خرید کردن در مالزی می تونه یکی از جذاب ترین قسمت های سفرتون باشه. کشوری که بخشی از مردم اون مالایی و بخش دیگه چینی و هندی هستند و ادیان مختلف و فرهنگ های متفاوتی در اون وجود داره، قطعا جذابیت های زیادی برای توریست ها داره. در هر قسمت از این سرزمین و بخش های متفاوت اون می تونید اجناس متفاوتی رو خریداری کنید و از اونجایی که مالزی کشور ارزونیه، خرید کردن در این کشور یکی از تفریحات جالب و سرگرم کننده به حساب میاد. بیشتر اجناسی که متعلق به مالزی و ساخت خود کشور باشن قیمت های پایینی دارند و اگه بخواید سراغ جنس های خارجی و برند های بین المللی برید، باید بیشتر هزینه کنید. جالب ترین تجربه هایی که می تونید از خرید در مالزی به دست بیارید قدم زدم و گشت و گذار در بازار های سنتی قشر های مختلف اونه. در قسمت چینی ها می تونید کلی جنس چینی ارزون قیمت بخرید و انواع صنایع دستی هندی و مالایی رو خریداری کنید که همه این ها می تونه سفرتون رو تا حد زیادی دوست داشتنی تر کنه. در این مقاله با گِردگَرد میخوایم سری به مراکز خرید مالزی و بازار های سنتی اون بزنیم تا در سفرمون به این کشور شگفت انگیز خرید راحت تری رو تجربه کنیم.
کوالالامپور پایتخت زیبا و مدرن مالزی یکی از بهترین مقاصد کشور برای خرید کردنه. شهری با مراکز خرید متعدد و خیابان های جذابی که گشتن در هرکدوم از اون ها می تونه براتون تجربه فوق العاده ای از فرهنگ رو همراه با کلی جنس ارزان و مقرون به صرفه به همراه داشته باشه. شاید فکر کنید بخاطر وجود فرهنگ های متفاوت و صنایع دستی زیادی که در این شهر هست، تنها گزینه های پیش روتون مجموعه از این قبیل چیز ها باشه ولی بهتره بدونید که این شهر پر از مراکز خرید مدرن و شیکیه که میتونید ساعت ها در اون ها مشغول خرید کردن از جدید ترین لباس ها و زیبا ترین وسیله ها باشید که قیمت اون ها نسبت به خیلی از کشور ها واقعا ارزونتره! در این کشور برای هر سلیقه و بودجه ای چیزی وجود داره و فقط به این موضوع فکر کنید که هدفتون از خرید چیه و مستقیم به سمت مرکز خرید و بازار های مخصوص به اون حرکت کنید و از خریدتون لذت ببرید.
مراکز خرید مالزی
کوالالامپور یکی از بهترین جاها برای خرید در مالزی به حساب میاد. می تونید لباس های شیک از طراحان معروف رو از مراکز خرید بزرگ این شهر مثل KLCC و بوکیت بینتانگ با قیمت مناسبی خریداری کنید و در بازار های شبانه ای مثل پاسار مالام (Pasar Malam) که هر چهارشنبه به طول دو کیلومتر بر پا میشه، ساعت ها بگردید و اجناس ارزان و با کیفیتی بخرید.
پنانگ یکی دیگه از مناطق مورد علاقه برای کساییه عاشق خرید کردنن، شهری با ۳ مرکز خرید فوق العاده بزرگ مثل Gurney Paragon، Queensbay، Straits Quay Marina که در اون ها می تونید اجناسی با تنوع محصولات زیاد و واقعا ارزان و مدرن خریداری کنید. این شهر هم مثل کوالالامپور بازار های شبانه جذابی داره که خیلی وقت ها قیمتجنس هایی که در اون ها میفروشند از بازار های کوالالامپور هم کمتره.
اگه می خواید در مالزی یک خرید بدون مالزی رو تجربه کنید باید از بین دو جزیره یکی رو انتخاب کنید؛ Langkawi مقصد توریستی فوق العاده ای که در اون می تونید انواع لوازم آرایش، عطر، شکلات و انواع سوغاتی و لباس های مختلف رو با بهترین و پایین ترین قیمت ها خریداری کنید. جزیره بعدی هم Labuan در سواحل صباحه که شاید کمتر توریستی باشه اماَ در اینجا شکلات، عطر وحتی ماشین با قیمت پایینی فروخته میشه و می تونید تجربه فوق العاده ای رو در اون داشته باشید.
باید بدونید خرید در جنوب شرقی آسیا یعنی اینکه به چانه زدن مسلط باشید. برای اینکه یک خرید ارزون رو تجربه کنید می تونید تا دلتون میخواد چانه بزنید و اون رو با قیمت مناسبی بخرید البته حواستون باشه که قیمت خیلی از فروشگاه ها قطعیه و امکان چانه زدن دراون ها وجود نداره. مثلا سوپر مارکت ها، مراکز خرید، رستوران ها و فروشگاه های کوچک که موقع خرید از اون ها رسید دریافت می کنید، معمولا قیمت های مشخصی دارند و نمی تونید از اون ها تخفیف بگیرید. بهتره خودتون رو برای چانه زدن در بازار هایی مثل بازار چینی ها، مارکت هایی که دستفروش ها هستند و توریست ها بیشتر به این بازار های میرن آماده کنید و مطمئن باشید که فروشنده ها قیمت رو بهتون بیشتر میگن که گاهی تا دوبرابر قیمت واقعیه و بعد از اینکه از چند جا قیمت یک جنس رو پرسیدید و متوجه شدید حدود قیمت ها چطوریه، سعی کنید با چانه زدن قیمت ها رو کمتر کنید. یک فرهنگ رایج در مورد این موضوع وجود داره و اون اینه که باید با گفتن قیمت توسط فروشنده خودتون رو متعجب نشون بدید و بگید محال (mahal) یعنی گرون و ادامه ماجرا و قیمت پیشنهادی شما برای اون جنس… یادتون باشه در فرهنگ مالزی شما به عنوان توریست باید قیمت بیشتری پرداحت کنید پس سعی کنید اجناس رو به قیمت واقعیش نزدیک کنید و بعد بخرید!
در مورد بازار چینی ها در خیابان Petaling کوالالامپور حواستون باشه که اوضاع کمی فرق داره و قیمت ها واقعا ارزونه و برای همین اگه هوس چانه زدن کنید و بعد خرید نکنید، ممکنه باعث ناراحتی اون ها بشه و فقط اگه قیمت جنسی به نظرتون زیاد بود بگید گرونه و وانمود به رفتن کنید. اگه راه داشته باشه فروشنده صداتون میکنه و اون جنس رو با قیمت پایین تری بهتون میفروشه. به طور کلی در این خیابان زیاد چانه نزنید و فقط در صورتی که واقعا میخواید چیزی رو بخرید بخواید تا فروشنده کمی بهتون تخفیف بده.
در مالزی اگه میخواید از مراکز خرید بزرگ و مدرن خرید کنید بهتره بدونید در عرض چند ساعت خیلی راحت میشه یک چمدون وسیله خرید و علت اون هم تنوع جنس ها و قیمت های خوب اونه. به طور کلی بهترین مراکز خرید در کوالالامپور، پنانگ و صباح و Langkawi هستند و محصولات واقعا با کیفیت و قیمت ها به طور واضحی ارزونه! از بهترین مراکز خرید مالزی میشه به Suria KLCC و Nu Sentral در کوالالامپور و Teow Soon Huat در Langkawi، گورنی پاراگون (Gurney Paragon) در پنانگ، Suria Sabah در Kota Kinabalu اشاره کرد.
بازار های سنتی مالزی
خیابان Petaling یکی از دیدنی ترین و ارزون ترین جاهای مالزی برای خرید کردنه که می تونید معروف ترین چیز های مالزی رو در این بازار خریداری کنید. بازاری در شهر چینی ها که هر چیزی که فکرش رو کنید اینجا پیدا میشه و از صنایع دستی رنگارنگ گرفته تا انواع کیف و کفش و لباس، لوازم برقی و … بعد از خریدتون که حسابی خسته شدید هم می تونید در یکی از رستوران های چینی یک غذای متفاوت و جالب چینی رو امتحان کنید و بعد از اون ادامه خریدتون رو انجام بدید.
بازار شبانه Batu Ferringhi در پنانگ، بازاری فوق العاده شلوغ در کنار ساحلی با همین نام که گاهی بعضی قسمت های اون اونقدر شلوغ میشه که به سختی میشه نفس کشید، اما اگه میخواید اجناس ارزون و فِیک برند های معروفی مثل رولکس رو بخرید، اینجا بهترین گزینه است!