گِردگَرد

سفرنامه مراکش

همیشه وقتی عکس های رنگارنگ مراکش رو با دیوار های آبی و سوغاتی ها و بازار های قشنگش می دیدم، تصور بی نظیری توی ذهنم تداعی می شد…به نظرم میومد باید مثل اون پر از چیزای جالب و عجیب غریب باشه. کشور مسلمانی که آدماش توی قسمتی از آفریقا، عربی حرف می زنند و فرهنگشون تحت تاثیر اروپا و فرانسه است؛ باید خیلی دیدنی باشه… در موردش خیلی عکس و فیلم های مختلف دیده بودم و چیز های زیادی خونده بودم و دنبال یک موقعیت برای رفتن به این کشور بودم.

آب و هوا

مراکش درفصل بهار و پاییز آب و هوای خیلی خوبی داره و نه مثل تابستان ها خیلی گرم و خشکه و نه مثل زمستان ها سرد و بارانی…اوایل پاییز موقعیت خوبی برای این سفر فراهم شد و بعد از اینکه تصمیمم قطعی شد و کار های ویزام رو انجام دادم، بلیطم رو با پرواز ترکیش ایر به مراکش گرفتم. معمولا پرواز مستقیمی از ایران به مراکش وجود نداره و همه پروازا یک یا دو توقف دارند بخاطر همین برای این سفر خودتون رو برای یک پرواز طولانی آماده کنید!

پرواز من با ایرلاین اطلس ایر با یک توقف در استانبول بود که کلا فک کنم ۱۱:۳۰ تا ۱۲ ساعت طول کشید. خیلی شانس آوردم که پرواز بدون تاخیر انجام شد و فرودگاه امام خمینی تا فرودگاه آتاترک استانبول تقریبا ۲ ساعت تو راه بودیم بعد از اون حدود ۱ ساعت و نیم طول کشید تا جابجایی هواپیما انجام بشه و پروازمون به سمت مراکش حرکت کرد. تقریبا ۸ ساعت بعد تو فرودگاه مراکش فرود اومد.

فرودگاه منارای مراکش که بخاطر معماری جالب و خاصی که داره چند بار هم به عنوان زیبا ترین فرودگاه دنیا معرفی شده و طرح و شیار های جالب روی سقف فرودگاه باعث شده که نورپردازی قشنگی روی دیواره ها ایجاد بشه.

مراکش حدود ۳:۳۰ ساعت عقب تر از ایرانه و این برای من خیلی حس خوبیه که وقتی بعد از یک پرواز طولانی به جایی می رسم، زمان حداقل ۳ ساعت به عقب برگرده و زمان بیشتری از اون روز برام باقی مونده باشه.

حمل و نقل عمومی در مراکش

برخلاف تصور خیلی ها، حمل و نقل تو مراکش خیلی راحت، امن و ارزونه و سیستم حمل و نقل تو این شهر از طریق اتوبوس، قطار و تاکسی انجام میشه. سیستم حمل و نقل عمومی این شهر طوریه که شب ها ۵۰ درصد به قیمت ها اضافه میشه و از هر کدوم از وسیله ها مثل اتوبوس و قطار و تاکسی هم که استفاده کنید، شرایطش همینطوریه. توی شهر های رباط و کازابلانکا هم می تونید از تراموا ها استفاده کنید که خیلی سریع و راحت هستند.

اتوبوس

یکی از راحت ترین راه ها برای حمل و نقل داخل شهری استفاده از اتوبوسه که فقط باید سعی کنید همون اتوبوس هایی رو سوار بشید که مردم عادی شهر استفاده می کنند چون اتوبوس های مخصوص توریست ها هم هست که قیمتش به نسبت این اتوبوس ها خیلی بیشتره. اکثر شهر های مراکش اتوبوس دارند و استفاده از اونها خیلی راحته فقط تو فصل های گرم یادتون باشه که اتوبوس ها یکمی گرمند چون مردم مراکش زیاد گرمشون نمیشه و ۳۵ درجه براشون دمای معمولی حساب میشه.

برای رفتن از فرودگاه تا مرکز شهر هم باید از ۸۰۰ متری بیرون فرودگاه به سمت ایستگاه اتوبوس برید و با اتوبوس شماره ۱۹ که هر ۲۰ تا ۳۰ دقیقه یک بار میاد، به سمت میدان اصلی شهر یعنی میدان جامع الفنا برید. که تقریبا نیم ساعت هم طول میکشه. اگه بخواید یک مسیر ۳ ساعته رو با این اتوبوس ها برید باید حدود ۸۰ تا ۹۰ درهم پول بدید و اگه فاصله مسیرتون کمتر از ۲۰ کیلومتر باشه  هزینش هم کمتر از ۱۰ درهم میشه و شبها قیمت ۲ برابر می شه .

تاکسی

تاکسی های مراکش چند مدل هستند، تاکسی های اشتراکی گرند، تاکسی های اشتراکی پتیت و تاکسی ون ها. کلا تاکسی ها تو مراکش اشتراکی هستند و باید تا پرشدنشون منتظر بمونید و اگه هم بخواید تاکسی دربست بگیرید باید کرایه همه مسافر ها رو بدین.

برای اینکه از فرودگاه تا مرکز شهر برید باید از ایستگاه بیرون ساختمان فرودگاه، تاکسی بگیرید که معمولا نسبت به تاکسی های عادی گرون تر هستند و معمولا نرخ اون ها روی تابلو ها نوشته شده ولی اصولا راننده ها قیمت بیشتری تقاضا می کنند که باید حتما در این مورد با راننده ها چانه بزنید و به تفاهم برسید.

تاکسی های اشتراکی گرند (Grand taxi) خیلی من رو یاد تاکسی های زمان بچگیم می ندازه، فک کنید تو یک تاکسی با ماشین قدیمی که معمولا مرسدس بنز های قدیمیه، ۲ نفر جلو و ۴ نفر پشت میشینند و قیمت اون هم برای فاصله های کوتاه از ۵ و ۱۰ درهمه. این تاکسی ها معمولا یکم تند میرن و خیلی ها هم توی اون احساس خطر می کنند.

یک نوع تاکسی ون ها هم تو مراکش هستند که دارند کم کم جایگزین تاکسی های گرند میشن که خیلی جا دار و خیلی هم تو مراکش پر طرفدار شدن. این نوع تاکسی ها معمولا هم تو ایستگاه ها هستند و هم جلوی همه مراکز خرید و جاذبه ها و جاهای شلوغ مراکش که خیلی راحت می تونید سوارشون بشید فقط موردی که وجود داره اینه که باید صبر کنید تا کامل پر بشن و این موضوع ممکنه برای بعضی ها یکم خسته کننده باشه. بین ساعت های ۷ تا ۹ صبح که مردم بیشتر میرن سر کار و بیرون خیلی راحت و زود پر می شه ولی بعضی وقت ها که خلوت تره باید کلی منتظر بمونید تا ماشین پر شه. اگه هم بخوایید این ماشینا رو دربست بگیرید باید پول ۶ نفر رو پرداخت کنید که مسلما خیلی زیاد میشه. در حال حاضر بهترین وسیله نقلیه مراکش تاکسی ون ها هستند که هم سرعت خوبی داره و راحته و هم قیمتش مناسبه و برای مسیر فرودگاه تا مراکش در طول روز تقریبا ۱۱۵ درهم میشه و هزینه گرفتن یک تاکسی ون کامل با همه صندلی ها هم ۶۸۷ درهم میشه.

تاکسی های اشتراکی پتیت (Petit taxi) هم برای مسیر های درون شهری استفاده میشن و تاکسی متر دارن. ۳ نفر مسافر رو سوار می کنند و کرایه چندان گرونی هم ندارند. قیمت این تاکسی ها بین ۷ تا ۳۰ درهمه و شب ها قیمتش تقریبا دو برابر می شه مثلا کرایه ۷ درهمی ۱۰ درهم میشه. برای سوار شدن به این تاکسی ها اول ۶ درهم کرایه پرداخت می کنید و بقیه مسیر هم به ازای هر ۱ کیلومتر ۷ درهم اضافه میشه. اگه هم تاکسی منتظرتون بمونه باید ۵ درهم برای انتظارش پول بدید. این تاکسی ها تو مدت ۱۵ دقیقه شمارو به مرکز شهر می رسونند.

قطار

اگر بخواید به جایی سفر کنید که بیشتر از ۱ ساعت زمان میبره، یا اینکه به شهر دیگه ای تو مراکش برید، بهتره از قطار استفاده کنید. تو مراکش دو مسیر ریلی وجود داره که یکی از طنجه تو شمال و دیگری از وجده در شمال شرقی به مراکش میره. حرکت مسیر های قطار رو می تونید تو ایستگاه های اصلی ببینید و همونجا هم خیلی راحت ُاز باجه های توی ایستگاه بلیط بخرید. بلیط قطار های سریع السیر ۳۰ درصد گران تر از قطار های معمولی هستند و بیشتر ایستگاه ها تو مرکز شهر قرار دارند. که دو نوع درجه یک و درجه دو داره و درجه دوم برای مسیر هایی کوتاه تر مناسب تره و صندلی هاش اونقدر ها راحت نیست و تهویه خیلی خوبی هم نداره. هزینه قطار های درجه دو برای یک مسیر حدود ۳ تا ۴ ساعته از ۱۰۰ تا ۱۵۰ درهم و از مراکش تا کازابلانکا، ۹۰ درهم میشه.

کالسکه

یکی دیگه از لوازم حمل و نقلی که مردم خیلی راحت و مثل تاکسی از اون استفاده می کنند، کالسکست که فقط اگه خواستین سوارشون بشید حتما قبل با راننده ها در مورد قیمت به تفاهم برسید و چونه بزنید. قیمت این کالسکه ها از ساعتی ۱۵۰ درهم شروع میشه و بستگی به مسیری داره که می خواید با این کالسکه ها برید.

 هزینه های سفر به مراکش

 خیلی از هزینه ها رو تو مراکش میشه کنترل کرد و اینکه تو این سفر بیشتر دنبال چی هستین، روی هزینه سفرتون خیلی موثره. مراکش پر از فرهنگ، دین و آدمای مختلف و متفاوته که هر کجای این شهر می تونه براتون کلی جذاب باشه. این شهر پر از کوچه و پس کوچه هاییه که فقط با قدم زدن توی اونا می تونید حس متفاوت بودنش رو با همه وجودتون درک کنید. واحد پول مراکش، درهمه.

بیشتر جاذبه های مراکش توی قسمت مدینه که همون مرکز شهره قراره گرفته و اگه برای اقامتتون نزدیک این منطقه باشید راحت تر می تونید از جاهای دیدنی شهر هم دیدن کنید.

هتل و هاستل در مراکش

توی این شهر می تونید برای هر نوع بودجه ای هتل خوب پیدا کنید. اگه دفعه اولتونه که به مراکش میرید و یا می خواید کمتر هزینه تاکسی و رفت و آمد بدید و جاهای دیدنی شهر نزدیکتون باشه حتما سعی کنید تو مرکز شهر یعنی جایی که بهش مدینه گفته میشه هتل بگیرید. قیمت هتل های ۳ ستاره توی این منطقه از حدود ۴۰۰ درهم شروع میشه. بجز اون می تونید از مهمانخانه ها و خانه های سنتی مراکش هم استفاده کنید که این نوع سفر هم برای خیلی ها می تونه جالب باشه که توی بافت و جایی شبیه به محل زندگی آدم های بومی اقامت داشه باشند. خیل از هاستل ها و هتل های مراکش هم این موضوع رو رعایت کردن و یک بافت سنتی ایجاد کردند که می تونه برای مسافران خیلی دوست داشتنی باشه.

هاستل هایی با اتاق های مشترک که حتی رو تختی هایی که استفاده شده رنگارنگ و سنتیه دیوار ها و سقف اونم طرح هایی داره که هر کسی با دیدنش یاد مراکش میفته. هزینه هاستل در مراکش هم از ۹۰ درهم شروع میشه.

غذا در مراکش

غذا در مراکش خیلی متنوع و تقریبا ارزانه و شما با ۳۰ درهم می تونید یک غذای خوشمزه مثل ساندویج، یک وعده ساده یا یک غذای خیابانی متفاوت امتحان کنید. اگه بخواید تو یک رستوران یک وعده غذایی کامل داشته باشید باید بیشتر از ۷۰ درهم پول بدید و تو رستوران های خلی شیک و ساحلی هم گاهی هزینه غذا تا ۴۰۰ درهم میشه!

غذاهای مراکشی پر از طعم و تحت تاثیر فرهنگ های مختلفه و بهترین غذاهای مراکشی که بهتون پیشنهاد می کنم امتحان کنید، تاگینه، ماکوداست و چای نعناست. تاگینه غذایی که یکم شبیه آبگوشت خودمونه و اونقدر توی مراکش معروفه که همه رستورانا این غذا رو سرو می کنند. طریقه سرو کردنشم اینه که حتما توی ظرف سفالی با در های مخروطی ریخته بشه و طعمش هم بد نیست و هم با گوشت و هم مرغ درست میشه و با ادویه هایی که داره طعم متفاوت و جالبی داره.

ماکودا یکی از غذاهای اصیل و خیایانی مراکشیه که در واقع توپک های سیب زمینی با پیاز، سیر و سبزیجات و ادویه های مخصوصه که توی روغن زیاد سرخ شده و طعم خوشمزه ای داره.

چای نعنا هم یکی از نوشیدنی های پر طرفدار مراکشه که یک چای شیرین شده با برگ های نعناست. که شاید در ظاهر چیز خاصی به نظر نیاد، ولی به نظرم توی این سفر یکی از نوشیدنی های مهم محسوب میشه.

اگه هم دنبال رستوران هایی مثل مکدونالد هستید، باید بگم که نزدیک ترین رستوران تو خیابان Gueliz که اگه بخواید پیاده از مدینه تا اونجا برید حدود ۲۸ دقیقه میشه و با تاکسی هم ۳ کیلومتره حدود ۱۹ دقیقه طول میکشه. قیمت یک ساندویج هم اینجا حدود ۵۵ درهم میشه.

هزینه تفریح در مراکش

اگه بخواید با تور به جاهای تفریحی مراکش برید، بستگی به این داره کجا و با چه امکاناتی باشه اما معمولا قیمت تور ها از ۳۰۰ درهم شروع میشه. ورودی موزه های ارزان تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درهم میشه و ورودی خیلی از باغ ها و جاذبه های دیگه از ۳۰ درهم شروع میشه.

محل اقامت من در مراکش

من برای اقامتم توی این شهر، هتل Riad Chamali رو تو مرکز شهر انتخاب کردم، یک هتل سه ستاره به سبک مراکشی که حال و هوای این کشور رو توی تمام قسمت های اون میشه حس کرد و کمتر از ۵ کیلومتر تا فرودگاه منارا فاصله داره.

دیوار های هتل آجری بود و با دکوراسیون مراکشی تزئین شده بود.  بعضی از قسمت های هتل با دکوراسیون آبی تزئین شده بود و این دقیقا شبیه اون مراکشی بود که من همیشه توی عکس ها می دیدم و دلم میخواست بهش سفر کنم. اتاق های هتل خیلی ساده و سنتی تزئین شده بود و امکانات خیلی خاصی نداشت اما برای من همین بافت سنتی هتل خیلی قشنگ به نظر می رسید.

صبحانه هتل کاملا سنتی با نان تازه و قوری ها و حصیر های سنتی سرو میشد که برای من به عنوان کسی که از این سنتی بودن، لذت میبردم خیلی ارزش داشت.

یکی دیگه از دلایل انتخاب من از این هتل، این بود که با میدان معروف شهر جماع الفنا با پیاده روی تنها ۱۵ دقیقه فاصله داشت و خیلی از جاهایی که من می خواستم تو مراکش ازشون دیدن کنم خیلی بهم نزدیک بودند.

گردش در شهر سرخ

حتما می دونید که بخاطر خاک مراکش خیلی از خانه ها و ساختمان های اون قرمز هستند و به خاطر همین مراکش به شهر سرخ هم معروفه؛ برای روز اول باید بگم که جاهای دیدنی شهر از همون چند قدمی شروع میشه.

قصر البدیع

مراکش قصر های زیادی داره و تو گوشه و کنار شهر می تونید اونارو ببینید، قصر البدیع که فقط ۵۰۰ متر با هتل فاصله داره و یکی از تاریخی ترین قصر های شهر حساب میشه و الان بیشتر یک خرابه ازش باقی مونده، ساعت های بازدید از اون از ۸ صبح تا ۱۷ بعد از ظهره و برای ورودیش هم باید ۱۰ درهم پرداخت کنید.

این ساختمان در گذشته قصری فوق العاده بود که به دست سلطان احمد المنصور در قرن ۱۶ ساخته شد که هدفش ساختن زیبا ترین قصر اون زمان بود. تو این قصر می تونید مجموعه ای از موزه و یک نمایشگاه رو عکس ببینید. منبر معروفی هم داخل این مسجد هست که تو قرن ۱۲ ساخته شده. یادتون نره حتما طبقه بالا و داخل تراس هم برید چون از اونجا می تونید منظره کل مجموعه رو ببینید. تو یک قسمت هم یک فیلم سه بعدی از مراحل ساختن این قصر پخش میشه که ماجرای جالبی داره.

قصر الباهیا

درست ۱۰۰ متر جلوتر می تونید یکی دیگه از قصر های معروف مراکش رو ببینید، این قصر با سقف ها و تزئینات چوبی و گچ بری و فواره ها و نور پردازی های جالبی که داره جای جالبی برای دیدن معماری قرن ۱۹ محسوب میشه.

 ورودی این قصر برای مسافر ها ۸۰ درهمه و از ساعت ۹ صبح تا ۱۶:۳۰ می تونید ازش دیدن کنید. سقف های رنگی و درهای کنده کاری این قصر جای خوبی برای عکس گرفتنه. یک باغ بزرگ هم کنار این قصره که باعث قشنگ تر شدن منظره اون میشه.

قبرستان سعدی

با هر قدمی که تو این خیایان بر میداشتم، به جاذبه جدیدی بر می خوردم. این محله پر از جاهای دیدنی و جذابه که تمومی نداره. ۱۰۰ متر جلوتر از قصر الباهیا قبرستان بزرگ و زیبای سعدیه که معمولا پر از توریسته و خیلی شلوغه و دقیقا کنار مسجد کسبا قرار گرفته.

این قبرستان از ساعت ۸:۳ تا ۱:۴۵ صبح و بعد از اون از ساعت ۲:۳۰ تا ۵:۴۵ عصر برای بازدید بازه و ساختمان اون معمار جالبی با کاشی های آبی و زرد و نرده های چوبی و ۱۲ ستونی که داخل محوطه داره. قسمت بیرونی قبرستان هم پر از سبزه و گل و درخته.

مسجد کسبا یا مولا الیزید

مسجدی با مناره های زیبا و معماری دیدنی که حتما توی این مسیر توجهتون رو جلب می کنه. روبروی اون کافه ها و رستوران های زیادی هست که می تونید اونجا بشینید و همانطوری که مناره های دوست داشتنی مسجد رو تماشا می کنید، چیزی بخورید.

جماع الفنا

یکی از پر جنب و جوش ترین و معروف ترین خیابان های مراکش که هیچوقت از قدم زدن توی اون خسته نمیشید و اونقد اینجا چیز های جذاب میبینید که دلتون میخواد ساعت ها و روز ها براش وقت صرف کنید. این منطقه درست همونجاییه که بیشتر از همه باعث محبوبیت مدینه شده. توی این میدان و اطراف اون می تونید آدم های مختلفی رو ببینید و باید بگم که یک جورایی شبانه روزی بازه و تا صبح بسته نمیشه. از اول مسیر صدای داد زدن فروشنده های اطراف میدان که صنایع دستی و سوغاتی های جالب و سنتی مراکشی می فروشند رو میشنوید و عطر غذاهای خیابانی که از اول میدان هوش رو از سرتون میبره. انواع غذاها و کباب های خوشمزه ای که بدون امتحان کردنشون نمی تونید بقیه مسیر رو ادامه بدید.

اطراف خیابان چند نفر نشسته بودند که مار ها رو هیپنوتیزم می کردند و عده ای هم فالگیر تو قسمت های مختلف میدان بودند.

طرف دیگه خانم هایی در حال کشیدن طرح های حنا روی دست دخترا بودند.

میمون های بازیگوشی روی شانه میمون باز ها در حال شیطنت بودند و آکروبات باز ها هم با حرکاتشون توجه همه رو جلب می کردند. همه میمون ها قلاده داشتند و زنجیرشونم دست میمون باز ها بود تا فرار نکنند.

بعضی از میمون ها لباس پوشیده بودند و مردم میتونستن در ازای کمی پول باهاشون عکس بگیرند یا اگه هم دوست داشتن می تونستن مار هارو روی شونشون بزارند و عکس بگیرند.

حلزون آب پز شده و کله پاچه هم از غذاهایی بود که توی بازار های جماع الفنا فروخته میشد. فکر کنید حلزون هارو با آبی که توش پخته شده بود تو ظرف های کوچکی میریختند و میفروختند.

اطراف بازار پر از مغازه های آب پرتقال طبیعیه که همشون داد میزنند و میخوان توجه همه رو جلب کنند اما این آب پرتقال ها واقعا تازه و خوشمزه بود و قیمتشون هم فقط ۴ درهم بود.

یکی دیگه از جذابیت هایی که باید تو این منطقه تجربه کنید امتحان کردن چای نعنای اصل تو قلب مراکشه. جایی که اصیل ترین و سنتی ترین آدم ها این چایی هارو آماده می کنند.

یادتون باشه برای هرچیزی که تو این بازار ها میخرید، باید چونه بزنید و قیمت ها رو به قیمت واقعیش نزدیک کنید. چون بیشتر فروشنده ها قیمت هارو گرون میگن. اطراف این میدان پر از بازار های مختلفه و بعضی از این بازار ها توی قسمت های خاصی هستند مثلا بازار ادویه ها، صنایع دستی، پاپوش های سنتی و فرش هرکدام توی قسمت جدا از هم قرار گرفتند. عصر ها موقع اذان همه سر و صدا های میدان کم میشه و همه توریست ها با دوربین هاشون از منظره غروب آفتاب از پشت بازار عکس می گیرند.

همه جای این خیابان بوی سنت میده و قدم زدن توی اون یکی از جالب ترین تجربه های من تو مراکش بود و پیشنهاد می کنم اگه به این شهر اومدید حتما یک یا دو روزم وقت برای این خیابان و این منطقه فوق العاده بزارید.

کلا مراکش صنایع دستی جالب و متنوعی داره. انواع زیورآلات رنگارنگ و دست ساز با فلز و نگین و ظروف سفالی مخصوصی که در های مخروطی شکل دارند و قیمتشون حدود ۱۵ درهمه.

انواع چیز های تزیئینی چوبی، لوازم چرمی، ادویه های مخصوص مراکش و روغن آرگان، فانوس های سنتی و ظرف های سرامیکی با طرح های آبی رنگی که هر کدومشون میتونه یک یادگاری قشنگ از این شهر پر از رنگ باشه.

یک سوغاتی جالب دیگه ای که تو مراکش می تونید بخرید و تو مدینه خیلی زیاد هم پیدا میشه عطر های مخصوص مراکشیه که البته بیشتر بوی گلاب میده اما داخل شیشه های جالبیه و می تونه یک یادگاری قشنگ از این شهر باشه.

مس­جد الکتوبیه

بزرگترین مسجد مراکش که درست همین نزدیکیا و کنار بازاره. مسجدی که مناره هاش حدود ۷۷ متره و تقریبا از بیشتر قسمت های شهر میشه اون رو دید. این مسجد ۱۶ تا اتاق داره و فقط مسلمان ها می تونند از داخلش دیدن کنند. ساختمان اون مثل خیلی از ساختمان های مراکش از سنگ قرمز درست شده و ساخت اون تو سال ۱۱۵۷ کامل شده. اونقدر فاصله ها توی این منطقه نزدیکه که باید همه جارو پیاده برید تا بتونید جاذبه هارو ببینید.

 شب ها نور های قشنگی بهش تابیده میشه و نمای فوق العاده ای پیدا میکنه. اطراف اون باغی هست که حتی غیر مسلمان ها هم می تونند خیلی راحت ازش دیدن کنند.

داخل مسجد هم ساده و قشنگه و با فرش های قرمز و لوستر های بزرگی تزئین شده و یک منبر چوبی هم روبروش داره.

باغ Majorelle

یک باغ شگفت انگیز با درخت های خرما، کاکتوس های بزرگ و گیاهای جالب و شگفت انگیز که چندتا استخر با ماهی های قرمز و گل نیلوفر مرداب داره و جای خوبی برای یک روز پر از آرامش و عکس های قشنگ با منظره های بی نظیره.

دیواره های موزه که به رنگ آبیه و موزاییک های آبی که تو بعضی قسمت ها به کار رفته باز هم حس بودن تو مراکش رو توی عکساتون زنده می کنه. انگار این شهر یجورایی با کاشی کاری های آبی و رنگ آبی گره خورده.

این موزه هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۵:۳۰ دقیقه عصر بازه و اگه بخواید از جماع الفنا تا این باغ رو پیاده برید ۲۵ دقیقه راهه و با ماشین هم فقط ۳ کیلومتره و کنار بازار ها می تونید تاکسی ون یا تاکسی های عادی بگیرید؛ که قیمت این مسیر با پتیت تاکسی ها حدود ۳۰ درهم و با تاکسی ون ها هم حدود ۱۵ درهم میشه که با توجه به ترافیک و مدت زمانی که تو ترافیک بمونید قیمت تغییر می کنه. برای بازدید از این باغ باید ۴۰ درهم ورودی بدید و اگه بخواید موزه هارو هم ببینید باید هزینه جدا پرداخت کنید.

در این باغ میتونید انواع کاکتوس ها و درختای بزرگ رو ببینید و از قدم زدن در امتداد اون ها کلی لذت ببرید. داخل باغ هم یک کافه هست که اگه چیزی خواستید، می تونید ازش بخرید.

مراکز خرید مراکش

شاید برای من که محو زیبایی های سنتی این شهر و بازار های محلیش شدم خرید از مراکز خرید لوکس اونقدر توی این سفر جذاب نبود اما همین دور و بر ها و نزدیک همین جاذبه ها چند تا مرکز خرید بود که دیدنشون برای کسایی که قصد خرید دارند می تونه جذاب باشه.

مرکز خرید منارا مال

یک مرکز خرید بزرگ با معماری خاص که انواع فروشگاه های لباس و لوازم آرایشی بهداشتی برند داره. هم داخل محوطه رستوران داره و هم بیرون اون برای افرادی که دوست دارن تو فضای آزاد غذاشون رو بخورند. پارک بازی بچه ها، فواره های موزیکال هم داره که شب ها منظره فواره ها دیدنی تر میشه. برای رفتن به اون از میدان جماع الفنا می تونید با تاکسی به اینجا بیاید و باید تو ترافیک متوسط حدود ۴۲ درهم هم هزینه کنید.

برای خرید تو این مرکز خرید هم باید بدونید از اونجایی که اکثر اجناس اون مارک هستند، قیمت ها کمی بالاست.

 اما جالبه که یک قسمت های این مرکز خرید مثل بازار های محلی سوق المدینه طراحی شده و وقتی داخلش میشید همه چیز سنتی میشه و از حالت مدرن در میاد.

این جا یک سوپر مارکت بزرگ هم داره که هر چیزی که احتیاج دارید رو می تونید از اونجا بخرید و هر روز هم از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۰ شب هم این مرکز خرید بازه.

 

مرکز خرید Al Mazar

مرکز خرید بزرگی تو مراکش که از ساعت ۹ صبح تا ۱۲ بازه و ۴ کیلوکتر از مرکز خرید منارا فاصله داره و کنار سینمای  Megarama و تو خیابان Route de l’Ourika قرار گرفته. برای رفتن به اون می تونید از جلوی مرکز خرید منارا سوار یک تاکسی ون یا تاکسی بشید و با حدود ۵۵ درهم به اینجا برسید. قیمت های یکم توی این مرکز خرید زیاده و انواع لباس های مارک و صنایع دستی و رستوران های مختلف هم داخلش هست اما به نظرم کلا جای زیاد جالبی نبود و قیمت ها هم به نسبت گرون بود، یک پارک بازی مخصوص بچه ها و بولینگ هم هم داره که اگه رفتید می تونید ازشون استفاده کنید.

نکته هایی که در مورد سفر به مراکش که باید بدانید!