گِردگَرد

حمل و نقل در آلمان

شبکه حمل و نقل عمومی در آلمان واقعا فوق العاده است و از هر نقطه از شهر خیلی راحت می تونید خودتون رو به قسمت های دیگه شهر و یا شهر های اطراف برسونید. باید بدونید آلمان کشور فوق العاده بزرگیه و شاید در طول اوین سفرتون نتونید کل شهر ها و جاذبه های دیدنی اون رو ببینید و اگه در برنامه هاتون قراره حداقل از چندین شهر آلمان دیدن کنید، بهتره بدونید  استفاده از قطار بهترین راهه و شبکه ریلی این کشور سیستم بی نظیری برای دسترسی به تموم شهر ها و قسمت های اطراف اون داره. اتوبوس ها هم معمولا همه جا در دسترس هستند ولی اینکه شما کدوم گزینه رو انتخاب می کنید به شهری که در اون هستید و زمانی که میخواید به رفت و آمدتون اختصاص بدید بستگی داره.  معمولا استفاده از اتوبوس بیشتر از هر چیز دیگه ای در شهر های مختلف آلمان رایجه و تقریبا اکثر مسیر ها رو پوشش میده. در ادامه این مقاله با گِردگَرد همراه باشید تا با شبکه حمل و نقل در آلمان بیشتر آشنا شوید.

سیستم حمل و نقل درآلمان

معمولا شهر های بزرگ آلمان ۴ نوع وسیله حمل و نقل متمایز دارند. سریع ترین و رایج ترین وسیله حمل و نقل در این کشور شامل ۵ U-Bahn و ۱۳ شبکه زیر زمینی S-Bahn که در واقع همون مترو ها و یا قطارهای سریع و سیر هستند که استفاده از اون ها طرفدار های بیشتری داره. بعد از اون اتوبوس ها و تراموا ها هم موارد رایجی هستند. اتوبوس ها معمولا برای جابجایی در شب واقعا مناسبند در واقع هزینه این اتوبوس ها نسبت به تاکسی ها در شب ارزون تره فقط سرعت پایین تری داره و مسلما به راحتی تاکسی هم نیست. تراملاین ها هم به انواعی از اتوبوس ها که معمولا سریع تر هستند گفته میشه که خطوط مشخصی دارند و برای همین هم روی مسیر مشخص خودشون حرکت می کنند. علاوه بر این باید بدونید که شهر های بزرگ آلمان منطقه ها یا به عبارتی Zone های مختلفی دارند که هزینه کرایه ها هم در آن ها متفاوت است. معمولا هر شهر ۳ منطقه دارد که بیشتر جاذبه ها در ۲ منطقه اول هستند و فرودگاه ها معمولا در منطقه های دور تر از شهر هستند.

در آلمان برای اینکه از یک روستای کوچک هم دیدن کنید می تونید خیلی راحت از قطار، اتوبوس و شیکه حمل و نقل عمومی استفاده کنید و لازم نیست ماشین کرایه کنید یا حتی از تاکسی ها که هزینه بیشتری هم دارند استفاده کنید. بهترین کار برای استفاده از شیکه حمل و نقل عمومی در آلمان اینه که از بلیط های هفتگی یا روزانه استفاده کنید تا هزینه هاتون هم کمتر بشه. بهتره بدونید جابجایی از بیشترین فاصله های آلمان با هواپیما کمتر از ۲ ساعت طول می کشه اما وقتی زمان  منتظر موندن در فرودگاه و وقت های تلف شده تون رو هم حساب کنید میبینید که قطار گزینه مناسب تریه.

کارت حمل و نقل

برای استفاده از شبکه حمل و نقل در آلمان باید از کارت های مختلفی که به این منظور وجود داره رو تهیه کنید. خرید بلیط ها با استفاده از ماشین های مخصوصی انجام میشه که در ایستگاه های قطار های سریع و سیر وجود داره و زبان های مشخصی داره و می تونید با انتخاب زبان انگلیسی خیلی راحت بلیطتون رو خریداری کنید. در مورد بلیط های اتوبوس و تراموا می تونید اون رو از طریق راننده ها تهیه کنید. برای استفاده از این بلیط ها باید اون رو مهر کنید و این کار از طریق باکس های زرد و قرمز انجام میشه و در اتوبوس ها و تراوا ها هم فردی بلیط هارو شخصا مهر می کنه. بلیطی که مهر نخورده باشه اعتباری نداره. اگه سگتون هم همراهتونه می تونید در شرایط خاصی در شبکه حمل و نقل عمومی امکان پذیره. فقط استفاده از ماسک دهان برای سگ ضروریه. اگه سگتون اونقدر کوچیک باشه که بتونید مثل یک گربه بغلش کنید می تونید بدون بلیط سگتون رو هم همراهتون بیارید و برای سگ های بزرگ تر حدود ۱٫۵ یورو میشه.

بلیط های یک مسیره (EinzelTicket)

بلیط هایی که بهتون اجازه میده تا به مدت ۱٫۵ ساعت به هر قسمتی از شهر که خواستید برید و اینکه چند بار در طول مسیر پیاده بشید هم هیچ تاثیری روی هزینه شما نمیزاره. هزینه این بلیط ها از حدود ۲ تا ۲٫۸ یورو برای هر نفره.

بلیط های یک روزه (TagesTicket)

با این بلیط ها می تونید در یک منطقه مشخص از شهر برای یک روز کامل از حمل و نقل عمومی استفاده کنید. البته باید بدونید که منظور از یک روز دقیقا ۲۴ ساعت نیست و شما معمولا فقط تا پایان همون روز فرصت دارید. در مورد بعضی شهر ها این بلیط ها دقیقا ۲۴ ساعت قابل استفاده است و در بعضی شهر ها هم بلیطتون تا ۳ صبح اعتبار داره. هزینه این نوع بلیط ها هم از ۶ تا ۸ یورو برای هر نفره.

بلیط های گروهی (GruppenTicket)

این نوع بلیط ها معمولا برای مدت یک روز و تعداد حداکثر ۵ نفر صادر میشه. خیلی از شهر ها به این موضوع که شما چند نفر هستید کاری ندارند و فقط نباید از ۵ نفر بیشتر باشید و بلیط های گروهی اون ها هزینه مشخص و ثابتی دارند و اگه تعدادتون بیشتر باشه باید بلیط جداگانه ای برای اون افراد تهیه کنید. هزینه این بلیط های گروهی هم تقریبا ۱۲ تا ۲۰ یورو میشه. بهتره بدونید کلا بلیط های روزانه برای روز هایی که میخواید حسابی بگردید و واقعا نمیدونید مقصدتو کجاست، بهترین گزینه است و حتی اگه ۲ یا ۳ نفر هم باشید، بهتره از بلیط های گروهی یک روزه استفاده کنید چون واقعا به صرفه تر از بلیط های تک نفره است.

بلیط هایی برای مسیر های طولانی

اگه میخواید در آلمان مسیر های طولانی تری رو طی کنید بهتره از قطار یا مترو S-Bahn استفاده کنید. بهترین کار اینه که بلیطتتون رو تا می تونید زودتر بخرید چون ممکنه مثل موقعی که میخواید بلیط هواپیما بخرید هر چقدر به زمان حرکت نزدیک بشید قیمت ها گرون تر بشه! بلیط مسیر های طولانی معمولا دو نوع هستند. بلیط های Flexpreis  و بلیط ها به صرفه که تنها تفاوتی که بین این دو نوع بلیط وجود داره اینه که قیمت بلیط های Flexpreis  بیشتره ولی در عوض می تونید هر موقع که لازم دونستید زمان و مکان سفرتون رو عوض کنید و ۱ تا ۲ رو زهم بلیطتون اعتبار داره. هزنیه اون هم تقریبا ۳۰ تا ۵۰ یورو در حالی که بلیط های به صرفع زمان حرکت مشخصی دارند و بلیط اون ها تنها ۱۹ یورو میشه. اما این بلیط ها قابل استرداد یا عوض کردن نیستند.

بلیط های گروهی منطقه ای (Länder-Ticket)

این بلیط ها معمولا به صورت گروهی برای سفر در یکی از ۱۶ ایالت آلمان استفاده میشه و میانگین هزینه اون هم برای نفر اول ۲۵ یورو و به ازای هر نفر بعدی ۴ یورو اضافه میشه. بعضی ایالت ها برای افراد زیر ۲۳ سال تسهیلاتی رو در نظر گرفتند و هزینه های کمتری دریافت می کنند. اعتبار این کارت ها از ۹ صبح تا ۳ صبح روز بعده و در تمام این مدت شما می تونید از همه وسایل نقلیه بجز ICE/ICs (قطار های پر سرعت) استفاده کنید.

بلیط های آخر هفته (Schönes-Wochenende-Ticket)

بلیط های گروهی مخصوص آخر هفته ها و روز های شنبه و یکشنبه که قیمت اون حدود ۴۴ یورو برای نفر اول و ۶ یورور به ازای هر فرد میشه و حداکثر ۴ نفر می تونن از این بلیط ها استفاده کنند. این بلیط های از ساعت ۱۲ نیمه شب تا ۳ صبح روز بعد برای همه وسایل حمل و نقل عمومی به جز ICE/ICs قابل استفاده است.

بلیط های یک روز گروهی (Quer-Durchs-Land-Ticket)

یک ترکیب عالی از دو بلیط قبل که می تونید اون رو برای هر روزی که دوست دارید بخرید و قیمت اون هم برای نفر اول ۴۴ یورو و به ازای هر نفر ۸ یورو میشه و حداکثر ۴ نفر می تونن از این بلیط ها استفاده کنند. تنها تفاوتی که این نوع بلیط ها دارند اینه که شما فقط می تونین از قطار های منطقه ای S-Bahn استفاده کنید و ساعت استفاده از اون هم از ۹ صبح تا ۳ صبح روز بعد و در طول روز های هفته و آخر هفته است.

مترو

قطار های زیر زمین یا مترو ها که به اون ها U-Bahn گفته میشه یکی از سریع ترین راه های حمل و نقل در شهر های بزرگ آلمان هستند که برای استفاده از اون ها باید بلیط هایی رو از دستگاه هایی که در ایستگاه های اون قرار داره، خریدار کنید و اون رو به مقداری که میخواید شارژ کنید. خطور این مترو ها با علامت U مشخص شده و پیدا کردن اون رو براتون راحت تر می کنه. علاوه بر اون انواع دیگه ای از مترو ها هم هستند که در شهر هایی مثل برلین و مونیخ مورد استفاده قرار می گیرند و از تراموا ها و اتوبوس ها سریع ترند و اما کمتر از اون ها استفاده میشن و بهشون S-Bahn گفته میشه و با S مشخص میشن و بعضی ایستگاه های اون ها به شبکه U-Bahn متصل میشه. در واقع برای استفاده از مترو در آلمان شما باید کارت هایی به نام BahnCard  بخرید و هزینه هاتون هم صرفه جویی کنید. مثلا با کارت ۲۵% می تونید ۲۵ درصد  کرایه رو ارزون تر پرداخت کنید. با کارت ۵۰% تا ۵۰ درصد تخفیف بگیرید و با کارت ۱۰۰ هم می تونید هر نوع قطاری رو بدون بلیط سوار شوید و از اکثر وسایل حمل و نقل رایگان استفاده کنید. هزینه کارت های ۲۵% کلاس دو ۶۲ یورو و فرست کلاس اون ۱۲۵ یورو میشه. ۵۰ درصد کلاس دو، ۲۵۵ یورو و فرست کلاس ۵۱۵ یورو که همه این ها تا یک سال اعتبار داره. برای کارت های یک ساله ۱۰۰% هم باید برای کلاس دو ۴۰۶ یورو و برای فرست کلاس ۶۸۹ یورو برای یک ماه پرداخت کنید که با نام و مشخصات خودتون صادر میشه و در غیر این صورت می تونید از بلیط ها استفاده کنید.

اتوبوس

اتوبوس ها معمولا رایج ترین وسیله های حمل و نقل هستند که تمام شهر های آلمان رو پوشش میدن و به صورت منظم و در فواصل محدود و همه روز های هفته مسافر ها رو جابجا می کنند و امنیت مناسبی هم دارند. ایستگاه های اتوبوس معمولا هر ۳۰۰ متر در شهر ها قرار گرفتند و با هلامت یک دایره سبز رنگ و حرف H مشخص شدند که به زبان آلمانی به معنی Haltestelle یعنی ایستگاهه. اتوبوس ها در آلمان معمولا دکمه هایی دارند که موقع پیاده شدن می تونید اون رو فشار بدید. به علاوه رد قسمت بالای سر راننده هم تابلو هایی هست که می تونید اسم ایستگاه های بعدی رو اونجا ببینید. هزینه اون رو هم می تونید با انواع کارت هایی که معرفی شد پرداخت کنید.

تراموا

اکثر شهر های آلمان به خصوص قسمت های شرقی اون به شبکه تراموا مجهز هستند و در خیلی از شهر ها سیستم های زیر زمینی برای اون تدارک دیده شده و اسم های متفاوتی به اون گفته میشه. تراموا ها معمولا از اتوبوس ها سریع تر هستند و از اوجایی که مسیر های مشخصی دارند در ترافیک های شهری هم گیر نمی کنند و برای استفاده از اون ها می تونید از انواع کارت های حمل و نقل و بلیط هایی که توسط خود راننده ها فروخته میشه استفاده کنید. معمولا هزینه ها در شهر های مختلف متفاوته مثلا در برلین هزینه تراموا برای مسیر های کوتاه حدود ۱٫۷۰ یورو میشه که می تونید برای ۶ ایستگاه اتوبوس یا تراموا از اون استفاده کنید.

دوچرخه

آلمانی ها عاشق دوچرخه هستند و در خیلی از شهر ها هم خطور مشخصی برای حرکت دوچرخه ها در سطح شهر وجود داره. اکثر دوچرخه ها یک چراغ سفید در جلو و یک چراغ قرمز در پشت دارند و اگه دوست داشته باشید می تونید شما هم یک دوچرخه کرایه کنید و یک گشت و گذار دوست داشتنی رو در شهر شروع کنید که معمولا هزینه کرایه اونا  با توجه مدل و امکاناتش متفاوته ولی معمولا به طور میانگین برای یک روز حدود ۱۹ یورو میشه.

تاکسی

تاکسی ها مثل خیل از کشور های دنیا، گروه ترین گزینه های حمل و نقل محسوب میشن و معمولا تا کسی مجبور نباشه و واقعا عجله نداشته باشه از اون استفاده نمی کنه. هزینه تاکسی ها معمولا به ازای هر کیلومتر جداگانه حساب میشه و بعضی از تاکسی ها برای حمل چمدان یا شب ها هزینه اضافی از مسافر ها دریافت می کنند. هزینه تاکسی در شهر های مختلف آلمان معمولا نرخ های متفاوتی داره. مثلا در برلین کرایه اولیه تاکسی ۳٫۹۰ یورو و به ازای هر کیلومتر ۲ یورو به اون اضافه میشه. در فرانکفروت و هامبورگ هم هزینه اولیه ۳٫۵۰ یورو و به ازای هر کیلومتر ۲ یورو اضافه میشه در حالی که در مونیخ هزینه اولیه تاکسی ۳٫۷۰ یورو و به ازای هر کیلومتر حدود ۱٫۹۰ یورو به اون اضافه میشه. اما شما هم سعی کنید تا زمانی که واقعا ضروری نیست از وسایل حمل و نقل عمومی دیگه مثل اتوبوس، مترو و تراموا استفاده کنید و تاکسی ها رو فق در زمان هایی که واقعا چاره ای نداشتید و گزینه دیکه ای در دسترستون نبود استفاده کنید چون هزینه اون در مقایسه با سایر وسیله های حمل و نقل واقعا زیاد تره.