بدون شک کشور ترکیه مقصد خوبی برای زندگی، تحصیل و لذت بردن از زندگیه و از اونجایی خرج و مخارج این کشور نسبت به خیلی از کشور های اروپایی و آسیایی واقعا معقول تر و به صرفه تره و با جاذبه های مختلف و تفریحات و سرگرمی های بی نظیری که داره خیلی از افراد در سراسر دنیا این کشور رو به عنوان یکی از مقاصد دوست داشتنی برای زندگی در نظر بگیرند. اما این کشور هم هزینه های مختلف زیادی داره و برای زندگی در اون باید اطلاعات و برنامه ریزی دقیقی داشته باشید تا بتونید به راحتی و بدون دغدغه و نگرانی در مورد هزینه هاتون، در این کشور زیبا و تاریخی زندگی کنید. بهتره در ادامه با GerdGard.com همراه باشید تا اطلاعات مفیدی درباره هزینه های مختلف د ر ترکیه به دست بیارید.
واحد پول ترکیه
واحد پول کشور ترکیه لیره که با علامت ₺ نشون داده میشه و به عنوان ارز رایج د رکشور های ترکیه و قبرس شمالی مورد استفاده قرار می گیره. اسکناس های ۵، ۱۰، ۲۰، ۵۰، ۱۰۰، ۲۰۰مهم ترین اسکناس های مورد استفاده در این کشور هستند و سکه های ۱ لیره ای و ۱، ۵، ۱۰، ۲۵ و ۵۰ کروشی هم سکه های رایج اون هستند. اما اگه به اطلاعات کامل تر و بیشتری د رمورد واحد پول ترکیه احتیاج دارید حتما قسمت پول رایج ترکیه رو در وب سایت گِردگَرد مطالعه کنید.
سطح زندگی و هزینه ها در ترکیه
از اونجایی که در طی سال های اخیر مالیات در کشور ترکیه حدود ۱۸ درصد بیشتر شده، خیلی از قیمت ها و هزینه ها در این کشور به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرده اما بهتره بدونید که با این اوصاف هنوز هم این کشور به عنوان یکی از کشور های ارزان در مقایسه با خیلی از مقاصد دنیا، در نظر گرفته میشه ولی قیمت ها در ترکیه با سرعت زیادی در حال زیاد شدنه و استانبول توریستی ترین شهر ترکیه، در بین ۲۰۹ شهر گرون دنیا در ردیف ۱۶۳ قرار گرفته! اما هنوز هم ترکیه به عنوان مقصدی ارزان قیمت در سراسر دنیا در نظر گرفته میشه که البته میزان هزینه های اون به مقدار زیادی به شهر و منطقه ای که برای زندگی انتخاب می کنید و نوع و سبک زندگی شما بستگی داره. و شهر هایی مثل استانبولف آنتالیا، آنکارا و دیدیم هر کدام جذابیت های مخصوص به خودشون رو برای لذت بردن از شروع یک زندگی متفاوت دارند…
مثل همه جای دنیا مهم ترین و توریستی ترین شهر هر کشوری گرون ترین شهر اون به حساب میاد و در مورد ترکیه این شهر استانبوله که معمولا میزان هزینه های زندگی، غذا و حمل و نقل و همه امور زندگی در این شهر به نسبت بیشتره و در ماه تقریبا برای هر خانواده دو نفره و بدون در نظر گرفتن کرایه و رهن خانه حدود ۵۰۰۰ لیر میشه. که باز هم میزان هزینه های این شهر هم نسبت به هزینه های یک خانواده در تهران حدود ۱٫۹۰ درصد کمتره.
درآمد در ترکیه
در ترکیه هم مثل همه کشور های دنیا، با توجه به شغل و موقعیت هر فرد متفاوته و از حدود ۱۰۰۰ لیر در ماه شروع میشه و معمولا درصد زیادی از افرادی این کشور درآمد خوب و قابل قبولی دارند و میانگین حقوق افراد تقریبا حدود ۶۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ لیر ماهه و طبق قانون کشور ترکیه داقل میزان درآمد در این کشور برایهر ساعت حدود ۴۰ لیره.
اجاره ملک در ترکیه
میزان هزینه های اجاره ملک در ترکیه با توجه به این که شما قصد اقامت در کدام شهر و کدام منطقه رو دارید مشخص میشه. در واقع مثل همه جای دنیا شهر های بزرگ تر و شلوغ تر معمولا اجاره های بالا تری دارند و شهر های کوچک تر هم به همان نسبت کم هزینه تر هستند. مناطق شهری نسبت به مناطق بیرون شهر معمولا گرون ترند و حتی خارجی بودن شما م یتونه باعث گرون تر شدن ملکی که م یخواد بخرید یا اجاره کنید بشه.در واقع بهترین کاری که باید موقع اجاره ملک در ترکیه انجام بدید اینه که یک آشنا ترک داشته باشید تا برای این کار بهتون کمک کنه چون معمولا بنگاه های ترکیه هم همه قرارداد هارو به زبان ترکی مینویسند اگه زبان ترکی هم بلد نباشید ممکنه کمی دچار درسر بشید و مجبور بشید بی دلیل هزینه های اضافی تری پرداخت کنید. معمولا میزان اجاره های یک ماهه توی مناطق شهری استانبول برای یک آپارتمان کوچک حدود ۱۲۰۰ دلار در ماهه و در شهر های اطراف ترکیه حدود ۷۵۰ دلار در ماه میشه.
هزینه تحصیل
میانگین هزینه های تحصیل و زندگی برای دانشجویان بین المللی معمولا از حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ دلار در ماهه ک با سب کردن غذا، اقامت، پوشاک، تفریح، حمل و نقل و هزینه اینترنت و تلفن در نظر گرفته شده. هزینه های کتاب و جزوه هز ترم هم دود ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار میشه. البته این موضوع رو هم باید در نظر بگیرید که این میزان هزینه ها تا میزان زیادی به اینکه شما توی کدوم دانشگاه و کدوم شهر درس میخونید و سبک زندگیتون به شکلیه، بستگی داره.
هزینه خدمات
هزینه سیم کار در ترکیه معمولا حدود ۲۳ دلار میشه که ۱۶ دلار اعتبار اولیه داره و مهم ترین سیم کارت های رایج در این کشور معمولا، ترکسل، ودافون و آوی هستند و هزینه مکالمه با تلفن هم برای هز دقیقه دود ۰٫۱۴ دلار میشه. اینترنت معمولا توی خیلی از جاها به صورت رایگان در دسترستون قرار میگیره و به عنوان هزینه های جداگانه زندگی احتساب نیمشه ولی باید بدونید که برای هر ماه اینترنت ADSL باید حدود ۱۹ دلار هزینه کنید.
موضوع جالبی که وجود داره اینه که اگه شما خونه ای مبله گرفتید که معمولا همه چیز داره و اگه قراره وسایل زندگیتون رو خودتون فراهم کنید باید بدونید که لازم نیست تا هزینه زیادی برای خرید تلوزیون پرداخت کنید و می تونید اون رو توی اکثر شهر های بجز استانبول و شهر های بزرگ حدود ۷۰۰ لیر در ماه کرایه کنید. هزینه برق د رماه دود ۱۵۰ لیر، هزینه آب تقریبا از ۴۰ لیر و برای استفاده از کانال های ماهواره ای ترکی و انگلیسی هم باید حدود ۷۰ لیر در ماه پرداخت کنید.
هزینه خوراک و ملزومات زندگی
موضوع جالبی که در مورد خوراکی های ترکیه وجود داره اینه که اونها معمولا چیزی رو می خورند که توی همون فصل و همون زمان وجود داره و این موضع باعث میشه تا هزینه های اضافی حمل و نقل به قیمت ها اضافی نشه و قیمت خورد و خوراک توی این کشور واقعا مطلوب و به صرفه باشه. قیمت انواع سبزی، میوه و ماهی های تازه معمولا خیلی خوب و به صرفه است اما گوشت توی این کشور یکی از گزینه های گرون به حساب میاد. در مورد میزان هزینه های خورد خوراک باید بدونید که مثلا
- یک وعده غذا در یک رستوران معمولی ارزان برای دو نفر حدود ۲۵ لیر
- یک وعده غذا در یک رستوران در سطح متوسط برای دو نفر حدود ۹۰ لیر
- یک ساندویچ در رستوران مک دونالد حدود ۱۹ لیر
- یک بطری آب کوچک حدود ۱٫۳۳ لیر
- یک لیتر شیر حدود ۳٫۸۶ لیر
- ۵۰۰ گرم نان سفید حدود ۲٫۴۲ لیر
- ۱۲ عدد تخم مرغ حدود ۹٫۸۵ لیر
- ۱ کیلو سیب حدود ۵٫۳۲ لیر
- ۱ کیلو موز حدود ۹٫۸۷ لیر
- ۱ کیلو سیب زمینی حدود ۴٫۲۷ لیر
- ۱ کیلو پیاز حدود ۴٫۴۶ لیر
هزینه حمل و نقل
حمل و نقل عمومی در ترکیه به طور گسترده ای توی همه مناطق شهری و اطراف اون در حال پیشرفته و تقریبا توی هر قسمتی از کشور امکان دسترسی به تاکسی وجود داره. همچنین می تونید برای جابجایی از، اتوبوس، مترو، تراموا و قطار های زیر زمینی استفاده کنید تا در سریع تزین زمان در قسمت های مختلف شهر جابجا بشید که برای اطلاعات بیشتر در مورد شبکه حمل و نقل این کشور بهتره قسمت حمل و نقل ترکیه رو وب سایت گِردگَرد مطالعه کنید. اما هزینه های حمل و نقل به صورت کلی برای یک ساعت تاکسی ۷ دلار، برای یک کارت مترو ۱ ماهه حدود ۵۵ دلار و کرابه اتوبوس برای مسیر های طولانی فقط ۳۰ دلار میشه. هزینه ۱ لیتر گاز هم در ترکیه تقریبا ۱٫۵۰ دلار میشه. این موضوع رو هم باید بدونید که داشتن ماشین شخصی در ترکیه معمولا موجب بیشتر شدن هزینه هاتون میشه.