برلین پایتخت تاریخی کشور آلمان، دومین مقصد مهاجرت و دومین شهر بزرگ، از نظر وسعت و جمعیت، در کل اروپاست. شهری با تاریخی پر فراز و نشیب و تجربه یک ویرانی بزرگ، که خیلی زود روی پاش ایستاد و دوباره اوج گرفت، تا جایی که امروز یونسکو عنوان “شهر طراحی” رو به اون داده. شهری که بیش از یک سوم وسعتش رو جنگل، پارک، باغ، کانال، دریاچه و فضاهای طبیعی پوشونده و از این نظر در جهان رکورد داره. مردم آلمانی زبانِ این شهر به صنعت بیشتر از هر چیز اشتغال دارند. برلین همه ساله میزبان یکی از بزرگترین جشنواره های فیلم دنیاست. این شهر از جمله مراکز اصلی تحصیلات عالی در اروپاست. در مقایسه با ۵ شهر بزرگ آلمان یعنی مونیخ، هامبورگ، فرانکفورت، دوسلدرف و بُن، هزینه های زندگی در برلین بطور محسوسی کمتره و برخلاف تصور عموم جزو گرون ترین پایتخت های اروپا نیست.
آب و هوای برلین
آب و هوای برلین به طور کلی مطلوب و معتدله، و شما میتونید هر فصلی رو برای سفر انتخاب کنید.
اگر روزهای بلند و گرم و آفتابی رو دوست دارید و با شلوغی و صفهای طولانی مشکلی ندارید، در تابستان سفر کنید. امکان بارندگی در تابستان هم هست و در اواخر این فصل رطوبت هوا بالا. فصل تابستان زمان اوج سفر به آلمانه. سعی کنید همه چیز رو از قبل رزرو کنید.
اگر بطور کلی گرمایی هستید و شهرها رو تو شلوغی دوست ندارید، سفر رو بذارید برای زمستان، که هزینه ها هم قدری کم بشه. البته توجه داشته باشید در زمان کریسمس دوباره هزینه ها و شلوغی زیاد میشه. توی این فصل امکان خرید در بازارهای عیدانه و همچنین اسکی رو خواهید داشت. البته در این زمان روزها کوتاه تر و ساعت کار اماکن گردشگری کاهش پیدا می کنه.
به علاوه شما می تونید زمان سفر رو با رویدادها و فستیوال ها هم هماهنگ کنید.
علاوه بر این سفر در زمستان، اگر در ماه فوریه (اوایل بهمن تا اوایل اسفند) باشه به شما شانس بودن توی فضای یکی از قدیمی ترین و معتبرترین جشنواره های فیلم اروپا و جهان رو میده. جشنواره فیلم برلین همه ساله با حضور هنرمندان درجه یکِ بیشتر از ۱۰۰ کشور جهان برگزار میشه. جایزه ویژه این جشنواره خرس طلاییه. خرسی که به عنوان نماد شهر برلین شناخته میشه. در واقع واژه برلین از دو بخش “برل” و “این” تشکیل شده، که in یکی از پسوندهایی ست که در پایان خیلی از واژه های این زبان به کار میره و berl به معنی خرسه.
بهارهم هوای فوقالعادهای داره و هم امکان شرکت در جشنهای ایستر وجود دارید. یک جشن مسیحی که با حضور مردم در مراسم ویژه کلیسا، هدیه دادن و آماده کردن غذاهای خاص برگزار میشه.
ویزا، پرواز و اقامت
آلمان جز کشورهای شینگنه، برای ارائه مدارک و انجام مصاحبه و دریافت ویزا باید حضوری مراجعه کنید. حداقل ۳ ماه پیش از سفرتون درخواست وقت رو در سایت سفارت ثبت کنید تا به مشکلی برنخورید.
پرواز با ایرلاین Austrian ساعت ۳ بامداد فرودگاه امام تهران رو به مقصد وین، پایتخت اتریش ترک کرد و حدود ۳ ساعت بعد بخ زمین نشست. بعد از توقف کوتاه یک ساعته این بار به مقصد برلین حرکت کرد و حدود ۱٫۵ ساعت بعد در فرودگاه Tegel برلین فرود اومد.
هزینه ها در برلین
برلین پایتخت آلمان و بزرگترین شهر این کشوره با واحد پول مشترک کشورهای عضو اتحادیه اروپا؛ یعنی یورو (EURO). هزینه ها توی این شهر در مقایسه با خیلی از پایتخت های اروپایی ارزون تره. از اون جا که این شهر از مقاصد برتر گردشگریه و دانشجویان زیادی هم به خودش جذب میکنه گزینه های زیادی برای اقامت داره.
هتل های ارزون از ۴۰ تا ۶۵ یورو هستند و هتل های بهتر از ۷۰ یورو و بیشتر. در برلین هاستل های زیادی وجود داره که از شبی ۱۰ تا ۳۰ یورو ممکنه هزینه داشته باشند، هاستل ها اینترنت رایگان دارند و بعضی از اون ها صبحانه هم بصورت رایگان سرو می کنند. در هاستل ها میتونید اتاق خصوصی هم رزرو کنید که تا ۵۰ یورو هزینه داره.
شما می تونید با مراجعه به سایت Airbnb اقامتگاه های اشتراکی از ۲۰ یورو به بالا کرایه کنید. کرایه آپارتمان خصوصی هم رایجه و اون هم از حدود ۴۰ یورو شروع میشه. برای کسانی که کوله گردی می کنند و چادر به همراه دارند و مدت کوتاهی در یک شهر میمونند، در حومه برلین کمپ هایی برای چادر زدن و اسکان موقت هست که برای ورود ۵ یورو پرداخت می کنید.
بطور کلی برای یک سفر متوسط به شهر برلین شما روزانه حدود ۱۰۰ یورو هزینه خواهید داشت. که این میزان به تفکیک میتونه شامل ۵۰-۴۰ یورو برای هتل، ۴۰ یورو برای غذا، ۱۳ یورو برای حمل و نقل و ۱۲ یورو برای تفریحات مختلف باشه.
اقامت من در برلین
هتل آپارتمان Goodman’s Living در منطقه شارلوتنبرگ Charlottenburg)) برلین واقع شده. شما با تنها چند دقیقه قدم زدن به خیابان معروف کورفورستن دام Kurfürstendamm)) که از بهترین نواحی خرید محسوب میشه، می رسید. این خیابان از کلیسای یادبود کایزر ویلهلم (Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche) شروع میشه. تئاترها، کافهها و کلوبهای شبانه ی زیادی در این خیابان می بینید. این خیابان در امتداد خیابان اونتر دِن لیندن (Unter den Linden) واقع شده. خیابانی که جاذبههای مختلف برلین رو به هم پیوند میزند.
این هتل آپارتمان ۴ ستاره گاو صندوق، حمام خصوصی، خدمات لباسشویی و خشکشویی، رستوران و اینترنت و صبحانه ی رایگان داره و کارکنانی که به چند زبان صحبت می کنند. یک ایستگاه مترو در فاصله ۱۰۰ متری واقع شده و در رفت و آمد به شما کمک زیادی می کنه. این جا منطقه ی شاد و شلوغیه و شما موقع پیاده روی از تماشای آدم ها لذت خواهید برد.
حمل و نقل در برلین
سیستم حمل و نقل عمومی در برلین بسیار گسترده و شبانه روزیه، از بابت جابجا شدن توی سطح شهر اصلا نگران نباشید.
بهتره با برلین ولکام کارت (Berlin Welcome Card) آشنا بشید. کارتی برای رفت و آمد آسون و اقتصادی توریست ها در برلین. در واقع شبکه حمل و نقل در برلین به ۳ بخش تقسیم میشه. که بخش AB شامل منطقه شهریه و بخش ABC شامل منطقه شهری و حومه و اطراف اون. با این کارت امکان استفاده رایگان از وسایل نقلیه عمومی رو خواهید داشت. مزیت این کارت در تخفیفاتیه که برای استفاده از بعضی رستوران ها و جاذبه های گردشگری به شما میده و تخفیف های بین ۲۵ تا ۵۰ درصد مثلا برای برج تلویزیون، قصر شارلوتنبرگ و تعدادی از تورها و موزه ها مثل جزیره ی موزه. این کارت رو میتونید از طریق سایتشون، هتل محل اقامت یا کیوسک های سطح شهرخریداری کنید.
قیمت انواع برلین ولکام کارت در دو منطقه ۲۰۱۸ رو می تونید در جدول زیر ببینید.
اتوبوس
اتوبوس ها در برلین چند دسته هستند. گروهی که از ساعت ۶،۳۰ صبح تا ۰۰،۳۰ شب فعالیت دارند و با شماره های ۱۰۰ و ۲۰۰ مشخص شدند. و گروهی به نام nachtbus که از ۰۰،۳۰ تا صبح فعالیت دارند و اکثرا با نشانه N مشخص شدند و گروه دیگر اتوبوس های تندرو یا اکسپرس هستند. هزینه هربار سفر با اتوبوس ۲،۷ یورو است.
مترو
نوع دیگر حمل و نقل عمومی قطارمتروست. دو خط قطار S-Bahn و U-Bahn وجود داره که اولی قطار تندروییه که معمولا روی اون، اسمی که از ترکیب حرف U و یک عدد یا اسم ساخته شده و نشان دهنده مسیر قطاره، با رنگ سبز نوشته شده. این خط مناطق داخلی و مرکزی شهر رو متصل کرده و یکی از خط های اون خط گرشگریه.
و اما دومی که من هم برای رفت و آمد به هتل از اون استفاده می کردم (خطU7 و U2) کمی قدیمی تر و کلاسیکه، و بیشتر از داخل شهر به سمت حومه و اطراف اون میره. اسمی که روی این قطارها نوشته شده معمولا آبی رنگه. نکته مهم در مورد قطارها اینه که در ورودی، برعکس اتوبوس ها دستگاه خوانش کارت های اعتباری AB نیست. شما در ایستگاه بلیط تهیه می کنید و باید اون رو نگه دارید چون گاهی سر و کله مامورهای کنترل بلیط قطار، پیدا میشه و اگر بلیط نداشته باشید، ۶۰ یورو جریمه میشید! دستگاه خرید بلیط در ایستگاه ها برای خطوط S به رنگ آبی و قرمز، و برای خطوط U به رنگ زرد و سفیده. البته کار کردن با این دستگاه بسیار ساده است و حتی می تونه به زبان انگلیسی تظیم بشه. قطارها و اتوبوس ها در برلین تقریبا در فواصل ۱۵ و ۲۰ دقیقه ای حرکت دارند.
تراموا
همچنین شما با قدم زدن در کوچه ها و خیابان های شهر، خصوصا در بخش شرقی، ترامواها رو هم میبینید. ۲۰ خط تراموا که از بلیط خط های U و S قطار هم میتونید برای اون ها استفاده کنید.
تاکسی
همه ی تاکسی ها به تاکسی متر مجهزند و بر اساس اون هزینه سفر شما حساب میشه. برای کرایه تاکسی حدود ۴ یورو و برای هر کیلومتر ۲ یورو دیگه پرداخت می کنید.
همچنین با داشتن اپلیکیشن اوبر روی تلفن همراه هوشمندتون می تونید هر جا که هستید یک تاکسی خبر کنید. تاکسی اوبر به سرعت شما رو پیدا خواهد کرد و پرداخت هزینه هم نقدی و هم غیر نقدیه.
گشت و گذار در شهر برلین
از طریق سرچ متوجه شدم در نزدیکی هتل جایی برای کرایه دوچرخه وجود داره. به اون جا رفتم و دوچرخه ای برای یک روز به مبلغ ۲۰ یورو کرایه کردم. با دوچرخه ام به سمت خیابان Ebertstrasse حرکت کردم. مسیر نسبتا کوتاه ۵ کیلومتری بود که با وجود هوای مطبوع، تماشای آدم هایی که مشغول کار و خرید و زندگی روزمره شون بودند، لذت بخش بود.
دراین حوالی امکان بازدید از چند جاذبه ی بی نظیر گردشگری برلین رو داشتم.
رایشستاگ (Reichstag)
اولین چیزی که شکوه و عظمتش جلب توجه می کنه، قلب حکومت آلمانه. ساختمان پارلمان آلمان فدرال. ساختمان رایشستاگ یا رایچستاژ (Reichstag) یا تلفظ هایی شبیه همین ها با اختلاف یکی دو حرف، که در این زبان ها عادی و رایجه. اما شما هر جوری هم که تلفظ کنید این ساختمان رو پیدا می کنید و احتمالا هیچ نیازی برای پرسیدن آدرسش نخواهد بود. میشه گفت رایشستاگ معروفترین سازهی سیاسی دنیاست، که خاطره سخنرانی های آتشین هیتلر رو برای شما تداعی میکنه.
این ساختمان از جمله مکان هایی در دنیاست که به نمادی برای استفاده از انرژی های تجدیدپذیر تبدیل شده. گنبدی شیشه ای خیلی بزرگی که بعد از بازسازی به این بنا اضافه شده، کاملا امکان استفاده از انرژی خورشیدی به جای برق رو فراهم کرده. رایشستاگ هر روز از ۸ صبح تا ۱۲ شب بازه و بدون دریافت ورودی برای هر نفر حدود ۱۵ دقیقه امکان بازدید وجود داره.
براندنبورگ (Brandenburg)
تصویر دروازه بزرگ براندنبورگ (Brandenburg) رو روی سکه های آلمانی میشه دید. بدون شک مهمترین و شناخته شده ترین نماد تحولات قرن بیستم اروپا همین بناییه که کمی پائین تر از رایشستاگ می بینید. دروازه ای که ناخواسته عامل کشیده شدن دیوار برلین شد. وقتی مردم از آلمان کمونیست شرقی، با گذر از این دروازه به آلمان فدرال غربی می رفتند، فکر نمی کردند روزی برسه که دیواری روی تمام ارتباطاتشون کشیده بشه.
توریستها از خیابان های معروف اطراف، مثل اونتر دِن لیندن یا اشتراسه به سمت دروازه میان تا حس معنوی عبور از دروازه رو تجربه کنند. این دروازه ۲۰۰ سال پیش به دستور قیصر فریدریش ویلهلم ساخته شد، و قرار بود همیشه نماد صلح باشه. درسته که این قرار گاهی به دست تاریخ بهم خورده اما بالاخره امروز، براندنبورگ نماد صلحه و معبر دوستی مردمان جهان محسوب میشه.
پوتس دامر پلاتز (Potsdamer Platz)
مقصد بعدی در انتهای خیابان استراشه واقع شده. میدان پوتس دامر پلاتز. پس از فروپاشی دیوار برلین، این قسمت به عنوان نقطه مرکزی شهر شناخته شد.
در طول جنگ جهانی دوم این منطقه آسیبهای زیادی دید و پس از پایان جنگ هم چون در مرز حاشیهای دیوار برلین و خط تقسیم کننده برلین شرقی و غربی قرار گرفت، متروک شد. اما امروزه منطقه ای پر رونق، با ساختمان های تجاری مدرن، برج های مرسدس، دایملر، سونی و انواع رستوران ها و کافه هاست. همچنین پوتس دامر پلاتز محل برگزاری جشنواره بین المللی فیلم برلینه و از این نظر شهرت جهانی داره. دسترسی به این میدان از هر دو خط مترو برلین امکان پذیره.
با فاصله ای حدودا یک کیلومتری از میدان، بقایای دیوار مشهور برلین رو می بینید. برلین شهریه که در جریان تاریخ با فراز و فرود های زیادی همراه شده. روی قسمت شرقی دیوار با حدود ۱۳۰۰ متر نقاشی زیبایی کشیده شده.نکته جالب توجه اینه که برای اولین بار یک نقاش ایرانی به نام “علوی” روی دیوار برلین نقاشی کشید. و از این ایده بطور گسترده ای استقبال شد و بعد ها اداره بخشی از این گالری بزرگ نیز به همین نقاش ایرانی سپرده شد.
ایستگاه بازرسی چارلی (Checkpoint Charlie)
تنها گذرگاه بین آلمان شرقی و غربی، طی جنگ سرد بوده که فقط خارجی ها، مجاز به عبور از اون بودند و ساکنان برلین غربی و شرقی، این اجازه ی رو نداشتند. روی اون تابلو معروف نوشته شده: “شما در حال ترک قسمت آمریکایی هستی!” در این ایستگاه همواره بصورت نمادین دو سرباز بازرسی ایستادند که شما میتونید با اون ها عکس بگیرید. اون عکس قدیمی رو از اینترنت گرفتم تا شما وضعیت ایستگاه رو در اون زمان بهتر درک کنید.
یک عکس قدیمی، که برای تصور بهتر شما از وضعیت ایستگاه در زمان جنگ گذاشتم.
Madame Tussauds Berlin
در راه بازگشت از موزه مادام توسو دیدن کردم. موزههای مادام توسو از موزه های دیدنی شهرهای مهم جهان هستند. تندیس مومی افراد مشهور به طوری در عین شباهت و واقعیت ساخته شده که باعث حیرته.
توریستهایی که به لندن، آمستردام یا برلین سفر میکنند، امکان بازدید از این موزه ها رو دارند. اینجا می تونید با چهرههای سرشناس هالیوود یا دنیای موسیقی و مد و سیاست و … عکسهای یادگاری بگیرید.
بلیط موزه برای بزرگسالان ۲۳٫۵ یورو و برای بچه ها ۱۸٫۵ یوروست و هر روز از ساعت ۱۰ صبح تا ۷ عصر امکان بازدید از اون هست.
موزه ها
برلین مجموعا ۱۵۳ موزه داره که میشه به این موارد بعنوان معروف ترین ها اشاره کرد.
جزیره ی موزه (Island museum)
مجموعه ای از ۵ موزه است که در قسمت شمالی جزیره ی اسپری، بین اسپری و کوپفرگرابن، واقع شده. معروف ترین موزه ی این مجموعه پرگامن Pergamon Museum)) است. پرگامن یک مجموعه ی بی نظیر از آثار یونان باستان، خاورمیانه و هنر و معماری اسلامیه. همچنین موزه ی التز(Alte Nationalgalerie) با داشتن مجسمه ی نیم تنه ی ملکه نفرتیتی معروف شده و مجموعه ای از آثار باستانی مصر رو در خود جای داده.
ورود به این مجموعه برای بزرگ تر ها ۱۸ یورو و برای زیر ۱۸ سال رایگانه.
کلیسای جامع برلین (Berlin Cathedral)
در نزدیکی جزیره ی موزه، کلیسای جامع برلین رو می بینید. این کلیسا یادگاری از اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستمه. از بالای گنبد اون، چشم انداز زیبایی از برلین رو میشه دید. کلیسای جامع معماری فوق العاده ای داره و میشه ساعت ها به تماشای شکوه و زیبایی اون بشینید. در همه ایام هفته امکان بازدید از کلیسا وجود داره. بلیط برای بزرگسالان ۷ یورو و برای بچه ها ۵ یوروست.
National Gallery
گالری ملی متعلق به نقاشی های هنرمندان حوالی قرن بیستم اروپاست. ایده اصلی گالری مربوط به زمان فریدریش ویلهلمه، و با هدف احترام به فرهنگ و هنر ساخته شده. این جا معمولا مورد توجه گردشگران، خصوصا تورها، قرار می گیره. در طول تقسیم آلمان، نقاشی های قرن نوزدهم که از جنگ در مناطق غربیِ اشغال شده، جان سالم به در برده بود، به گالری شارلوتنبرگ برده شده ولی بعد از سقوط دیوار برلین همگی آثار در این مجموعه جمع شد.
گالری ملی هر روز از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ عصر بازه (پنجشنبه ها تا ساعت ۸ شب). بلیط ورودی گالری ۱۰ یوروست.
Charlottenburg Palace
قصر شارلوتنبورگ در منطقه شارلوتنبرگ که هتل محل اقامت من قرار داشت، بود. برای رفتن به اون جا فقط چند دقیقه پیاده روی کردم. نمای بیرونی کاخ خیلی قشنگه و مربوط به سالهای ۱۹۶۰ میلادیه که به سبک معماری باروک ساخته شده اما مشخصه که بازسازی شده. در اطراف کاخ یک دریاچه ی زیبا هم وجود داره. ۱۸ یورو بلیط وردی این قصره و برای زیر ۱۸ سال رایگانه.
TV Tower
برج تلویزیون در الکساندر پلاتز (Alexander Platz) واقع شده و بلندترین برج آلمانه و بعد از برج مسکو دومین برج مرتفع کل اروپاست. این برج در سال ۱۹۶۹ ساخته شده، ۳۶۸ متر ارتفاع و در ارتفاع ۲۰۴متری، یک محلی دیده بانی داره. بالای برج، یک کافی شاپ گردان هم هست که هر ۳۰ دقیقه ۳۶۰ درجه دور خودش میچرخه. از بالای این برج، چشم اندازهای خیلی زیبایی از شهردیده میشه. برای ورود به برج بزرگتر ها به بلیط ۱۵٫۵۰ یورویی و بچه ها به بلیط ۹٫۵۰ یورویی احتیاج دارند.
پارک تیرگارتن (park tiergarten)
تیرگارتن یا در واقع همان تیر گاردن بزرگترین پارک برلینه. تیر گارتن یعنی باغ حیوانات؛ و از اون جا که زمانی این پارک یک شکارگاه سلطنتی بوده و گوزن، خوک وحشی و حیوانات دیگه در اون نگه داری می شده، این نام گذاشته شده. اما امروزه به یک پارک بزرگ در مرکز برلین با حدود ۲۳ کیلومتر مسیر پیاده روی و امکان قایق رانی و تفریح تبدیل شده. در این پارک بناهای یادبود و مجسمه های زیادی وجود داره که مهم ترین اون ها، ستون پیروزی برلینه.
غذا و خوراکی ها
هزینه های غذا در برلین مقرون به صرفه است. شما میتونید غذاهای آلمانی رو در رستوران های ارزون و معمولی با ۱۰-۱۵ یورو و در رستوران های بهتر تا ۴۵ یورو انتخاب کنید. همچنین در رستوران های مک دونالد با هزینه ای کمتر از ۱۰ یورو غذای با کیفیتی برای شما خواهند آورد. هزینه یک بطری آب معدنی هم حدود ۰،۴۰ یورو میشه. در نزدیکی هتل محل اقامت من، یعنی در منطقه شارلوتنبرگ، دو رستوران ایرانی به نام های ناردون و حافظ وجود داره، حافظ از رستوران های خوب این منطقه است و بسیاری از غیر ایرانی ها هم از غذای اون لذت می برند. هر موقع دلتون برای طعم های آشنا تنگ شد می تونید به اون جا برید.
اشپتزله (spätzle)
آلمانی ها غذاهای گوشتی زیادی دارند، که هرکدام به شیوه ای خاص طبخ میشه و محبوب اون هاست. البته معروفترین غذای آلمانی، نوعی پاستای گیاهیه به نام اشپتزله (spätzle) که اون هم معمولا با خوراکهای گوشتی (مثل اشنیتزل) سرو میشه. برای قوام بیشتر اشپتزله ممکنه به غذا مقداری پنیر محلی یا پنیر لیمبرگر اضافه کنند.
براتوِرس (brad wears)
سوسیس محبوب آلمانی ها و معروفترین نوع اون، سوسیسهای کوتاه و باریکیه که در اصل برای نورنبرگی هاست. سوسیسها از هر طرف چند دقیقه ای گریل میشن و همراه کمی سس کچاپ و خردل آماده ی خوردند.
برتکارتوفن (Bratkartoffeln)
همان سیب زمینی سرخ شده ایه که با پیاز و سبزیجات و سس و… طعم دار تر و خوشمزه تر شده. آلمانی ها معروفند به این که تقریبا غذایی رو نمی خورند مگر اینکه کنارش برتکارتوفن باشد.
مالتاشن (Maultaschen)
غذایی که داخلش از گوشت یا مواد گیاهی پر شده. افسانه ی جالبی بین مردم وجود داره. مردم این غذا رو اختراع راهبانی می دونند که اجازه نداشتند در جشنهای مذهبی گوشت بخورند. راهبان با حیله گوشت رو در نوعی خمیر پاستا پنهان میکردند تا گوشت خوردن شون رو از خداوند پنهان کنند! مالتاشن غذاییه که ارزش امتحان کردن رو داره.
واینر اشنیتزل یکی از معروفترین مدل های اشنیتزل (Schnitzel) است. تکه نازکی از گوشت قرمز یا سفید رو با مخلوطی از آرد و تکه های خورده شده نان و… سوخاری می کنند. حالت معمول اون با گوشت گاو، گوساله یا مرغ درست میشه؛ اما با سویا و پنیر های گیاهی هم برای کسانی که گوشت نمی خورند می تونه سرو بشه.
گولاش (Gulasch)
غذایی که خیلی ها اون رو یک غذای آلمانی نمی دونند. اما با این وجود برای آلمانیها بسیار دوست داشتنیه. گولاش هم مثل بیشتر غذاهای آلمانی گوشت داره. قطعات کوچیک شده ی گوشت که به سسی غلیظ آغشته و به آرامی پخته شده. گولاش معمولا با غذای دیگه ای بعنوان سوپ سرو میشه.
رولادن (Rouladen)
یکی از غذاهای مرسوم آلمانی که یک تکه گوشت نازکه که مثل رولت پیچیده شده. داخل این رولت گوشتی معمولاً خردل، پیاز، تکه های گوشت و یا سبزیجات می ریزند و معمولاً همراه با سس های مختلف سرو میشه.
Rote grutze در واقع نوعی پودینگ با میوه های قرمز رنگه که با خامه، شیر، سس وانیلی و یا بستنی می خورند.
خرید در برلین
واحد پول آلمان یوروست. همانطور که در طول این نوشتار هم گفتم، برلین جز گرون ترین پایتخت های اروپا نیست.
مرکز خرید اروپا
از اصلی ترین مراکز خرید در برلین مرکز خرید اروپا (Europa-Center Berlin) است، که در منطقه ی شارلوتنبورگ در نزدیکی کلیسای یادبود کایزر ویلهلمKaiser) Wilhelm Memorial Church) واقع شده. مغازه های بسیار زیادی توی این مرکز وجود داره که امکان خرید با قیمت های مناسب رو به شما میده.
الکسا (Alexa)
مرکز خریدی در نزدیکی میدان الکساندر پلاتزه. این مرکز خرید بزرگ بیشتر به فروش اکسسوری و فروشگاههای مد اختصاص داره. شما میتونید برند های معروف و مختلفی رو اون جا ببینید.
خیابان کورفورستندام علاوه بر داشتن جاذبه های تاریخی، مغازه های زیادی هم برای خرید داره و مکان بسیار مناسبیه برای گشت و گذار و خرید. فروشگاه های زنجیره ای KaDeWe، Peek و Cloppenburg توی این خیابان واقع شده.
مرکز خرید برلین
این مرکز خرید که در نزدیکی میدان پوتسدامر پلاتز واقع شده از جدیدترین مکان ها برای خرید در برلینه. این مرکز خرید با بیش از ۲۷۰ مغازه و برندهای معتبری مثل گس (Guess)، هوگو باس (Hugo Boss)، آرمانی (Armani)، ریپلی (Replay)، جی استار (G Star)، و لویز (Levi’s) آرزوی هر کسیه که شیفته خرید کردن باشه. علاوه بر برندهایی که گفته شد فروشگاههای بزرگی مثل اچ اند ام، سی اند ای (C&A)، زارا، پیک، کلوپنبرگ (Cloppenburg) و سترن (Saturn) هم توی این مجموعه وجود داره. اگر برند باز هستید و قراره زمان زیادی به خرید در این مرکز اختصاص بدید، نگران غذاتون نباشید چون بزرگترین فود کورت برلین هم همینجاست.
برلین پایتخت کشور آلمان و از دیدنی ترین شهر های اونه. شهری با یک تاریخ پر فراز و نشیب که رد پای اون هنوز در گوشه و کنار شهر دیده میشه. در این شهر علاوه بر جاذبه های تاریخ متعدد می تونید از طبیعت بی نظیرش هم استفاده کنید.
ترک پاسخ