• منو
  • منو

بلند ترین قله های دنیا را بشناسید!

بلیط هواپیما

زمین پر از ویژگی های زمین شناسی منحصر به فرد و دیدنیه و کوه های یکی از جذاب ترین اون ها به شمار میان. بلند ترین مکان های طبیعی دنیا که کوهنوردان علاقه زیادی به فتح اون ها دارند و ایستادن در بلند ترین نقاط دنیا و فتح این قله های پر از شگفتی، آرزوی خیلی از افراد در تموم دنیا به حساب میاد. اما شما چقدر در مورد بلند ترین قله های دنیا میدونید و بجز اینکه هیمالیا به عنوان جوان ترین و بلند ترین کوه دنیا به حساب میاد، چقدر اطلاعات در مورد سایر قله های بلند دنیا دارید… در ادامه با گِردگَرد می تونید فهرستی از ۱۰ قله  بلند دنیا رو مشاهده کنید و ببینید این کوه ها در کدوم کشور ها قرار دارند و ارتفاع هر کدوم از اون ها دقیقا چقدره…

فتح کردن یک کوه به بلندای قله اورست که به عنوان بلند ترین قله دنیا شناخته میشه، بیشتر از یک هفته طول می کشه و بعد از تحمل راهی طولانی و خطرها و سختی هایی که وجود داره به محض رسیدن به این قله می تونید احساس پیروزی و غلبه کردن به سختی ها رو تجربه کنید که شاید این حس قابل مقایسه با هیچ احساس دیگه ای در دنیا نباشه…

قله اورست با ۸۸۴۸ متر ارتفاع در نپال

اورست

بدون شک قله اورست یکی از معروف ترین کو های دنیاست که اسم اون رو همه ما هم بار ها و بار ها به همین عنوان شنیدیم و ارتفاع اون ۸۸۴۷ متر بالاتر از سطح دریاست. این کوه در نپال و در نزدیکی مرز چین قرار گرفته و به نظر می رسه که عمر این این کوه بیشتر از ۶۰ میلیون سال باشه. به طور تقریبی ارتفاع این کوه در هر سال حدود یک چهارم اینچ زیاد میشه. بهتره بدونید یک کوهنورد نپالی به نام اپا شربا با ۲۱ بار صعود به اورست تونسته بیشترین تعداد فتح این قله رو ثبت کن. این کوهنورد بعد از سال ۱۹۹۰ که برای سومین بار موفق نشد تا به قله صعود کنه برای اولین بار اورست رو فتح کرد و بعد از اون هر بار با تکرار این صعود تونست راز های بیشتری رو در مورد این کوه به دست بیاره و تا سال ۲۰۱۱ تونست ۲۱ به اورست صعود کنه. در زبان تبتی به این قله چومولونگما به معنی مادر مقدس گفته میشه و تا به حال این کوه توسط هزاران نفر فتح شده و از هر ۱۰۰ نفری که برای صعود به اون اقدام می کنند، ۴ نفر از اون ها جان خودشون رو از دست میدن.

قله K2 با ۸۶۱۱ متر ارتفاع در پاکستان

k2

دومین کوه بلند دنیا که در مرز بین چین و پاکستان قرار گرفته و بالا رفتن از اون کار واقعا مشکلیه ولی با این حال تا به حال حدود ۲۵۰ نفر کوهنورد تونستند این قله رو فتح کنند. بالا رفتن از قسمت هایی از این کوه که در مرز چین قرار داره واقعا مشکله و برای همین بیشتر کوهنورد ها از مرز پاکستان کوهنوردی رو آغاز می کنند. از هر چهار نفری که برای فتح این قله اقدام می کنند تقریبا یکی از اون ها کشته میشه و در زمستان ها هیچکس قادر به رفتن به این کوه ها نیست.

قله کانچن جونگا (Kangchenjunga) با ۸۵۸۶ متر ارتفاع در نپال/هند

Kanchenjunga

سومین قله بلند دنیا با حدود ۸۵۸۶ متر ارتفاع که در نپال و تقریبا در ۱۲۵ کیلومتری اورست قرار داره و به عنوان دومین قله بلند در هیمالیا شناخته میشه. این کوه دقیقا در مرز بین نپال و هند قرار گرفته و اولین بار کوهنوردانی به نام جو براون و جرج بند در سال ۱۹۵۵ موفق به فتح اون شدند.

قله Lhotse با ۸۵۱۱ متر ارتفاع در نپال

Lhotse

چهارمین قله بلند دنیا در نپال و در نزدیکی اورست که تقریبا به اون متصله و یکی از سخت ترین کوه ها برای کوهنوردی به حساب میاد. این کوه در واقع در مرز نپال و تبت قرار گرفته و به خاطر مسیر سختش به یکی از مرگ بار ترین کوه های دنیا لقب گرفته. در سال ۱۹۵۶ برای اولیت بار دو کوهنورد به نام های ارنست رییس و فریتس لوچینگینگ موفق به فتح این قله شدند.

قله ماکالو (Makalu) با ۸۴۶۲ متر ارتفاع در نپال

mt.makalu

پنجمین قله بلند دنیا با لبه های تیز و شیب های عمیق که صعود به اون رو بسیار دشوار و سخت می کنه. این قله در ۱۹ کیلومتری جنوب شرقی اورست و در مرز بین نپال و چین قرار داره. لیونل ترری و ژان کوزی دو کوهنوردی هستند که در سال ۱۹۵۵ موفق شدند به عنوان اولین افراد به این قله صعود کنند.

قله Cho Oyu با ۸۲۰۱ متر ارتفاع در نپال

Cho-Oyu

ششمین قله بلند دنیا در کوه های هیمالیا و در نپال که یکی از ساده ترین کوه ها برای کوهنوردان به حساب میاد و در مرز نپال و چین قرار گرفته. این قله برای اولین بار در سال ۱۹۵۴ توسط دو کوهنورد به نام Tichy, S. Jochler و Pasang Lama فتح شد.

قله Dhaulagiri با ۸۱۶۷ متر ارتفاع در نپال

Dhaulagiri

هفتمین قله بلند دنیا در شمال نپال مرکزی که اسم اون به معنی کوه سفیده. جالبه بدونید که این قله در سال ۱۸۰۸ به عنوان بلند ترین قله دنیا معرفی شد ولی بعد از کوتاه شدن اون از سال ۱۸۵۸ اورست به عنوان بلند ترین قله دنیا معرفی شد. برای اولین بار این کوه در سال ۱۹۶۰ فتح شد.

قله Manaslu با ۸۱۶۳ متر ارتفاع در نپال

Mount Manaslu

هشتمین قله بلند دنیا در نپال و در کوه های هیمالیا که در پایین اون پر از صخره های سنگی و یخیه این قله بلند در قسمت مرکزی رو به غرب نپال قرار گرفته. جالبه بدونید که برای اولین بار یک کوه نورد ژاپنی در سال ۱۹۵۶ موفق به فتح این قله شد.

قله نانگا پاربات (Nanga Parbat) با ۸۱۲۵ متر ارتفاع در پاکستان

قله نانگا پاربات

نهمین کوه بلند دنیا در پاکستان و از سلسله کوه های هیمالیا که به عنوان کوه قندهار شناخته میشه و  علت اون هم  اینه که در قرن بیستم کوهنوردان زیادی برای فتح این قله کشته شدند. به این کوه کوه قاتل هم گفته میشه و فتح اون در زمستان ها تقریبا اتفاقی غیر ممکن به حساب میومد، ولی باید بدونید که در ۲۶ فوریه ۲۰۱۶ با تلاش هایی که آلکس تکسیکون، سیمون مور و علی سدپارا انجام دادند، موفق شدند تا در زمستان به این کوه صعود کنند و غیر ممکن رو ممکن کنند. اولین تلاش هایی که برای کوهنوردی و صعود به این قله انجام شد در سال ۱۸۹۵ بود که توسط یک هیئت انگلیسی برای پیدا کردن مسیری برای فتخ این قله انجام شد و بعد از اینکه بهمن عظیمی اتفاق افتاد همه کوهنوردان در دل کوه دفن شدند و به عنوان اولین قربانی های قله نانگا پاربات تا همیشه موندگار شدند.

قله آناپورنا (Annapurna) با ۸۰۹۱ متر ارتفاع در نپال

Annapurna

دهمین قله بلند دنیا در مرکز نپال با ارتفاعی حدود ۸۰۹۱ متره و صعود به این قله به عنوان خطر ناک ترین کوهنوردی دنیا در نظر گرفته میشه. اولین کوهنوردانی که موفق به فتح این قله خطرناک شدند، M. Herzog و L.Lachenal  از فرانسه بودند که تونستند قله آناپورنا رو فتح کنند. جالبه بدونید که تنها ۳۲ در صد از افرادی که برای فتح این قله میرن، موفق می شن و این موضوع نشون دهنده سختی های زیادیه که در مسیر این کوهنورد ها قرار گرفته و اون ها رو با شگست مواجه می کنه.

 

ترک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *