گِردگَرد

ویزای آمریکا

آمریکا کشوری بزرگ و مطرح در تمام دنیا که خیلی ها آرزوی رفتن به این کشور و زندگی کردن در اون رو دارند؛ کشوری با ۵۰ ایالت که افرادی از نژاد ها و فرهنگ های مختلف در اون زندگی می کنند و از این نظر به عنوان یکی از متنوع ترین کشور های دنیا شناخته میشه.

اما باید بدونید علی رغم تعداد مهاجران زیادی که در آمریکا زندگی می کنند، قانون این کشور سخت گیری زیادی برای اخذ ویزا در نظر گرفته و فیلتر های زیادی بر سر راه افرادی که قصد رفتن به این کشور رو دارند، قرار میده. به طور کلی هر شهروندی از هر کشور خارجی که قصد وارد شدن به کشور آمریکارو داره، باید قبل از هر کاری ویزای این کشور رو دریافت کنه. پس برای اینکه با انواع ویزا آمریکا و راه های دریافت اون بیشتر آشنا بشید، در ادامه با گِردگَرد همراه باشید.

مدارک لازم برای دریافت ویزای آمریکا

ویزای آمریکا شرایط و انواع مختلفی داره که باید قبل از هر کاری مشخص کنید می خواید از چه راهی و با چه هدفی وارد این کشور بشید، معمولا ویزای های به طور کلی به دو نوع ویزای مهاجرتی یا اقامت دائم و غیر مهاجرتی تقسیم میشن. مسلما اینکه از کدوم کشور برای دریافت ویزا درخواست می کنید، متفاوته و قوانین خودش رو داره؛ اول از همه باید به صورت آنلاین فرم ویزای غیر مهاجرتی آمریکا رو پر کنید که شامل اطلاعات شخصی و سوالات جزئی زیادیه و پر کردن اون برای دریافت این نوع ویزا ضروریه. بعد از تکمیل فرم و دریافت تاییدیه وقت سفارت خودتون رو برای روز مصاحبه آماده کنید و صفحه ی تاییدیه فرم، ایمیل تاییدیه وقت سفارت و برگه بارکد رو پرینت می کنید و برای روز مصاحبه همه این مدارک رو همراه خودتون میبرید.

مدارک شخصی مورد نیازتون برای دریافت ویزای آمریکا پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار، شناسنامه، کارت ملی، سند ازدواج یا طلاق، کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان و صفحه تاییدیه مصاحبه و رسید پرداخت هزینه های دریافت ویزاست.

برای اینکه بتونید ویزای آمریکا رو دریافت کنید باید مدارک محکمی از شرایط شغلی و مالی خودتون هم ارائه بدید که شامل گواهی اشتغال، حکم کارگزینی یا بازنشستگی، فیش حقوقی، کارت بازرگانی یا پرسنلی، جواز کسب و پروانه و…مدارک مالی هم شامل گردش ۶ ماهه حساب بانکی، نامه تمکن، سند ملکی و برگه هایی شامل هرگونه سرمایه گذاری در موسسات مالی و بورس.

برای دریافت ویزای آمریکا چکار کنیم؟

مدارک مورد نیاز رو  به انگلیسی ترجمه می کنید و روز مصاحبه نیم ساعت زودتر در کنسولگری حاضر میشید. این موضوع رو یادتون باشه که اعتبار مدارک ترجمه شده فقط ۶ ماهه پس زیاد زودتر هم ترجمشون نکنید. دریافت بعضی ویزا ها مثل ویزای مهاجرتی نیاز به معاینات پزشکی داره، پس در صورت لزوم تا ۴۸ ساعت قبل از مصاحبه این آزمایشات رو انجام بدید و مدارک رو همراهتون داشته باشید. بعد از اون مدارک و اطلاعات رو به افسر مربوطه تحویل میدید و اگر صلاحیتتون تایید شد، ویزای آمریکای شما صادر میشه. این ویزا تا ۳ ماه اعتبار داره و تا این مدت فرصت دارید تا برای سفرتون برنامه ریزی کنید. این نکته رو هم یادتون باشه که انجام مصاحبه برای سنین ۱۴ تا ۷۹ سال ضروریه و پایین تر و بالاتر از این سن معمولا مصاحبه نداره.

هزینه دریافت ویزا

برای دریافت انواع ویزای غیر مهاجرتی مثل ویزای توریستی، تجاری و تحصیل باید هزینه ای حدود ۱۶۰ دلار پرداخت کنید.

انواع ویزای آمریکا

برای گرفتن ویزای آمریکا مهم ترین موضوع، مشخص شدن هدف شما از رفتن به این کشوره تا بدونید باید چه نوع ویزایی بگیرید و چه اقداماتی برای گرفتن ویزاتون انجام بدید. در ادامه گِردگَرد در مورد انواع ویزای آمریکا بیشتر براتون توضیح میده.

ویزای توریستی

طبق تحقیقات تیم گِردگَرد ویزای توریستی آمریکا به دو نوع B1 و B2 تقسیم میشه.

ویزای B1

ویزای B1 برای سفر های توریستی کوتاه مدت و بیشتر برای امور کاری، امور سرمایه گذاری یا استخدام و شرکت در سمینار ها و کنگره ها مورد استفاده قرار می گیره. این افراد باید دعواتنامه تجاری یا علمی، تاییدیه ثبت نام در کنگره و اطلاعاتی از این قبیل را برای دریافت ویزا تهیه کنند.

ویزای B2

ویزای B2 برای سفر های توریستی و سیاحتی به این کشور صادر میشه و افرادی که قصد گردش در یکی از شهر ها آمریکارو دارند یا میخوان دوستان و بستگانشون رو در آمریکا ملاقات کنند، یا معاینات پزشکی انجام بدن، باید از این نوع ویزا استفاده کنند. برای این نوع ویزای توریستی امریکا باید مدارکی مثل دعوتنامه، نامه پذیرش بیمارستان و یا برگه رزرواسیون هتل رو داشته باشید.

ویزای تحصیلی

برای اینکه بتونید توی یکی از دانشگاه های معتبر آمریکا تحصیل کید باید ویزای تحصیل این کشور رو دریافت کنید. قبل از هر چیزی برای گرفتن این ویزا به گواهینامه SEVP و همچنین فرم I20 از دانشگاه احتیاج دارید. این موضوع رو هم یادتون باشه که برای دریافت ویزای دانشجویی آمریکا باید علاوه بر هزینه ای که برا ویزا پرداخت می کنید، هزینه ای جدا برای SEVP هم بپردازید. به طور کل ویزای دانشجویی ۳ نوع داره که شامل ویزای گروه F، M و J که هر کدوم از اون ها انواع مختلفی داره.

ویزای دانشجوییF

این نوع ویزا برای افرادی که قصد ادامه تحصیل در مقاطع مختلف از ابتدایی تا  دانشگاه رو دارند و یا میخوان توی مدارس علوم دینی یا مدارس  تخصصی زبان درس بخونند، صادر میشه که F1 ویزای خود فردیه که میخواد در آمریکا درس بخونه و F2 همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال ان فرد به عنوان همراه هستند. این موضوع هم باید بدونید که به افرادی که ویزای F1 دارند اجازه کار داده نمیشه و بعد از فارق التحصیلی ۱ سال برای پیدا کردن کار فرصت دارند. 

ویزای دانشجویی M

این نوع ویزا برا افرادیه که میخوان توی یکی از هنرستان ها یا موسسات غیر علمی و رشته هایی مثل طراحی لباس، مدلینگ و رشته ها هنری تحصیل کنند. این نوع ویزا هم دو نوع M1 و M2 داره که M1 برای درخواست کننده اصلی و M2 برای همسر و فرزند زیر ۲۱ سال متقاصی صادر میشه.

ویزای دانشجویی J

این نوع ویزا برای افرادی که در زمینه تحقیق و پژوهش و کار های مطالعاتی فعالیت دارند، صادر میشه که این افراد میتونند با دریافت این ویزا کار هم بکنند و بعد از انجام تحقیق باید حداکثر تا ۲ سال کشور رو ترک کنند. این ویزا هم مثل انواع دیگه اون به دو نوع J1 برای خود فرد متقاضی و J2 برای خانواده اون صادر میشه.

ویزای کاری

این نوع ویزا هم برای افراد با مهارت و تخصصی که به وسیله یک کارفرمای آمریکایی دعوت شده باشند، صادر میشه. برای این نوع ویزا حداقل باید مدرک لیسانس داشته باشید و در مورد توانایی های خاص، فرد باید این موضوع رو به طور قطعی ثابت کنده.

ویزای سرمایه گذاری

این نوع ویزا برای افرادی که قصد سرمایه گذاری و راه اندازی یک بیزینس رو دارند صادر میشه که مدت زمان اون ۲ ساله و فرد بعد از دوسال میتونه ویزای آمریکا رو تمدید کنه و یا ویزای خودش رو به نوع دیگه ای تغییر بده.

ویزای ازدواج

نوعی از ویزا که به افرادی که به افرادی که با یک شهروند آمریکایی ازدواج کنند تعلق میگیره و به عنوان ویزای K1 شناخته میشه. این افراد بعد از ورود به خاک کشور آمریکا باید در مدت ۹۰ روز با یک شهروند آمریکایی ازدواج قطعی و قانونی کنند و بعد از آن برای اقامت آمریکا اقدام کنند. گرفتن این نوع ویزا شرایط خاصی داره که بهتره قبل از اون حتما با یک وکیل مورد تایید اداره مهاجرت آمریکا مشورت بشه.