گِردگَرد

سفرنامه صربستان

بلگراد، بزرگ ترین شهر و پایتخت صربستان که مردم اون عاشق شب نشینی و خوش گذرونی هستند، شهری تو شرق اروپا که برای رفتن به اون نیازی به ویزا نیست و این خودش در کنار جذابیت هایی که این شهر داره می تونه دلیل خوبی برای انتخاب ما ایرانی ها به این مقصد باشه. این شهر قدمت و آثار تاریخی و طبیعی زیادی داره و برای من که عاشق سفر کردن هستم یکی از جاهایی بود که همیشه دوست داشتم از نزدیک ببینم. در مورد صربستان چیز های زیادی خونده بودم و شنیده بودم اما جالب ترین موضوعی که در مورد صربستان یا یوگوسلاوی سابق بهش برخوردم این بود که صربستان به شهر خون آشام ها هم معروفه و میشه گفت خون آشام ها اصالتا صربستانی هستند. علت این موضوع هم اینه که در قدیم بخاطر عقاید عجیب و غریب توی این کشور اجساد مرده ها رو می آورند و دوباره می کشتند و به همین دلیل به اون ها خون آشام می گفتند.

آب و هوا

از اونجایی که بلگراد شهری با ۴ فصل و آب و هوایی قاره ایه، هر کدوم از فصل های اون می تونه زیبایی های مخصوص به خودش رو داشته باشه، اما اواخر بهار و اوایل پاییز زمان خوبی برای این سفره. تابستان کمی هوا گرم میشه و از اواخر پاییز تا زمستان هم دمای هوا سرد و برفیه و ممکنه اذیت کننده باشه.

اواسط پاییز بود که شرایطم برای این سفر آماده شد و از اونجایی که این مقصد اروپایی نیاز به ویزا نداره کار هام خیلی زود پیش رفت. بلیط هواپیمامو از ایرلاین ایران ایر گرفتم. پرواز من از فرودگاه امام خمینی تقریبا ۲۰ دقیقه تاخیر داشت و حدود ۴٫۵ ساعت طول کشید و هواپیما تو فرودگاه بزرگ و پر تردد نیکولا تسلا (Nikola Tesla) فرود اومد.

یک فرودگاه بزرگ که تا مرکز شهر ۱۸ کیلومتر فاصله داشت و بعد چک کردن پاسپورت و مدارک، چمدانم را برداشتم و با نگاه کردن به تابلو ها خیلی راحت مسیرم رو به سمت بیرون فرودگاه پیدا کردم.

حمل و نقل

سیستم حمل و نقل بلگراد تو سال های اخیر پیشرفت زیادی کرده و رفتن به هر نقطه از شهر دیگه خیلی راحت و سریع شده. اما با اینکه اکثر وسایل نقلیه حمل و نقل عمومی به روز شدن اما باز هم هنوز توی بعضی از مسیر ها ماشین های قدیمی بدون تهویه و کولر پیدا میشن که توی تابستان و وقتای شلوغ سال ممکنه یکم مشکل ساز بشه.

کارت های حمل نقل در بلگراد

برای پرداخت هزینه های اتوبوس، تراموا و اتوبوس های برقی باید بلیت های باس‌پلاس (BusPlus) بگیرید. این بلیط ها ۲ نوع کاغذی و پلاستیکی هستند. که اگر کسی بلیط تهیه نکرده باشه می تونه مستقیما از خود راننده بلیط بخره که معمولا قیمتش خیلی گرون تر میشه. برای کارت زدنم مثل کارت اتوبوس خودمونه خیلی راحت باید وقتی سوار اتوبوس شدید کارت رو بگیرید جلوی دستگاه تا هزینه تون حساب شه.

بلیط های کاغذی

این نوع بلیط ها تنها یک بار به عنوان یک روزه، سه روزه و پنج روزه شارژ می شوند. قیمت این کارت ها ۴۰ دیناره و با توجه به اینکه اعتبار چند روزه داشته باشه قیمتش فرق داره.

بلیط های پلاستیکی

این نوع بلیط ها قابل شارژ هستند و  میتونید اون هارو تا هر چقدر که بخواید شارژ کنید. وقتی وارد اتوبوس ها و تواموا ها شدید می تونید نوع استفاده از بلیطتتون رو هم مشخص کنید. مثلا بلیط ۹۰ دقیقه ای، روزانه، سه روزه، پنج روزه و بلیط گروهی. قیمت کارت های پلاستیکی هم ۲۵۰ دیناره و برای ۳ سال هم اعتبار داره. هزینه بلیط ها برای هر ۹۰ دقیقه حساب میشه و حدود ۸۹ دیناره و تو این مدت می تونید چندین بار هم اتوبوس یا تراموا تون رو هم عوض کنید.

تاکسی

توی فرودگاه درست بعد از اینکه وارد محوطه بیرون میشید، راننده های تاکسی به سمتتون میان و ازتون مقصد رو میپرسن اما برای اینکه قیمت بیشتری پرداخت نکنید بهتره سوار این تاکسی ها نشید اینها تاکسی های آزاد و غیر رسمی هستند و نمیشه بهشون اعتماد کرد. باید به سمت ایستگاه تاکسی برید که کیوسک اطلاعات اون هم نزدیک در خروجی فرودگاه قرار داره و خیلی راحت می تونید ازشون در مورد هزینه تاکسی تا هتل بپرسید و بعد از اینکه قیمت تاکسیتون رو محاسبه کردند به سمت تاکسی های رسمی برید. تاکسی توی این شهر نسبت به سایر کشور های اروپایی خیلی ارزون تره. در واقع اگه بخواید با تاکسی تا مرکز شهر برید قیمت مشخصه و حدود ۷۰۰ دینار میشه و تا اونجا حدود ۲۰ دقیقه هم طول میکشه. از ساعت ۱۰ شب تا ۶ صبح و روز های تعطیل معمولا کرایه ها بیشتره، هر کیلومتر هم توی روز از ساعت ۶ صبح تا ۱۰ شب هر کیلومتر از ۶۵ دینار محاسبه میشه و توی شب حدود ۸۵ دینار میشه و سعی کنید تاکسی هایی که تاکسی متر ندارند سوار نشید چون قیمت ها رو درست محاسبه نمی کنند و گرون تر میشه. یک نکته مهم هم در مورد تاکسی ها هست که اگه چمدانتون بزرگ باشه یا توقف داشته باید باید هزینه بیشتری پرداخت کنید.

اتوبوس

یکی از بهترین وسایل نقلیه عمومی بلگراد اتوبوسه که تقریبا همه جای شهر هم پیدا میشه. ایستگاه اصلی اتوبوس دقیقا توی مرکز شهر و نزدیک ایستگاه قطار قرا گرفته. برای اینکه از ایستگاه به مرکز شهر برید باید خط های ۷۸ و ۸۳ رو سوار شید و از فرودگاه هم میتونید با خط ۷۲ به ایستگاه مرکز شهر برید که حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه هم طول میکشه و قیمت اون هم اگه از کیوسک بلیط بخرید حدود ۸۹ دینار میشه و اگه از خود راننده بلیط بخرید، گرونتره. بیرون فرودگاه اتوبوس های شاتل هم هستند که چون قیمت بالایی دارند و امکانات خوبی هم ندارند برای مسافران توریست ها زیاد مناسب نیستند.

تراموا

تو بلگراد ۱۱ خط تراموا وجود داره که در واقع مرکز شهر رو دور میزنه و حدود ۴۳ کیلومتر از شهر رو طی می کنه و تا ساعت ۱۲ شب هم فعاله. برای رفتن به مرکز شهر می تونید با خط های ۲،۷ و ۹ توموا برید. برای هزینه اون هم می تونید از کارت های حمل و نقل استفاده کنید.

مینی بوس

ارزون ترین و راحت ترین وسیله حمل و نقل تو صربستان مینی بوسه با خط A1 اون می تونید تو نیم ساعت از فرودگاه تا میدان اسلاویا (Slavija Square) و برعکس برید و روبروی ساختمان فرودگاه قرار گرفتن و هر ۲۰ دقیقه یکبار حرکت می کنند و بعد از ساعت ۱۹:۳۰ هر یک ساعت یک بار میان و پول بلیطشون رو هم باید حتما به دینار و به خود راننده پرداخت کنید. ولی یادتون باشه که تو روز های تعطیل و یکشنبه ها و در طول شب کار نمی کنند. هزینه اون هم حدود ۳۰۰ دینار میشه. فقط اگه چمدان های زیادی دارید بهتره با مینی بوس نرید چون فضای کوچکی داره و جا دادن چمدان بزرگ یکم سخت میشه.

هزینه ها

صربستان یکی از ارزون ترین شهر های اروپاییه و به نسبت بقیه شهر ها هزینه های پایین تری داره ولی باز هم میشه گفت هزینه های کلی نسبت به ایران حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد بیشتر میشه. واحد پول بلگراد، دینار صربستانه و با RSD نشون داده میشه و به سکه رایج اون هم پارا (para) گفته میشه که هر ۱۰۰ پارا یک دینار محسوب میشه. برای تبدیل ارز هم خیابان Knez Mihaklova که تو میدان معروف جمهوریه جای مناسبیه و قیمت های بهتری داره.

بهترین کار قبل از سفر به بلگراد اینه که از ایران با خودتون یورو ببرید چون راحت تر از بقیه پول ها تو این کشور تبدیل میشه و مشکلی هم براتون پیش نمیاد. این رو هم باید بگم که اگه تو فصل خوش آب و هوایی به این شهر رفتید خیلی از مسیر هارو می تونید پیاده برید و اینجوری هم از قدم زدن تو یک شهر زیبا لذت میبرید و هم هزینه هاتون کمتر میشه. میانگین هزینه روزانه توی این شهر حدود ۲۰۰۰ دینار میشه و برای تفریحات و دیدن جاذبه ها هم باید از حدود ۳۹۰ دینار به بالا هزینه کنید.

هتل و آپارتمان در بلگراد

توی این شهر هم مثل همه شهر های دنیا هتل های زیادی با هزینه های متفاوت وجود داره و بجز اون خیلی از توریست ها از آپارتمان ها استفاده می کنند تا هزینه هاشون کمتر شه. هزینه هتل ها از شبی ۱۷۰۰۰ دینار شروع میشه و با توجه به اینکه چه امکاناتی داره و چند ستاره باشه قیمتش هم بیشتر میشه.

 هزینه آپارتمان ها هم از شبی ۵۰۰۰ دینار شروع میشه و قیمت های مختلفی با توجه به خدماتش داره.

غذا در بگراد

غذا و نوشیدنی تو بلگراد نسبت به سایر کشور های اروپایی هزینه معقول و پایین تری داره. مثلا قیمت یک بطری آب معدنی حدود ۹۴ دینار میشه و برای یک وعده غذا هم باید از حدود ۷۰۰ دینار به بالا هزینه کنید. قیمت یک ساندویچ بیگ مک توی مک دونالد بلگراد حدود ۵۴۶ دینار میشه و طعمش هم مثل همیشه عالیه.

همبرگر صربستانی

یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه بلگراد که با گوشت هایی شبیه سوسیس درست میشه و طعم خوبی هم داره تقریبا مثل همبرگر خودمونه و با نان مخصوص و پیاز سرو میشه قیمت اون حدود ۲۵۰ دینار میشه.

نون  پنیر به سبک صربستانی

Gibanica یک غذای ساده و خوشمزه صربستانیه که شاید ظاهرا چیزی بجز نان و پنیر ساده نیست اما واقعا خوشمزه تر به نظر میرسه و پیشنهاد می کنم امتحان کنید. تو خیلی از هتل ها هم برای صبحانه سرو میشه که می تونید همونجا بخورید.

موساکا

این غذا هم خیلی شبیه لازانیاست و طعم جالب و خوبی داره و یکی از معروف ترین غذای صربستان محسوب میشه که به نظرم امتحان کردنش پیشنهاد خیلی خوبی باشه و توی اکثر رستوران ها هم سرو میشه.

محل اقامت من در بلگراد

من برای اقامتم هتل چهار ستاره Atera Business Suites رو تو خیابان معروف Kneza Mihaila انتخاب کردم که هم جای خیلی خوبی داشت و هم امکاناتش مناسب و کامل بود. اتاقم هم تخت دونفره داشت و خیلی راحت و خوب بود همه چیز مرتب بود.

صبح زود وقتی برای صبحانه رفتم واقعا احساس گرسنگی عجیبی می کردم برای همین یک غذای کامل و خوب خوردم و برای یک روز پر انرژی و هیجان انگیز خودمو آماده کردم.

صبحانه هتل هم کامل و متنوع بود و میز و صندلی های رنگارنگش هم صبحا به آدم انرژی خوبی میداد.

روز اول، گشت و گذار اطراف هتل

راستش قبل از اینکه هتلم رو رزرو کنم خیلی در مورد این خیابان شنیده بودم، یکی از شیک ترین و لوکس ترین خیابان های بلگراد که درست مرکز شهر قرار گرفته و اطراف اون پر از مرکز خرید، رستوران و کافه های مختلفه. جایی که هیچوقت با قدم زدن توی اون خسته نمیشد و وقتی هوا خوب باشه و مسافر زیاد باشه اونقدر شلوغ میشه که شاید برای خریدن یک پاپ کرن باید توی صف بمونید.

وقتی برای اولین بار وارد این خیابان شدم تمام چیز هایی که در موردش شنیده بودم رو با همه وجودم حس کردم. یک خیابان قدیمی، سنگ فرش شده و طولانی پر از فروشگاه های برند که هر چقدر جلوتر می رفتم جذابیت های بیشتری درموردش کشف میکردم.

جلوی فروشگاه H&M چند نفر درحال اجرای موسیقی بودند که برای چند دقیقه موندم و گوش کردم و واقعا لذت بردم و بعد برای اینکه مثل بقیه رفتار کرده باشم یک سکه داخل کیفی که جلوشون بود انداختم.

بعد از اون یک نفر رو دیدم که توی خیابان در حال رقصیدن بود و مردم دورش جمع شده بودند و داخل جعبه ای که کنارش گذاشته شده بود پول می انداختند.

کمی جلوتر افراد زیادی بودند که نقاشی و عکس ها مختلف میفروختند و مردم همینطور که رد می شدند به این نقاشی ها نگاه می کردند و یجورایی آدم حس می کرد داره از یک نمایشگاه دیدن می کنه.

راستی نمایندگی برند سوئدی ایکیا هم اینجا بود که توی ایران هم خیلی طرفدار داره و لوازم خونه و چیز های تزئینی داره که برای اون هایی که دوست دارند واقعا جای خوبی محسوب میشه.

اگه هم خواستید از اینجا به خیابان های اطرافش برید فقط باید به تابلو ها راهنما بیشتر توجه کنید چون اکثر مسیر ها با تابلو مشخص شدند و پیدا کردن راه واقعا کار سختی نیست.

یک موضوع جالبی هم که در مورد مردم بلگراد متوجه شدم این بود که بیشتر اون ها حداقل یک یا دو سگ دارند و اکثر مواقع اون هارو برای قدم زدن به بیرون میارن و دیگه اینکه بیشتر از اونکه فکرش رو کنید سیگار میکشند.

برای غذا هم اون روز تو یکی از رستوران ها که اسمش Tribeca بود، همبرگر صربستانی خوردم که واقعا طعم خوب و لذیذی داشت.

روز دوم بازدید از دژ بی نظیر بلگراد

روز دوم بعد از اینکه صبحانه خوردم پیاده به سمت بیرون رفتم و بعد از گشتن تو خیابان کنزا به سمت قلعه یا دژ بلگراد راه افتادم. یکی از بهترین و جذاب ترین  جاذبه های دیدنی بلگراد که قدم زدن توی اون مثل اینه که زمان به عقب برگشته و دارید تو گذشته ها راه میرید.

در واقع این دژ قدیمی ترین بخش شهره، جایی که از قرن دوم تا ۱۸ بار ها خراب شده و دوباره بازسازی شده و به عنوان نماد تاریخ، رشد و پیشرفت بلگراد شناخته میشه. این منطقه بالای تپه قرار گرفته برای همین منظره رود دانوب و پارک از بالای اون یکی از بی نظیر ترین دیدنی های اون محسوب میشه.

این دژ از روز دوشنبه تا یکشنبه از ساعت ۱۱ تا ۷ شب بازه و اگه بخواید از طریق خیابان جمهوری به این دژ برسید باید اول به سمت خیابان کنزا بیاید بعد از ۱۰ دقیقه پیاده روی خودتون رو به اینجا برسونید. اگه بخواید با تراموا به این منطقه برید باید از ایستگاه Kalemegdan park استفاده کنید و با اتوبوس شماره ۳۱ هم میتونید خیلی راحت به اینجا برسید. بازدید از این دژ رایگانه اما چند تا قسمت مختلف داره که اگه بخواید از اونها دیدن کنید باید هزینه جدا پرداخت کنید که هزینه بعضی از اون ها به نسبت زیاده و اونجوری که من متوجه شدم اونقدر ها هم ارزشش رو نداره.

هزینه های ورودیش هم به این شکله که ورودی Sahat tower حدود ۸۰ دینار، ورودی The roman well 120 دینار، ورودی Nebojsa tower 200 دینار و هزینه ورودی Gunpowder حدود ۲۰۰ دیناره. که من فقط از برج ساعت (Sahat tower) دیدن کردم.

داخل اون چیز خاصی نداشت و بعد از اینکه از یک راه پله چوبی باریک بالا رفتم و به بالای برج ساعت رسیدم، می شد موتور ساعت و منظره بی نظیر بیرون رو از اون بالا مشاهده کرد.

در اکثر قسمت های مختلف اون فروشگاه های سوغاتی داره که انواع صنایع دستی سرامیکی و چوبی و کتاب فروخته میشه. این مجموعه یک پارک بزرگ به نام KALEMEGDAN PARK هم داره که ورود به اون رایگانه و داخل پارک هم جاهای دیدنی و چندین موزه و نمایشگاه داره که هر کدام ورودی جدا دارند. مثلا ورودی موزه ارتش یا موزه جنگ که ورودی اون حدود ۲۰۰ دینار بود و جای جالبی بود. ساعت بازدید از این موزه هم از ۱۰ صبح تا ۵ بعد از ظهره و فقط تا حدود ساعت ۴ برای این قسمت بلیط فروخته میشه.

همینطور که در پارک قدم میزدم می شد توی قسمت های مختلف اون انواع تانک و تجهیزات جنگی رو نگاه کرد و با تانک های مختلف جنگی عکس گرفت.

 بعد از اون هم یک موزه کوچک و سر بسته داشت که داخل اون انواع اسلحه و تجهیزات و لباس های مختلف جنگی نگهداری میشد.

داخل این پارک جذابیت های دیگه ای هم داشت که یکی از اون ها سنجاب های کوچیکی بودند که با یکم دقت میشه اون هارو لابه لای درخت ها پیدا کرد. یک قسمت از باغ هم مجسمه دایناسور ها قرار گرفتند که کنار خیلی از جاذبه های این باغ برای بچه ها هم خیلی جالب و دیدنیه.

زمستان ها هم در پارک قسمت پیست اسکی و اسکیت روی یخ داره که می تونه برای کسایی که به این ورزش علاقه دارند جالب باشه. از اونجایی هم که بازدید از این جاذبه پیاده روی زیادی داره یادتون باشه حتما کفش راحتی بپوشید.

روز سوم موزه ملی صربستان

یکی از قدیمی ترین و بزرگ ترین موزه های صربستان که تو میدان جمهوری یا Republic Square قرار گرفته که فاصله خیلی نزدیکی هم تا خیابان کنزا داره و درست جلوی اون مجسمه معروف صربستان یعنی مجسمه پرنس ماهیلو سوار بر اسب قرار گرفته و اطراف اون هم پر از کافه و رستوران های متعدده. این میدان معمولا شلوغ و ترافیکه.

داخل این موزه بیش از ۴۰۰ هزار شیء مختلف از تاریخ، هنر و فرهنگ کشور تو سه طبقه قرار گرفته که به نظرم بازدید از بلگراد بدون دیدن این موزه کامل نمیشه.

حداقل حدود ۱ تا ۱٫۵ ساعت هم طول می کشه تا به طور کامل توی این موزه بگردید و ۳۰۰ دینار  هم باید برای ورودی اون پرداخت کنید.

بعد از گشتن در موزه هم کمی توی میدان جمهوری قدم زدم و تو کافه Aurelio که داخل خیابان جمهوری بود رفتم و یک اسپرسو با قیمت ۱۲۰ دینار سفارش دادم که به نظرم قیمت هاش گرون بود اما طعمش واقعا عالی بود.

بعد به سمت خیابان knez که هتلم اونجا بود راه افتادم و شامم رو هم تو رستوران Snezana Cafe Pizzeria یک پیتزا سفارش دادم که طعم خوبی هم داشت و هزینش ۷۶۰ دینار شد.

روز چهارم گشتن در خیابان Skadarlija و رود دانوب

یکی دیگه از خیابان های جذاب بلگراد که فضای خیلی دوست داشتنی هم داره و پر از کافه و رستورانه و طول مسیرش با گلدان ها و گل های زیبایی تزئین شده که قدم زدن تو اون رو دلچسب تر می کنه و از محل هتل من پیاده فقط ۹ دقیقه راه بود. فضای این خیابان اونقدر خارق العاده و دوست داشتنی بود که دلم میخواست ساعت ها توی یک کافه بشینم و از فضای بی نظیرش لذت ببرم اما تصمیم من برای امروز این بود که رود دانوب رو از نزدیک ببینم و با خودم فکر کردم بهتره بعد از دیدن اون به اینجا برگردم و تا نیمه شب همینجا بشینم و از هوای خوب و محیط قشنگش استفاده کنم.

با ۲۰ دقیقه پیاده روی به سمت رود دانوب راه افتادم. رودی که دومین رود بزرگ اروپا محسوب میشه و از چندین کشور عبور می کنه. برای گشتن توی این رود میشه از تور ها هم استفاده کرد که مثلا هزینه یک تور با قایق کروز حدود ۲۴ دلار میشه اما من از تور استفاده نکردم. اطراف رود کافه ها و محل نشستن زیادی وجود داشت. یکی از بهترین تفریحاتی که میشه اینجا تجربه کرد اینه که در امتداد این رود قدم بزنید یا دوچرخه سواری کنید و از درخشش غروب خورشید از پشت رود لذت ببرید.

بعد از کمی قدم زدن اطراف رود جلوتر و نزدیک رود رفتم و به قو های سفیدی که توی آب شنا می کردند و افرادی که بهشون غذا می دادند، نگاه کردم.

تقریبا غروب شده بود و هوا داشت تاریک میشد که تصمیم گرفتم به خیابان Skadarlija برگردم و هم از محیط قشنگش لذت ببرم و هم چیزی بخورم. دل کندن از آرامش کنار این رود و نسیم خنکی که می وزید واقعا برام سخت بود اما اون خیابان هم اونقدر برام جذاب بود که تصمیم گرفته بودم هر طوری شده شامم رو تو یکی از کافه های اونجا بخورم. مسیر برگشت خیلی سریع تر گذشت و شاید علتش این بود که کمتر به اطرافم توجه کردم و تند تر راه می رفتم.  

وقتی به نزدیک کافه ها رسیدم هوا تاریک شده بود و اکثر رستوران ها شلوغ بود.

در یکی از رستوران ها که جا بود رفتم و یک بشقاب گوشت سفارش دادم و چند دقیقه ای تا آماده شدنش طول کشید و من واقعا گرسنم شده بود اما میتونم بگم این غذا از خوشمزه ترین غذاهایی بود که تا حالا خورده بودم قیمت اون هم حدود ۹۵۰ دینار بود.

روز پنجم خرید در بلگراد

امروز روز آخر بود و قرار بود من فردا صبح برگردم و من می خواستم به چند تا از مراکز خرید  بزرگ و خوب بلگراد که نزدیک هتلمم بود سر بزنم.

مرکز خرید UŠĆE

این مرکز خرید که تو خیابان Bulevar Mihajla Pupina قرار داره و از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۰ شب بازه. پیاده از خیابان Knez فقط ۲۰ دقیقه راهه یکی از بزرگ ترین و مدرن ترین مراکز خرید حساب میشه و بیش از ۱۵۰ فروشگاه و انواع تفریحات مثل سینما، سالن بولینگ و رستوران داره. انواع لباس های برند و با کیفیت رو می شه اما، قیمت ها کمی گرونه.

مرکز خرید Rajiceva

این مرکز خرید داخل خیابان Knez و نزدیک هتل بود و اکثر اجناسش برند بودند و ساعت کار اون هم از ۹ صبح تا ۱۰ شبه. ساختمان این مرکز خرید خیلی لوکس و مدرنه و چند کافه و رستوران هم داخل اون هست.

مرکز خرید Millennium

این مرکز خرید هم تو خیابان Knez قرار گرفته و یکی از قدیمی ترین مراکز خرید شهره که معماری و ظاهر متفاوتی هم داره. توی این مرکز خرید علاوه بر لباس می تویند وسایل چرمی و صنایع دستی هم بخرید.

روز ششم

بلگراد شهری بود که همیشه برای من مقصد جذابی محسوب میشد و با اینکه اونقدر ها شهر بزرگی نیست اما جذابیت هاش طوری بود که واقعا دوست داشتم بیشتر از این کشفش کنم و شاید همین موضوع باعث بشه که بعد ها حتما دوباره به این شهر برگردم و بار دیگه از هیجان شب زنده داری و منظره های بی نظیر این شهر سر زنده دیدن کنم… امروز روز آخر بود و من صبح بعد از اینکه صبحانه خوردم وسایلم رو جمع کردم و به سمت فرودگاه راه افتادم و بعد از ۵ روز از این شهر بی نظیر خداحافظی کردم…

چند نکته که تو سفر به بلگراد باید بدونید!

اگه تو فصل پاییز و بهار به این فصل رفتید و کمی سرمایی هستید بهتره حتما با خودتون یک ژاکت هم داشته باشید چون هر لحظه ممکنه باران بیاد و هوا بعد از باران کمی خنک می شه.

سعی کنید هیچوقت تو خیابان پولتون رو تبدیل نکنید چون این کار هم غیر قانونیه و هم ممکنه شدیدا سرتون کلاه بره!