفاده میشه…اکثر غذاها کبابی یا پخته هستند و اگر هم سرخ شده باشه حتما تو روغن زیتونه و تو فرهنگ اون ها کمتر کره و خامه استفاده می شه. تو بیروت رستوران های زیادی هست که بیشترشون غذاهای حلال و باب طبع ما ایرانی ها دارند اما یادتون باشه هر جایی غذای خیابانی نخورید چون ممکنه تو خیلی از جاها این غذا ها آلوده باشند.
یکی از معروف ترین غذاهای لبنانی فلافله که طعمشون خیلی با چیزی که تو ایران میخوردم ، فرق داشت و پیشنهاد می کنم حتما امتحانش کنید.
امنیت
شاید خیلی از ما قبل از رفتن به لبنان به این موضوع فکر کنیم که این کشور چقدر امنیت داره و اصلا جای مناسبی برای سفر محسوب می شه یا نه؟
اما در این مورد باید اعتراف کنم که من هم قبل سفرم خیلی در موردش تحقیق کردم و به این نتیجه رسیدم که بیروت حتی از خیلی از شهر های اروپایی و امریکای جنوبی هم امن تره و این آرامش رو می توانید موقع قدم زدن تو خیابان های سنگفرش شهر حس کنید. فقط در مورد بیروت حواستون به قسمت های مرزی با سوریه و مکان های محافظت شده شهر باشه. بقیه خیابان ها و جاذبه های شهر هیچ خطری برای بازدید نداره و همه جا در امنیت کامله. فقط چندتا نکته هست که بهتره تو این سفر رعایت کنید. اینکه سعی کنید جاهای خیلی خلوت و خیلی شلوغ نرید. جوری هم لباس نپوشید که از همون نگاه اول مشخص بشه ایرانی هستید، اینجوری فقط توجه دزد ها و جیب بر ها رو به خودتون جلب می کنید! رانندگی هم تو بیروت یا بهتره بگم لبنان کمی بی قانون و بده، پس خیلی حواستون به خیابون ها باشه.
محل اقامت من در بیروت
بعد از صحبت در مورد یک سری اطلاعات که به نظرم برای سفر به بیروت ضروری بود، برمی گردیم به بیروت گردی و هتلی که من برای اقامتم انتخاب کردم. هتل ۴ ستاره Lancaster Tamar که تو خیابانی نزدیک مرکز شهر و مراکز خرید و جاذبه های بیروت قرار داشت و برای من که علاقه زیادی به پیاده روی و کشف خیابان ها دارم جای خوبی محسوب می شد.
کلا امکانات هتل خوب به نظر می رسید و اتاقم هم تمیز و مرتب بود.
در مورد صبحانه هتل هم اگر بخوام براتون بگم همه چیز ساده و خوب بود و خیلی تشریفاتی و مجلل نبود.
برای من روز اول سفر معمولا با گشت و گذار در اطراف هتل شروع می شه. برای همین خیلی زود بعد از یک استرحت نیم ساعته به سمت بیرون حرکت کردم. اطراف هتل یک مرکز خرید، موزه و کمی اون طرف تر یک پارک قرار داشت بیشتر مسیر رو پیاده رفتم اما هرجا که خسته می شدم می تونستم خیلی راحت تاکسی بگیرم.
مرکز خرید karout mall
یک مرکز خرید دو طبقه ای شبیه هایپر مارکت خودمون که هرچیزی که فکر کنید از خوردنی تا لباس و رستوران توش پیدا می شد. خوبیش این بود که همه چیز داشت و تا هتل فقط ۳ دقیقه فاصله داشت. مرکز خریدی در ۲ طبقه که زیاد هم بزرگ نیست اما قسمت های تفریحی و خرید خوبی داره و از ۱۰ صبح تا ۱۰ شب هم بازه.
بین رستوران های این مرکز خرید نمایندگی برگر کینگ هم بود که من چند بار ازش ساندویچ خریدم و کیفیت و طعمش هم خوب بود و قیمتش هم ۱۲۵ لیره بود.
موزه ملی بیروت
یکی دیگه از جاذبه هایی که فاصله نزدیکی هم تا هتل داشت، موزه ملی بیروته که فکر کنم برای همه مسافرایی که به این شهر میان خیلی ضروری و مهم باشه. ساختمان این موزه ۳ طبقه داره و کلکسیون بی نظیری از سیر تاریخ و تمدن لبنان محسوب میشه. اینکه دیدن این موزه چقدر طول میکشه به میزان علاقه شما به جزئیات تاریخی بستگی داره ولی کلا برای دیدن این موزه ۲ تا ۳ ساعت طول می کشه.
موزه جالبی بود و جذابیت های زیادی از تاریخ این کشور داشت. پر از مجسمه ها و تابلو ها و اشیای جالب بود که هرکدومش داستان جدایی داشت.
به محض وارد شدن به موزه پاسپورتم رو به پذیرش تحویل دادم و یک آیپد و هدفون گرفتم تا با اسکن برچسب ها راحت تر بتونم در مورد اشیای تاریخی موزه بدونم. یک فیلم ۱۲ دقیقه ای هم هست که در مورد جزئیات ساختن این موزه و بازسازیش توضیح میده که از ساعت ۹ صبح تا ۴ بعد از ظهر دائما پخش میشه. برای دیدن این فیلم باید به اتاق نمایش که سمت راست موزه قرار گرفته برید و در سمت چپ هم می تونید به فروشگاه سوغاتی موزه سر بزنید. ساعت کار موزه هم از سه شنبه تا یکشنبه ساعت ۹ تا ۱۷ هست و بلیط ورودیش هم ۵۰۰۰ لیرست.
یکی از خیابان های معروف بیروت به نام اشرفیه، تنها ۳٫۵ کیلومتر با هتلی که من اونجا بودم فاصله داشت که خیابانی دوست داشتنی پر از مغازه و رستوران بود.
علاوه بر اون تو این خیابابون گالری ها و موزه و کلیسایی هم بود که به جذابیت های اون اضافه می کرد. البته یک موضوعی که باید در مورد رستوران های این خیابون بگم اینه که قیمت غذا ها نسبت به بقیه جاها بیشتر بود و در این مورد بهتره حواستون باشه.
مرکز خرید ABC
یکی از بهترین و لوکس ترین مرکز خرید های بیروت تو خیابان اشرفیه که جای خوبی برای گشتن و تفریح کردنه، پر از جاهای تفریحی و رستوران های با کیفته و از اونجایی که ۵ طبقه هم هست و خیلی بزرگه، پیشنهاد می کنم برای رفتن به این مرکز خرید حتما کفش مناسبی بپوشید.
موقع ورود مثل خیلی از مراکز خرید دنیا سیستم امنیتی و گیت ورودی داره و بعد از اون میتونید ساعت ها توش قدم بزنین و از فضای لوکس و بی نظیرش لذت ببرید. اکثر برند ها اینجا نمایندگی دارند و خیلی از مغازه ها برای خرید دلار هم قبول می کنند. طبقه اول این مرکز خرید یک زمین بازی بزرگ برای بچه ها داره و تو قسمت رستوران ها هم می تونید انواع غذاهای ایتالیایی، فرانسوی، امریکایی، چینی، ژاپنی و لبنانی رو پیدا کنید. رستوران ها طبقه بالا هستند و فضای این طبقه واقعا جالب ساخته شده و غذا خوردن توی همچین موقعیتی واقعا لذت بخشه.
فروشگاه های این مرکز خرید از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۰ شب بازند، ولی رستوران ها تا ۱۲ شب هم پذیرش دارند. فقط یک نکته ای که در موردش باید بگم اینه که اگه صبحا برید خیلی بهتره چون عصر ها و مخصوصا آخر هفته ها خیلی شلوغ می شه.
موزه سورساک
یکی دیگه از جاذبه های این خیابان موزه سورساکه که به وسیله عمارتی که توسط فردی به نام نیکلاس سورساک وقف شده، تاسیس شد.
داخل اون پر از آثار هنری، نقاشی، مجسمه و کار های گرافیکیه که برای کسانی که به هنر علاقه دارند، جای جالب و فوق العاده ای محسوب میشه خود ساختمان این موزه هم سبک جذاب و دیدنی داره و خوبیش اینه که بازدید از موزه کاملا رایگانه و از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸ هم می تویند از این موزه دیدن کنید. فقط روزهای پنجشنبه ساعتش فرق داره و باید از ۱۲ تا ۲۱ برید و سه شنبه ها هم تعطیله.
خیابان حمرا
این خیابان از خیابان اشرفیه با پیاده روی تنها ۲۵ دقیقه فاصله داره و یکی دیگه از خیابان های معروف و دوست داشتنی بیروت محسوب میشه. خیابانی پر از فروشگاه های مدرن و هتل های لوکس که معمولا تو هر موقعی از روز شلوغه. برای رفتن به این خیابان مسیر زیادی رو باید پیاده برید اگه هم بخواید با تاکسی برید، باید از اول خیابان بقیه مسیر رو خودتون برید. ولی این مسیر اونقدر جا برای دیدن داره که اصلا خسته نمی شید.
یکی از نکته های جالبی که تو این خیابون وجود داره قرار گرفتن کلیسا و مسجد کنار همه و اینکه مسلمان ها و مسیحیا چقدر قشنگ و مسالمت آمیز کنار هم زندگی می کنند. دانشگاه امریکایی بیروت هم که یکی از جاذبه های بیروت حساب میشه تو همین خیابانه و بازدید از اونم کاملا رایگانه.
صخره روشه
صخره روشه یا صخره عشاق، جاییه که درست وسط شهر بیروت قرار گرفته و یکی از جذاب ترین و دیدنی ترین جاهای بیروت محسوب می شه. اگه از خیابان حمرا پیاده تا خیابان روشه برید، فقط ۱٫۵ کیلومتر، یعنی در حدود ۲۰ دقیقه راهه ولی مسیرتون با ماشین یکم طولانی تر میشه و باید ۴ کیلومتر راه رو توی ۱۰ دقیقه طی کنید.
نمادی از شهر که داستان های زیادی در موردش گفته میشه. یکی از مهم ترین داستان هایی که در موردش وجود داره اینه که زمانی که خواننده و هنرپیشه معروف لبنانی، عبدالحليم حافظ فوت می کنه، ۳ دختر از طرفدارای اون از بالای این صخره خودشون رو به پایین پرت می کنند و خودکشی می کنند و الان با اینکه سال ها از این موضوع گذشته بار ها پیش اومده که کسانی که به عشقشون نمیرسند از این صخره خودکشی می کنند و به خاطر همین موضوع به این صخره، صخره عشق یا صخره مرگ هم گفته میشه.
روشه خیابون معروف و گرونی تو لبنانه که جای مناسبی برای قدم زدن در کنار دریا و لذت بردن از هوای خنک و مطبوع محسوب میشه و یکی از جاهایی که شاید همه توریست های بیروت اونجا یک عکس یادگاری می گیرند. منظره این صخره ها برای عکس واقعا فوق العادست دور تا دور این صخره هم پر از رستوران و کافه های مختلفه و هر از چند گاهی از بالای سرتون یک هواپیما عبور می کنه و وسطای روز این موضوع بیشتر هم میشه. معمولا یک گوشه چند تا ماهیگیر در حال ماهی گرفتن هستند و تو تابستون هم، که هوا گرم و مطبوعه و دریا طوفانی نیست، میشه از تور های قایق سواری استفاده کرد و از بین صخره ها و غاری که تو اون نزدیکی وجود داره، لذت برد. زمان این طور ها تقریبا ۲۰ دقیقه میشه و قیمت اون هم ۲۵ تا ۳۰ لیره است که اگر با قیمت بیشتری مواجه شدید، حتما با چانه زدن قیمت رو پایین بیاورید.
یک نکته دیگه ای هم در مورد این خیابان باید بگم اینه که قیمت رستوران های اطراف اون کمی زیاده ولی خب می تونید برای اینکه از بیشتر از این خیابان در کنار منظره آب و صخره روشه لذت ببرید، یک کافی یا چای بخورید.
مرکز خرید الدورادو در خیابان حمرا
یکی دیگه از مرکز خریدای خوب با قیمت مناسب تو بیروت، فروشگاه زنجیره ای الدورادوه که در چندین خیابان و شهر لبنان هم شعبه داره و شعبه خیابان حمرا از اولین شعبه های بیروت محسوب میشه که داخل اون هر چیزی که بخواید از لباس تا جواهرات و لوازم خونگی پیدا می شه.
این مرکز خرید از روز های دوشنبه تا یکشنبه از ساعت ۹:۳۰ تا ۲۱:۳۰ بازه و می تونید در اون هم خرید کنید و هم از تفریحات جالب و رستوران های با کیفیتش استفاده کنید. کلا این مرکز خرید هم اجناس خوبی داره و هم قیمت هاش مناسبن. از خیابان حمرا هم پیاده فقط ۲ دقیقه راهه که اگه بخواید با ماشین برید بازم مسیر طولانی تر میشه و باید ۱۰ دقیقه تو راه باشید.
گردش در جونیه
جونیه، شهر شیک و مسیحی نشینیه که در ۱۶ کیلومتریه بیروت قرار داره و یکی از شهر های مهم توریستی در لبنان محسوب میشه که امکانات خوبی هم داره. برای رفتن به این شهر فقط کافیه از ایستگاه اتوبوس کولا به سمت بابل حرکت کنید و به راننده بگید که جونیه کنار خیابان اصلی پیاده میشید، هزینه اتوبوس هم تا اونجا ۳۰۰۰ لیره میشه که با توجه به ترافیک بعد از ۲۰ تا ۴۵ دقیقه بعد به مرکز شهر می رسید. یادتون باشه این شهر فلافل و نان پیتا های خوشمزه ای داره، پس حتما امتحان کنید و لذت ببرید.
منطقه دیدنی هریسا
کمی جلوتر از شهر جونیه و در حدود ۸ کیلومتری اون، کلیسای کوچک و زیبایی در مجموعه ای به نام هریسا قرار داره که در بالای اون مجسمه بزرگ و ۱۵ تنی حضرت مریم قرار گرفته. ارتفاع این مجسمه بیشتر از ۸ متره و یکی از مهم ترین جاذبه های لبنان محسوب میشه. اگه بخواید با تاکسی به این منطقه برید بهترین روش استفاده از اپلیکیشن Uber که هزینش هم خیلی به صرفه تر از تاکسی عادیه و حدود ۴۰۰۰ لیره میشه.
کلیسا بالای کوه قرار گرفته و برای رفتن به اونجا دو راه وجود داره، که یکی از طریق تله کابین و اون یکی از طریق جاده کوهستانیه. رفتن از طریق جاده مسیرتون رو خیلی طولانی می کنه و باعث میشه کلی از زیبایی های لبنان رو هم نبینید که به نظر من اگه با تله کابین مشکل دارید یا از ارتفاع می ترسید بهتره اصلا به هریسا نرید چون همه زیبایی هریسا به تلکابین و طبیعت زیبای شهر از ارتفاع بالای اونه.
اگه از راه تله کابین آخر هفته ها و روز های تعطیل به هریسا نرید چون واقعا شلوغه و باید کلی تو صف بمونید. یکی از بهترین منظره های لبنان رو می شه موقع بالا رفتن از تله کابین هریسا دید. منظره ای پر از جنگل و سواحل زیبا که تجربه واقعا جالبیه…ایستگاه تله کابین طبقه بالای یک پاساژ بود که یک فروشگاه صنایع دستی و سوغات هم اونجا هست که قیمت هاش یکم گرونه. بعد ازینکه بلیط تله کابین رو خریدم سوار تله کابین شدم و تو یک شیب ۵۰ درجه رو به بالای کوه حرکت کردیم.
بعد از تله کابینم یا می تونید با توانوا به سمت حیاط کلیسا برید یا با ۵ دقیقه پیاده روی تو یک مسیر جنگلی فوق العاده قشنگ، به حیاط کلیسا برسید.
برای رفتن به بالای کلیسا باید از یک راه پله مارپیچ عبور کنید و وقتی به قسمت بالای اون می رسید با یکی از شگفت انگیز ترین منظره های زندگیتون مواجه میشید که واقعا بی نظیر و فوق العادست.
داخل کلیسا پر از صندلی های چوبیه و محیط ساده ایه و قسمت بیرون اون هم چندتا مجسمه و مکانی برای شمع گذاشتن و دعا کردن وجود داره که خیلی جالب بود اما بیشتر از اونا منظره شهر از بالای کلیساست که واقعا حس لذت بخشی داره.
تله کابین ها از ساعت ۱۱ صبح تا ۷٫۵ شب کار می کنند و بلیط رفت و برگشت اون هم بعضی از روز ها مثل جمعه، شنبه و یکشنبه گرونتره و حدود ۱۱۰۰۰ لیره میشه اما بقیه روز ها تا ۹۰۰۰ لیره میشه و ورودی خود کلیسا هم کاملا رایگانه. فقط ی نکته ای که باید در مورد هریسا بدونید ایه که سعی کنید روز های آفتابی برید و قبل از رفتن حتما آب و هوا رو چک کنید چون تو بارون واقعا فایده نداره. از طرفی هم چون ارتفاع کوه و کلیسا زیاده سعی کنید حتما با خودتون یک ژاکت داشته باشید چون دمای هوا اون بالای یکم سرد تره.
دیدار با مشاهیر در یک موزه!
از سمت شمال به سوی جونیه و قبل از غار جعیتا موزه جالبی وجود داره که توی اون می تونید در اون از مشاهیر دنیا دیدن کنید! موزه ای که به عنوان اولین موزه تاریخی مشاهیر محسوب میشه و مجسمه های جالب سلیکونی متحرکی داره که واقعا جالب هستند. این موزه بالای یک تپه جنگلی قرار گرفته و طبیعت اطراف اون سبز و دیدنیه.
داخل موزه بیش از ۵۰ مجسمه سلیکونی از آدم های معروف دنیا قرار داره که وقتی بهشون نزدیک می شدم شروع می کردند به حرکت و آواز خوندن و سخنرانی کردن! قسمت ورودی سالن بالایی موزه مجسمه انیشتین بود که لباس واقعی اون تنها بود و دوچرخه معروفش هم کنارش بود.
یکم اون طرف تر سخنگوی معروف صدام داشت از پشت تریبون صحبت می کرد و تو قسمت های دیگه هم چاق ترین و کوتاه ترین آدم هایی که اسمشون تو گینس ثبت شده بود، قرار گرفته بودند.
عکاسی تو این موزه آزاده و می تونید با هر کسی که دلتون می خواد عکس بگیرید. یک فروشگاه سوغاتی و لوازم تزئینی هم تو این موزه هست که بیشتر آویز های تزئینی، گردنبند، دستبند و صابون و روغن زیتون داره. ساعت کار موزه هم تو تابستان ها از ۹ صبح تا ۱۸ و تو زمستان ها از ۹ صبح تا ۱۶، برای ورودی هم باید برای بزرگسال ها ۱۵۰۰۰ هزار لیر و برای بچه ها ۱۰۰۰۰ لیر پرداخت کنید. از هریسا با ماشین ۲۰ دقیقه تا موزه مشاهیر طول میکشه.
غار جعیتا
غار جعیتا، غاری شگفت انگیز و زیبا که از جونیه ۲۰ دقیقه راهه و ۲ قسمت خشک و آبی داره. طولانی ترین غار خاورمیانه که قسمت بالای غار خشک و قسمت پایینی آب داره و یکی از جالب ترین و شلوغ ترین جاذبه های لبنان محسوب میشه، برای رسیدن به این غار می تونید از بیروت از ایستگاه داوارا سوار مینی بوس ها بشید که شمارو تو ۵ کیلومتری جعیتا پیاده می کنه، بعد از اون هم می تونید با تاکسی به سمت غار برید که هزینه تاکسی هم حدود ۲۵ لیر میشه. برای اینکه به قسمت بالایی غار که خشکه برید باید سوار تله کابین های رنگی بشید و از کنار یک جنگل و رودخانه زیبا عبور کنید و به سمت غار برید.
وقتی به قسمت ورودی می رسید، قفسه هایی برای گذاشتن دوربین و گوشی گذاشته شده که چون عکس گرفتن ممنوعه، دوربین و گوشیتونو اونجا تحویل میدید و به سمت داخل غار حرکت می کنید.
طول این غار در اصل خیلی زیاده اما آدم های عادی تنها می تونن یک بخش کوچیک از اون رو ببینند. داخل این غار ۳ قسمت هست که هرکدوم با نور پردازی یک رنگ شده که واقعا جالب به نظر می رسه. موقع برگشت سوار یک قطار هایی شبیه قطار های شهر بازی شدیم و به سمت غار آبی حرکت کردیم.
بعد سوار قایق های برقی شدیم و حدود ۲۰۰ متر توی غار گردش کردیم، داخل غار پر از نور های رنگی بود که فضا رو خیلی جالب تر می کرد.
یادتون باشه نباید به هیچ قسمتی توی غار دست بزنید، آبی هم که داخل این غاره فوق العاده تمیز و گواراست که بیرون غار اونو میفروشند. بیرون غار هم رستوران، پارک و فروشگاه برای خرید سوغاتی و صنایع دستی هست . یکم بالاتر از پارکینگ غار هم یک باغ وحش کوچک هست که اگه دوست داشتید، می تونید از اون هم دیدن کنید. ساعت بازدید از اون هم از ۹ صبح تا ۱۷ عصره، زمستان ها هم بخاطر زیاد شدن ارتفاع آب، قسمت غار آبی بسته می شه. هزینه ورودی غار هم برای بزرگسالان ۱۸۱۵۰ لیر و برای بچه ها ۱۰۰۰۰ لیر میشه.
نکات مهمی در مورد لبنان که باید بدانید!
لبنان کشور تمیز و قشنگیه اما یادتان باشه به هیچ عنوان از آب شهر استفاده نکنید و فقط آب معدنی بخورید و حواستون باشه که حتما بسته بندی و پلمپ شده باشه.
در مورد غذاهای خیابانی مراقب باشید از جای مطمئنی خرید کنید و به هیچ عنوان گوشت و غذاهایی که خوب پخته شده نشده، مصرف نکنید.