• منو
  • منو
پول رایج ترکیه

پول رایج ترکیه

Avatar
بلیط هواپیما

ترکیه کشوری مدیترانه ای و توریستی که به دلیل نزدیک بودن به ایران و کم هزینه بوددن نسبت به سایر کشور ها، یکی از مهم ترین مقاصد گردشگری و مسافرتی ایرانی ها به حساب میاد. کشوری اوراسیایی که نیمی از اون در قاره آسیا و نیمی در اروپا قرار گرفته و همین موقعیت منحصر به فرد و آب و هوای بی نظیر و جاذبه های تاریخی و دیدنی اون موجب شده تا در تمام دنیا به شهری دوست داشتنی و خاص تبدیل بشه… هزینه های سفر به این کشور با توجه به شهری که برای مقصد انتخاب می کنید متفاوته ولی تهیه کردن ارز ترکیه قبل از ورود یکی از مهم ترین کار هاییه که باید قبل از سفرتون به این کشور انجام بدید. بهتره با گِردگَرد همراه باشید تا با پول رایج ترکیه و تبدیل ارز بیشتر آشنا بشید.

نگاهی به تاریخچه پول ترکیه

لیره ترکیه

لیر واحد پول کشور ترکیه و قبرس شمالی در طی سال های دور و دراز سرگذشت سخت و پر پیچ و خمی رو پشت سر گذاشته… علامت اختصاری لیر ترکیه در ابتدا با علامت TRY نشان داده می شد و از سال ۲۰۰۵ که صفر از واحد پول این کشور کم شد، ، لیر جدید ترک با علامت YTL شناخته شد و بعد از اون در سال ۲۰۰۹ این علامت باز هم به TL  تغییر شکل پیدا کرد.

لیره برای اولین بار در سال ۱۸۴۳ با نام لیره عثمانی زده شد و طی سال ها و تغییراتی که کرد به لیر امروزی تبدیل شد. درواقع لیره از ریشه عبارت “لیبرا پوندو” گرفته شده و برای همین موضوع هم هست که گاهی دو واژه لیر و پوند به جای هم استفاده میشن چون این واژه مربوط به واحد پول خیلی از کشور های اروپایی، آسیایی و آفریقایی هم هست و در هر کشوری با یک نام خوانده میشه. مثلا در انگلییس پوند و در ایتالیا و ترکیه با نام لیره در نظر گرفته میشه.

واحد پول ترکیه

واحد پول رسمی کشور ترکیه لیر (lira) است که هر لیر به ۱۰۰ kurus (کروش) تقسیم میشه و با علامت اختصاری Turkish lira symbol 8x10px.png مشخص میشه و توسط بانک مرکزی این کشور چاپ میشه. این علامت اختصاری در سال ۲۰۱۲ از طرف بانک مرکزی ترکیه به تصویب رسید و نشان دهنده ترکیبی از حرف L و T است. در واقع در سال ۲۰۱۲ بانک مرکزی ترکیه  طی یک مسابقه در سراسر کشور برای انتخاب علامت اختصاری ارز کشور اقدام کرد. رجب طیب اردوغان به عنوان نخست وزیر در زمان معرفی این نشانه گفت که شکل لنگر که به حرف Tداده شده، نشان دهنده یک ” بندرگاه امن ” هست و خطوطی که گذاشته شده نشان دهنده اعتبار رو به رشد اونه.

در حال حاضر اسکناس‌ هایی که در این کشور مورد استفاده قرار می گیرند، اسکناس های  ۵، ۱۰، ۲۰، ۵۰، ۱۰۰، ۲۰۰ هستند و سکه‌ های رایج در ترکیه هم ۱ لیره‌ ای و ۱، ۵، ۱۰، ۲۵ و ۵۰ کروش هستند که سکه ۱ کروشی تقریبا دیگه استفاده نمیشه. در مورد اسکناس های ترکیه باید موقع خرید کردن خیلی دقت کنید چون خیلی از اون ها ظاهری شبیه به هم دارند و ممکنه با هم اشتباه کنید. مثلا اسکناس های ۵ و ۵۰ لیری واقعا مشابه هستند  و باید دقت کنید!

تبدیل ارز درترکیه

لیر ترکیه

قبل از اینکه در مورد تبدیل ارز لیر ترکیه اطلاعاتی به دست بیارید بهتره بدونید که بهترین ارزی که باید توی سفرتون به این کشور یه همراه داشته باشید چیه. در مورد ارز بین المللی دلار و ارز لیر این کشور باید بدونید که به نفعتونه موقع سفر دلار همراهتون باشه و فقط یک مقدار محدودی لیر برای نیاز اولیه سفرتون مثلا برای دادن کرایه تاکسی از فرودگاه یا خریدن یک وعده غذا اکتفا کنید و بقیه پولتون رو به صورت دلار ببرید. ون این ارز بین المللی توی ترکیه خیلی طرفدار داره و به راحتی همه جا قبول میشه و می تونید توی طرافی ها، بانک ها به راحتی پولتون رو به میزان یکه احتیاج دارید به لیر تبدیل کنید و اگه هم مقداری از پولتون اضافه بیاد می تونید برای سفر بعدیتون به هر کشوری از اون استفاده کنید. اما برای اینکه بتونید پولتون رو توی ترکیه تبدیل کنید باید به صرافی هایی که توی سطح شهر قرار داره برید که ترک ها به اون DOVIZ  میگن. جلوی اکثر این صرافی ها معمولا تابلویی هست که به روز ترین نرخ تبدیل ارز رو یاون ها مشخص شده؛ اما ممکنه صرافی های مختلف نرخ های متفاوتی داشته باشند و بهتره قبل از اینکه پولتون رو تبدیل کنید، قبل از هر کاری قیمت ها رو توی چند تا صرافی چک کنید و جایی که بهترین قیمت رو میده، اقدام به تبدیل ارز کنید. یک نکته هم باید بدونید که توی تعطیلات و مواقعی مثل عید قربان معمولا بانک ها و صرافی ها بسته هستند و ممکنه برای تبدیل ارزتون به مشکل بر بخورید، پس بهتره توی چنین مواقعی حتما از قبل با خودتون لیر به همراه داشته باشید.

برای تبدیل ارز میتونید به محض رسیدنتون در فرودگاه اقدام کنید، اما بهتره اصلا عجله نکنید چون معمولا نرخ های فرودگاه ها و هتل ها کمی بالاتره و ممکنه تا میزان زیادی ضرر کنید. معمولا بهترین و معروف ترین صرافی‌های تبدیل ارز رو می تونید توی مناطق تویستی و شلوغ شهر پیدا کنید و با چک کردن قیمت توی چندین صرافی با بهترین قیمت پولتون رو به لیر ترکیه تبدیل کنید.

به علاوه توی ترکیه می تونید پولتون رو در اداره های پست هم تبدیل کنید و خیلی از مسافر ها هم به دلیل موقعیت شغلیشون با خودشون چک های مسافرتی دارند و باید توی بانک ها اون رو به پول لیر یا دلار تبدیل کنند و از اونجایی که میزان زیادی از پولتون برای کارمزد کم میشه بهتره که فقط از چک‌ های مسافرتی با واحد پوند استرلینگ، یورو یا دلار آمریکا استفاده کنید. استفاده از ویزا کارت، مستر کارت و امریکن اکسپرس هم توی خیلی از مکان ها امکان پذیره اما از اوجایی که خیلی از جاها مثل رستوران ها و کافه ها پول نقد رو ترجیح میدن بهتره که با دستگاه های خود پرداز ATM  از کارتتون پول برداشت کنید و به راحتی پولتون رو خرج کنید.

ترک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *