• منو
  • منو
سفرنامه قبرس

سفرنامه قبرس

Avatar
بلیط هواپیما

قبرس جزیره‌ای در دریای مدیترانه با سواحلی زیبا و طبیعتی چشم نواز که تو جنوب ترکیه قرار گرفته و از اون جایی که جاذبه های دیدنی و باستانی بی نظیری داره، از جذاب ترین مقاصد توریستی محسوب میشه. این کشور  روی سومین جزیره بزرگ دریای مدیترانه قرار گرفته و به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم می شود و در محل تلاقی سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا قرار گرفته و جز اتحادیه اروپا محسوب میشه. جالبه که بخش شمالی اون در حاکمیت کشور ترکیه و بخش جنوبی در حاکیمت یونان قرار گرفته و به قبرس اروپایی معروفه.

قبرس

مردم در قبرس شمالی و جنوبی به دو زبان مختلف حرف می زنند. به طوری که تو قبرس شمالی مردم به زبان ترکی و تو قبرس جنوبی به زبان یونانی صحبت می کنند.

آب و هوا

قبرس

کشور ساحلی قبرس آب و هوایی مدیترانه ای و بی نظیری داره. تو اکثر روز های این کشور هوا آفتابیه و به طور میانگین روزی ۶ ساعت آفتاب می تابه. بهترین زمان برای سفر به این شهر از اواسط فروردین تا اواسط مهر ماهه که تو این زمان ها همه جاذبه های گردشگری و مکان های دیدنی کشور بازند. اما خب تو همه کشور ها زمان هایی که توریست بیشتره مسلما قیمت ها هم به نسبت بیشتر و شهر های توریستی هم شلوغ تر هستند. اما شاید بهار بهترین زمان از نظر آب و هوایی، گردش در طبیعت و لذت بردن از جاذبه های توریستی باشه. تو این فصل همه جای جزیره سر سبز و پر از گل های وحشی میشه و بخاطر همین توریست های زیادی تو بهار از قبرس دیدن می کنند.

وجود دو فرهنگ و دو زبان مختلف تو یک کشور با موقعیت جغرافیایی قبرس و زیبایی طبیعی اون همیشه برام جذاب بود و به دنبال زمانی برای رفتن به این جزیره شگفت انگیز بودم. اما دو راهی بزرگی برای این سفر وجود داشت. قبرس شمالی یا قبرس جنوبی؟ اولین بار که تصمیم به این سفر گرفتم جواب این سوال برایم گنگ و نا معلوم بود…اما وقتی کمی تحقیق کردم و معیار هام رو کنار هم گذاشتم، تو این سفر مسیرم رو به سمت قبرس جنوبی پیش گرفتم.

به کدام سو… قبرس شمالی یا قبرس جنوبی؟

قبرس

راستش اگر ویزا داشته باشید این موضوع اونقدر ها هم اهمیت نداره. از اونجایی که برای رفتن به قبرس اروپایی به ویزای شینگن احتیاج دارید، با داشتن این ویزا خیلی راحت میتونید هم به قبرس جنوبی بروید و هم از قبرس شمالی که نیاز به ویزا نداره دیدن کنید.

شاید براتون جالب باشه که بدونید با آغاز اختلاف بین ترک ها و یونانی های قبرس درگیری به مدت ۱۱ سال بین این قوم پیش میاد و در نهایت بعد از سرنگونی رئیس جمهور وقت قبرس، به تحریک حکومت نظامیان یونان و مستقر شدن نیرو های ارتش ترک در شمال این جزیره، این کشور عملا به دو قسمت ترک نشین و اروپایی تقسیم شد. کل جمعیت این کشور یک میلیون و صد هزار نفره و ۷۷ درصد مردم تو قسمت جنوبی و اروپایی جزیره زندگی می کنند که برای رفتن به این قسمت باید ویزای شینگن داشته باشید؛ ولی رفتن به قسمت شمالی قبرس برای ایرانیان نیاز به ویزا نداره. پایتخت این کشور نیکوزیاست و با خطی، قبرس رو به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم میکنه. دین یونانی های قبرس ارتودوکس و دین ترک های شمال اون مسلمانه. برای خرید و زندگی تو قبرس شمالی باید لیر و دلار داشته باشید ولی واحد پول تو قبرس جنوبی یورو است. از اونجایی که این کشور بیش از ۸۰ سال تحت استعمار انگلیس بوده مردم اون تسلط خوبی به زبان انگلیسی دارند. مردم این کشور حساسیت زیادی روی احترام و برخورد مودبانه دارند و اگر با آرامش و ادب از اون ها سوال کنید حتما شما رو به خوبی راهنمایی می کنند.

یکی از مهم ترین تفاوت ها در قبرس شمالی و جنوبی لوکس بودن هتله. هتل ها تو قبرس شمالی مجهز تر  و لوکس تر هستند و امکانات بیشتری دارند و قیمتشون هم بالاتره اما تو قسمت جنوبی امکانات هتل ها به نسبت کمتر و قیمت ها هم پایین ترند. بعد از اینکه تصمیمم برای رفتن به قبرس جنوبی جدی شد، کارهای مربوط به ویزا و بلیط سفرم رو انجام دادم و با پرواز مستقیم قشم ایر ساعت ۱۸:۵۰ دقیقه راهی لارناکا شدم. مدت زمان این پرواز حدود ۳ ساعت بود و هواپیما راس ساعت ۱۰ شب در فرودگاه بین المللی لارناکا به زمین نشست. در واقع فاصله قبرس تا تهران خیلی کمتر از این هاست ولی از اونجایی که این پرواز باید از آسمان عراق عبور کنه و به دلایل شرایط خاص این کشور امکان اون وجود نداره، مسیر هواپیما طولانی تر میشه و به جای ۱٫۵ ساعت، بعد از حدود ۳ ساعت به قبرس میرسه. زمان تو قبرس ۱٫۵ ساعت از ایران عقب تره، پس به محض رسیدن زود ساعتم رو تنظیم کردم و بعد از بررسی گذرنامه ها و مدارک توسط ماموران فرودگاه و تحویل چمدان ها به سمت هتل راهی شدم.

فرودگاه قبرس

فرودگاه بین المللی لارناکا، به عنوان بزرگ ترین فرودگاه قبرس در ۴ کیلومتری جنوب غربی لارناکا قرار گرفته و از مجهز ترین فرودگاه های کشور محسوب میشه. تو فرودگاه حتما واچر هتل و بلیط رفت و برگشت رو در دست داشته باشید چون مخصوصا اگر مجردی سفر کرده باشید، افسر مربوطه حتما از شما سوالاتی مثل محل اقامت و مدت زمان اقامتتون رو میپرسه.

فرودگاه قبرس

حمل و نقل

مسیر ها تو لارناکا بسیار کوتاه و نزدیکند و از فرودگاه تا مرکز شهر تنها ۸ کیلومتر راهه. برای اینکه از فرودگاه به مرکز لارناکا بروم دو راه داشتم. استفاده از اتوبوس ها و تاکسی ها!

اتوبوس

حمل و نقل در قبرس

استفاده از اتوبوس برای حمل و نقل در قبرس یکی از ارزون ترین و به صرفه ترین راه هاست. تو ایستگاه اتوبوس فرودگاه، اتوبوس های زیادی برای مرکز شهر وجود دارد. که همه ۶ خط  مختلف این ایستگاه به مرکز شهر میرن. تنها باید با دقت به تابلو های مسیر ها ایستگاه مورد نظرتون رو پیدا کنید و نزدیک هتل پیاده بشید. خط های اتوبوس شماره ۴۰۷، ۴۱۷، ۴۱۸، ۴۱۹، ۴۲۵ و ۴۲۹ خط های اتوبوس به مرکز شهر هستند که سریع ترین خطوط، خط های ۴۱۷ و ۴۲۹ هستند. این اتوبوس ها تو ۱۵ تا ۳۰ دقیقه شما رو به مرکز شهر میرسونند، هزینه کرایه اتوبوس به نسبت بسیار پایین و در روز و شب متفاوته و تو شب ها ۲٫۵۰ یورو و روز ها ۱٫۵۰ یورو است. در این اتوبوس ها خیلی راحت با پرداخت یورو به راننده ها بلیط می گیرید اما یادتون باشه که فقط یورو قبول می کنند و دلار و لیر اینجا هیچ فایده ای نداره. به علاوه هزینه اتوبوس های بین شهری هم حدود ۵ یورو میشه که این اتوبوس ها هر روز هفته از ساعت ۶ صبح تا ۲۲:۴۵ دقیقه کار می کنند و اگه بعد از این زمان نیاز داشتید جایی برید، باید از تاکسی ها استفاده کنید.

همچنین اگه خواستید از فرودگاه لارناکا به شهر توریستی لیماسول برید میتونید از اتوبوس های اکسپرس لیماسول استفاده کنید که تو مدت زمان ۴۵ تا ۶۰ دقیقه شما رو به جنوبی ترین شهر قبرس یعنی لیمازول می بره. این اتوبوس ها معمولا هر یک ساعت یکبار حرکت می کنند و برای چمدان و ساک هم به مقدار کافی جا دارند و جای هیچ نگرانی وجود نداره.

تاکسی

تاکسی در قبرس

تاکسی های قبرس معمولا بنز هستند و هزینه شان نیز نسبت به اتوبوس بیشتره اما استفاده از اون ها محدودیت زمانی نداره و در هر زمان و هر مکانی میتونید از اون استفاده کنید. در قسمت بیرون فرودگاه تاکسی های زیادی برای رفتن به مرکز شهر هستند که طی ۱۵ تا ۲۰ دقیقه و با کرایه ای از ۱۵ تا ۳۰ یورو شما رو به مقصد میرسونند. در واقع قیمت این تاکسی ها با تاکسی متر حساب میشه و قیمت پایه اون از ۳٫۷۵ یورو شروع می شود و هر کیلومتر حدود ۷۰ سنت هزینه دارد و برای ترافیک هم ۳٫۴۲ یورو اضافه می شود و با در نظر گرفت این موارد کرایه فرودگاه تا مرکز شهر حدود ۱۵ یورو می شود.

کرایه دوچرخه

یکی دیگه از راه های حمل و نقل درون شهری تو لارماکا کرایه دوچرخه است که هم برای مسیر های کوتاه شهری مناسبه و هم میتونید با اون تا میزان زیادی تو هزینه هاتون صرفه جویی کنید. هزینه کرایه دوچرخه تو هر ۲۴ ساعت از ۱۰ تا ۱۵ یورو میشه.

هزینه ها

ارز قبرس

واحد پول تو قبرس یورو، ولی فقط تو قبرس جنوبی کاربرد داره و تو قبرش شمالی که از لیر و تا حدودی دلار استفاده میشه باید پولتون رو تبدیل کنید. پس بهتره برای رفتن به هرکدام از این قسمت ها یورو و لیر هاتون رو آماده کنید.

همه هزینه ها تو قبرس به این بستگی داره که چگونه و از کجا خرید می کنید. از اونجایی که تو قبرس جنوبی هزینه ها بر اساس یورو محاسبه میشه پس مشخصه که خیلی چیز ها نسبت به پول ما ایرانی هم خیلی بیشتره. اما تو قبرس شمالی میتونید با قیمت هایی مشابه با ترکیه و یا کمی بیشتر خرید کنید.

کلا تو قبرس بازدید از خیلی از جاذبه ها مثل موزه و خیلی از مکان های دیدنی رایگانه و برای ورودی خیلی از اونها هم باید حداکثر تا ۵ یورو هزینه ورودی بدید.

هزینه هتل و هاستل

هتل در قبرس

در مورد هتل ها باید بدونید که قبرس شمالی لوکس تره و امکانات بیشتری داره و هتل های قبرس جنوبی معمولا ساده تر و با امکانات کمتریه. هتل کلا هر چقدر به ساحل نزدیک تر باشه، گرون تر میشه و اگه می خواید هزینه هاتون کمتر بشه هتل های دورتر رو رزرو کنید. برای هتل های ارزون قیمت باید بیش از ۳۰ یورو هزینه کنید و هر چقدر امکانات بیشتری داشته باشه و به ساحل نزدیک تر باشه گرون تر میشه. هاستل ها هم از حدود ۱۵تا ۲۰ یورو به بالا شروع میشه.

هزینه‌ی غذا

غذا در قبرس

اگه تو این شهر از بازارچه های محلی و سوپرمارکت ها مواد غذاییتون رو خریداری کنید و تا حدی خودتون غذا آماده کنید و یا از رستوران های ارزون قیمت و یا خیابانی استفاده کنید، هزینه سفرتون تا خیلی کم تر میشه. به طور کلی هزینه یک وعده غذا و نوشیدنی تو قبرس جنوبی تو یک رستوران نسبتا خوب حدود ۲۵ تا ۳۰ یورو می شود و برای یک وعده غذا تو رستوران لوکس باید بیشتر از ۱۲۰ یورو پول بدید. به علاوه قیمت یک وعده غذا تو مک دونالد تقریبا ۸ یورو و یک آب معدنی ۸ سنت میشه.

اما از اونجایی که فرهنگ غذایی تو این کشور تحت تاثیر کشور های ترکیه و یونان و همچنین خاورمیانه بود طعم این غذاها واقعا برای ما ایرانی های لذیذ و آشناست و پیشنهاد می کنم حتما تو چند وعده هم غذاهای محلی بخورید.

محل اقامت من در قبرس جنوبی

قبرس

برای این سفر من هتل ۴ ستاره سان هال (Sun hall) را در لارناکا انتخاب کردم. که از مهم ترین علت های انتخاب من نزدیک بودن هتل به شهر و ساحل بود.

با پیاده روی از هتل تنها ۲ دقیقه تا ساحل فاصله داره و با امکانات خوبی مثل استخر و نزدیکی به جاذبه ها و مرکز شهر خیلی راحت میتونستم خیلی از مسیر ها رو پیاده برم.

قبرس

قبرس

فرودگاه لارناکا  تا هتل Sun hall حدود ۹ کیلومتر بود بنابراین من خیلی زود به هتل رسیدم و بعد تحویل اتاق، از اونجایی که خسته بودم خیلی زود خوابم برد.

هتل در قبرس

امنیت در قبرس

شاید باورتون نشه اما امنیت توی قبرس به قدری زیاده که مردم با کلمه دزدی تقریبا نا آشنا هستند. شیشه هیچ مغازه ای حتی طلافروشی حفاظ نداره و شب ها در و پنجره های اکثر خانه ها بازه. ماشین ها بدون قفل و حفاظ تو خیابان پارک میشن و بچه ها بدون پدر و مادر از خیابان عبور می کنند…این کشور تو سال ۲۰۱۵ به عنوان امن ترین کشور کوچیک دنیا انتخاب شد و جز ۱۰ کشور امن دنیا محسوب میشه که به ندرت توی اون خلاف و جرمی رخ میده و همین موضوع باعث میشه تا موقع قدم زدن تو خیابان ها و کوچه پس کوچه های این کشور تو هر زمانی از شبانه روز به شدت احساس آرامش کنید.

قبرس 

گشت و گذار در لارناکا

برای گشتن تو شهر ساحلی لارناکا اکثر جاذبه ها در نزدیکی هتل قرار داشت. میدان اروپایی لارناکا تو فاصله ۱۰۰ متری هتل و نزدیک ساحله که مکانی باز و سنگ فرش شده با ساختمان هایی جذاب با سقف های قرمز از قرن ۱۹ و درختان کوچک و نیمکت هایی که توی اون چیده شدند مکان زیبایی برای تماشا و پیاده رویه.

قبرس

این میدان یکی از معروف ترین میدان های شهر لارناکا محسوب میشه  و مجسمه فیلسوف بزرگ لارناکایی تو وسط اون قرار گرفته. مجسمه Zeno of Kition که تو قسمت ورودی خیابان اصلی واقع شده و جلوه بی نظیری به این میدان داده.

قبرس

موزه هنری شهرداری

تو میدان اروپایی ساختمانی متعلق به سال ۱۸۸۱ که درست پشت آب نمای زیبای میدان کنار هم قرار گرفتند که توی اون موزه هنری شهرداری لارناکا قرار گرفته.

قبرس

 موزه ای با سه قسمت که مجموعه ای از آثار هنری هنرمندان جزیره قرار داره و تو چهار اتاق مرتبط به هم قرار گرفتند، تو طبقه هم کف این موزه نمایشگاهی از انواع اشیای تاریخی، سکه های متعلق به قرن ۶ و همچنین عکس هایی از شهر تو سال ۱۸۵۰ و تو طبقه دوم هم مجموعه ای از اسناد و کتاب های تاریخی لارناکا قرار داره.

قبرس

 برنامه کاری این موزه تو فصل تابستان و زمستان متفاوته و ورودی اون هم رایگانه.

موزه در قبرس

رستوران ها و کافه های زیادی تو امتداد این میدان قرار گرفته که هر وقت خواستید میتونید بهترین گزینه یعنی انواع غذا های دریایی و سوشی رو امتحان کنید. که معمولا قیمت یک وعده ماهی ها و سوشی حدود ۸ تا ۱۰ یورو است.

تفریحگاه ساحلی لارناکا

درست روبروی میدان اروپایی، تفریحگاه ساحلی لارناکاست که توی اون قایق ها و کشتی های متعددی با اسکله چوبی و نیمکت ها و کافه ها قرار داره. ساحلی کوچک و قدیمی که مکان مناسبی برای قدم زدن و لذت بردن از صدای امواج آب و منظره زیبای ساحله. کرایه ۱ ساعت گشت دریایی با کشتی کروز تو این ساحل ۱۲ یورو میشه.

قبرس

خیابان ermou

یکی دیگه از خیابان های جذاب لارناکا، خیابان ermou تو فاصله کمتر از ۴۰۰ متری هتله.

قبرس

خیابانی سنگ فرش شده پر از کافه ها، رستوران ها و فروشگاه های برند که تو روز های یکشنبه از ساعت ۱۰ صبح هم توی اون بازار محلی انواع میوه و سبزی، سوغاتی، لباس با قیمت های پایین برگزار میشه. همونطور که در امتداد این فروشگاه ها قدم میزدم کمی جلوتر فروشگاه بزرگ برند انگلیسی دبنهامز بود که تو ایران هم نمایندگی داره و اجناس مختلفی مثل پوشاک، کیف، کفش و لوازم تزئینی خانه توی اون پیدا میشه.

دبنهامز در قبرس

کلیسای سنت لازاروس

کلیسای سنت لازاروس لارناکا، یکی از معروف ترین مکان های دیدنی قبرس محسوب میشه که تو قرن نهم ساخته شده و داستان های جالبی درباره اون وجود داره. گفته میشه لازاروسِ بتانی یکی از شخصیت های مهم کتاب مقدس برای فرار از دست یهودی ها به این مکان پناه آورده و تا آخر عمر تو این کلیسا زندگی می کرده و مقبره و مجسمه ای هم از اون تو کلیسا وجود داره. این کلیسا تو میدان سنت لازاروس و تو غرب ساحل Finikoudes قرار گرفته و شب ها با نور هایی که تو اطراف ساختمان سنگی روشن میشه جلوه بی نظیری پیدا میکنه که برای عکس گرفتن خیلی مناسبه.

قبرس قبرس

سقف این کلیسا با چهار ستون دوتایی محکم شده و درست روبروی ورودی و کنار یک ستون، محرابی بزرگ وجود داره که با طلا تزئین شده، عکس ها و تابلو های دیدنی زیادی اطراف کلیسا وجود داره که واقعا جلوه متفاوت و بی نظیری به این کلیسای قدیمی و سنگی میبخشه.

قبرس قبرس

نزدیک محراب اصلی پله هایی رو به پایین وجود داره که به مکانی میرسه که اون جا تابوتی از جنس مرمر قرار گرفته که گفته میشه این تابوت خالیه.

کلیسا در قبرس

ورود به این کلیسا رایگانه و عکس گرفتن تو کلیسا ممنوعه. ساعت بازدید از اون تو زمستان و تابستان متفاوته و از فروردین تا مرداد از ساعت ۸ صبح تا ۱۸:۳۰ عصر و تو شهریور تا اسفند هم از ساعت ۸ صبح تا ۵ عصر بازه. فقط یک زمان ۲٫۵ تا ۳ ساعته تو ظهر بسته میشه که معمولا از ۱۲٫۳۰ تا ۳ بعداز ظهره. بعد از بازدید از این کلیسای زیبا حتما از موزه بیزانس سنت لازاروس هم دیدن کنید که دقیقا تو حیاط کلیسا و دقیقا پشت اون قرار گرفته و مجموعه ای از عکس ها، آثار مذهبی و اشیای باستانی توی اون به معرض نمایش گذاشته شدند.

کلیسا در قبرس

و یک مورد دیگر اینکه تو روز های یکشنبه اطراف این کلیسا بازاری شبیه جمعه بازار برپا میشه که انواع میوه و سبزی و خوراکی های ارگانیک میفروشه.

دریاچه نمک لارناکا

دریاچه نمک غرب لارناکا یکی از زیباترین دیدنی های لارناکا محسوب میشه که تو فصل تابستان و زمستان منظره متفاوتی داره و تنها کیلومتر تا هتل سان هال فاصله داره. از اواخر فصل زمستان تا اوایل بهار دریاچه ای زیبا با فلامینگو ها و پرندگان شناور توی اون جلوه بی نظیری به این مکان میدند در حالیکه از اواسط بهار و تابستان و درست زمانی که من برای این سفر رفته بودم، تو این دریاچه چیزی جز یک زمین سفید با لایه ضخیمی از نمک دیده نمیشه. در واقع آب این دریاچه با شروع فصل گرما بخار میشه و تو زمستان دوباره پر از آب میشه.

قبرسقبرس قبرس

از وسط این دریاچه مسجدی از دور دیده میشه که به مسجد هلا سلطان معروفه. که تو زمستان ها میتونید به راحتی از بین دریاچه خشک عبور کنید و به مسجد برسید. در حالی که تو تابستان باید حتما با تاکسی به اون سمت رفت و حدود ۱۵ دقیقه طول میکشه تا به اون طرف دریاچه برسید.

قبرس

از اونجایی که اطراف این دریاچه تا مسیر مسجد رستوران و مغازه های کمی وجود داره بهتره حتما با خودتون آب و کمی تنقلات داشته باشید و از اونجایی که زمانی که دریاچه پر آبه باید بیش از ۶٫۴ کیلومتر راه رو طی کنید، باید بگم که این مسجد چیز زیادی برای دیدن نداره و جز محیط ساده و بدون آلایش مسجد و باغی که ساختمان تو اون قرار گرفته مکان جالبیه که دیدن اون کمتر از ۲۰ دقیقه طول میکشه.

 قبرسگربه ها در قبرس قبرس

از قبرس جنوبی به قبرس شمالی!

یکی از دلایلی که من قبرس جنوبی رو برای هتل انتخاب کردم هم ارزون بودن هتل ها اونجا بود و هم اینکه می خواستم تو سفرم به قبرس هر دو قبرس جنوبی و شمالی رو ببینم و با اقامت تو قبرس جنوبی خیلی راحت می توانستم با سوار شدن به یک اتوبوس تو ۱ساعت و حدود ۵ یورو به قبرس شمالی بروم. برای رفتن به قسمت قبرس شمالی تنها باید موقع عبور از مرز پاسپورت خود رو به همراه داشته باشید و اجازه ورود به این قسمت رو دریافت کنید.

 قبرس شمالی

قبرس شمالی، مقصدی که بیشتر ایرانیان بخاطر نداشتن ویزا، هتل های لوکس،  تفریحات آبی و سواحلی زیبا اون رو انتخاب می کنند و منطقه ای که به محض دیدن اون یاد شهر های ترکیه می افتید، همه جا ترکی نوشته شده و مردم با لهجه های خاصی به زبان ترکی حرف می زنند و رستوران های غذا های معروف ترکی می فروشند، تجربه ای کاملا متفاوت با اون چیزی که تو قبرس اروپایی تجربه کرده بودم.

نیکوزیا شهری بین قبرس شمالی و جنوبی

نیکوزیا

نیکوزیا پایتخت قبرس که دومین پایتخت دنیا بعد از برلینه که به دو قسمت تقسیم شده، شهری که از لحاظ توریستی زیاد شلوغ نیست و یکم دورتر از سواحل دریا قرار گرفته. در واقع وقتی تو خیابان ها و کوچه پس کوچه های این شهر قدم می زنید بین راه به منطقه ای مرزی برمیخورید. مرز بین قبرس شمالی و جنوبی کوچه باریکی با چند کیوسکه که تو ابتدای اون دروازه هایی با ارم نظامی وجود داره که اگر قبرس شمالی رو به عنوان مقصدتون انتخاب کرده باشید، به هیچ عنوان اجازه عبور از مرز و وارد شدن به بخش اروپایی قبرس رو ندارید. اما برای من که از قبرس شمالی به قبرس جنوبی می رفتم تنها نشون دادن پاسپورت و مدارکم برای عبور از مرز کافی بود. فقط باید قبل از غروب آفتاب به بخش اروپایی قبرس برمی گشتم.

از لارناکا تا نیکوزیا حدود ۵۶ کیلومتره و بهترین راه برای رفتن از لارناکا به نیکوزیا استفاده از اتوبوسه. حدود ۱ ساعت و ۱۰ دقیقه طول میکشه تا به نیکوزیا برسید، که اگه تو فرودگاه هستید بهتره از اتوبوس های شاتل شبانه روزی با حدود ۱۵ یورو به نیکوزیا بروید. با اتوبوس های شهری هم میتونید از ایستگاه های اتوبوس GSZ stadum و Finkoudes تو ساعت های مشخصی از ۵:۳۰ دقیقه صبح تا ساعت ۲۰ سوار اتوبوس بشید و تو نیکوزیا پیاده شید. که بهتره در مورد مقصدتون به راننده اتوبوس بگید و یا اسم ایستگاهی که میخواید تو اون پیاده شید رو به خاطر بسپارید و تو همونجا پیاده شید. این شهر با کوچه پس کوچه های باریک و مغازه و کافه و موزه های متعدد؛ جای جالبی برای یک روز گشتن محسوب میشه. غذای محلی و خوشمزه ای که پیشنهاد میکنم حتما تو نیکوزیا امتحان کنید، کباب شفتالیه که خیلی مخصوص و خوشمزست.

غذا در قبرس

وقتی در مورد معنی شفتالی سوال کردم فهمیدم که یعنی هلو، ولی این غذا هیچ ربطی به هلو نداشت پس چرا این اسم رو براش انتخاب کرده بودند. اما با کمی تحقیق متوجه شدم که سرآشپز یا شفی که این غذا رو ابداع کرده اسمش علی بود و به خاطر همین به این غذا شف علی می گفتند که به مرور زمان به شفتالی تغییر کرده. قیمت یک پرس از این کباب خوشمزه تو قبرس ترک نشین ۱۳ لیر بود.

فاماگوستا جذاب ترین جای نیکوزیا

نیکوزیا

یکی از مهم ترین جذابیت های نیکوزیا قدم زدن تو منطقه قدیمی شهر یاOld Town تو خیابان لدرای فاماگوستاست که خیابانی سنگ فرش شده با کافه ها و رستوران ها و فروشگاه های مختلفه که کلیسا ها و مساجد قدیمی زیادی توی اون وجود داره. شهری که از قرون وسطا بجا مونده و توی اون بنا ها و قلعه های قدیمی زیادی وجود داره که مهم ترین اونها مسجد لاله مصطفی پاشاست. به علاوه بین پایانه اتوبوس رانی و فروشگاه لمار هم تو خیابان فاماگوستا جمعه ها بازاری بر پا میشه که دیدن اون میتونه براتون جذاب باشد.

نیکوزیا

مسجد لاله مصطفی پاشا

از مهم ترین مساجد نیکوزیا مسجد زیبایی به نام لاله مصطفی پاشاست که ابتدای یک کلیسا به نام سنت نیکلاس بود و وقتی که ترک ها قسمت شمالی قبرس رو اشغال کردند، این کلیسا به مسجد تبدیل شد. روبروی این مسجد درخت انجیر مصری وجود داره که کهن سال ترین درخت جزیره محسوب میشه و همزمان با شروع ساخت این کلیسا کاشته شده و تا به امروز پابرجا مونده.

قبرس قبرس

بنای این کلیسا عمارتی عظیم و باشکوهه که شهرت خاصی تو قبرس داره و فضای داخلی اون به طور خیره کننده ای بزرگ و بی آلایشه، با دیوار های سنگ کاری شده و کفپوش های موزاییکی… بعد از تبدیل کلیسا به مسجد خیلی از مجسمه ها و شیشه های نقاشی شده کلیسا خراب شدند و در عوض محراب و مناره ها به اون اضافه شدند.

قبرس

بندر گیرنه

گیرنه

از نیکوزیا تا گیرنه ۲۰ کیلومتر راهه که میتونید با مینی بوس های دلموش که از همه جا توی شهر میتونید با ۳٫۵ لیر به اونجا برسید. گیرنه از زیبا ترین شهر های قبرس تو سواحل شمالی قبرسه که با دریایی آرام، سواحلی زیبا و آب و هوایی معتدل و مدیترانه ای، جذابیت های زیادی برای دیدن داره. این شهر به عنوان شلوغ ترین و توریستی ترین شهر قبرس شمالی محسوب میشه که تو خیلی از تابلو ها با نام Kyrenia نوشته میشه.

تو این مکان زیبا و قدیمی، بندری به شکل نعل اسب به همراه کشتی های چوبی و تفریحی زیادی وجود داره. اینجا خبری از ساختمان ها و برج های بلند نیست و اکثر ساختمان ها ویلایی هستند و منظره سر سبز و زیبایی دارند. شرق بندر قلعه ای هست که تو قرن ۹ توسط رومیان شرقی برای جلوگیری از حمله دشمنان ساخته شده و یک بنای مهم و دیدنی تو دریای مدیترانه به حساب می آید. بنایی بزرگ، مستطیل شکل و سنگی که جلوه ای با شکوه به این ساحل بخشیده.

جاذبه های قبرس

زمان بازدید از این قلعه از ساعت ۱۹ هر روزه. تو این بندر کوچک و زیبا تور های دریایی زیادی با قیمت های مختلف وجود دارده که در اطراف بندر پرسه می زند.

اکثر تور های دریایی این بندر از ساعت ۹ تا ۱۱ صبح آغاز میشن و تا ساعت ۱۶ تا ۱۶:۳۰ هم برمیگردند که تو چندین جا می ایسته. که می توانید شنا کنید، ماهیگیری کنید یا زیر نور آفتاب دراز بکشید و از صدای امواج آب لذت ببرید که حدود ۴۰ تا ۵۰ لیر هزینه داره. همچنین می توانید یک قایق کرایه کنید و داخل آب یک دور نیم ساعته بزنید که هزینه اون حدود ۱۵ تا ۲۰ لیره.

قبرس

در ساحل زیبای این بندر میتونید شنا کنید یا تو پلاژ های اون تختی کرایه کنید و آفتاب بگیرید که هزینه اون ۸ لیره.

سواحل گیرنه

به علاوه تو این بندر می تونید توی رستوران های اطراف آب و قایق هایی که به عنوان رستوان استفاده می شوند، غذا بخورید که حال و هوایی پر از آرامش و حس تازگی داره. یک پرس ماهی تو این رستوران ها حدود ۹ لیره. کیفیت غذا ها خیلی عالی و خاص نیست ولی همه چیز تازه و خوبه و چون فضای جالبی داره غذا خوردن تو این مکان و با اون حال و هوا واقعا لذت بخشه.

رستوران در گیرنهسواحل گیرنه سواحل گیرنه

 چهارشنبه ها روبروی ساختمان شهرداری گینه که از مرکز شهر تنها ۱۰ دقیقه تا اونجا راهه، بازار محلی هست که انواع میوه، سبزی، لباس، صنایع دستی و سوغات برای فروش داره. تو قسمت دیگه ای هم بازار کوچیکی مخصوص گل و گیاه وجود داره که انواع، گل، کاکتوس و گیاهان مختلف میفروشه. این بازار خیلی شبیه بازار های شماله، حتی خیلی از خانم ها انواع ترشی های دست ساز و زیتون و محصولات محلی خودشون رو اینجا می فروشند. تو قسمت صنایع دستی و سوغات هم انواع پارچه، لباس، رومیزی، بافتنی فروخته می شود.

بازار گیرنهگیرنه در قبرس

در قسمت دیگه ای کمی جلوتر از این بازار یک مرکز خرید اجناس چینی وجود داره که قیمت های مناسبی هم برای خرید داره. تو این بازار هرچیزی که بخواید یافت میشه و ساعت کار اون از روز های دوشنبه تا شنبه ۹:۳۰ تا ۱۹ و یکشنبه ها از ساعت ۱۰ تا ۱۹ بازه.

بازار چینی ها در گیرنه

ساحل گیرنه

علاوه بر قدم زدن تو سواحل زیبای گیرنه، قایق سواری، ماهیگیری و تفریحات آّبی یکی از جذاب ترین کارهایی که توریست هارو به خودش جذب میکنه تماشای لاک پشت ها توی ساحله. ساحلی به نام آلاگاردی تو گیرنه که محل دائمی تخم گذاری و لانه سازی لاکپشت هاست و از مشهور ترین سواحل قبرس به شمار میره. هر روز از ۸ صبح تا ۸ شب برای بازدید عموم بازه و ورودی اون هم رایگانه. تو این ساحل میتونید از دیدن لاکپشت ها لذت ببرید، شنا کنید، چتر و سایبان کرایه کنید یا توی کافه های اطراف چیزی بخورید. لاکپشت های کوچک و بزرگ زیادی توی این ساحل بودند که دیدنشون واقعا تجربه جالبی بود.

ساحل گیرنه

کنار ساحل رستوران های زیادی بود که من کمی کباب با سیب زمینی خریدم که واقعا طعم خوبی داشت و حسابی چسبید. قیمت این غذا ۲۲ لیر شد که نسبت به حجم غذا کمی زیاد بود.

غذا در قبرس

به طور کلی قبرس شمالی سواحل بی نظیر زیادی داره و محل خیلی خوبی برای کساییه که به تفریحات آبی و شنا علاقه دارند. همچنین اکثر هتل ها تو این قسمت از قبرس به ساحل نزدیکند و امکانات تفریحی خوبی دارند که البته این امکانات از هتل های آنتالیا کمی کمتره ولی باز هم میشه گفت شباهت زیادی به اون داره. اگر به هیجان و تفریحات آبی رو دوست دارید پیشنهاد می کنم حتما سری به مراکز تفریحی قبرس شمالی بزنید و از میان تفریحاتی مثل پاراگلایدر، غواصی، موج سواری، صخره نوردی و دوچرخه سواری تفریح مورد علاقتون رو امتحان کنید و لذت ببرید.

نیکوزیا

کاروانسرای بیوک

کاروانسرای بیوک، کاروانسرایی بزرگ و یکی از بهترین مساجد قبرس با معماری خاص و زیبا تو نیکوزیای شمالی که تو سال ۱۵۷۲ توسط امپراطوری عثمانی ساخته شد و الان بیشتر محل برگزاری گالری ها، کارگاه های آموزشی، مسافرخانه و فروشگاه های سوغاتیه. وسط حیاط مسجد مکانی برای وضو گرفتن وجود داره. این کاروانسرا ساختمانی ۵۰۰ سالست که  دو ورودی داره و تو محوطه اون انواع صنایع دستی و سوغاتی های مختلف به فروش میرسه.

 ساختمان این مجموعه تو ۲ طبقه و با ۶۷ اتاقه که اتاق های طبقه بالا برای اقامت مسافراست و اتاق های طبقه هم کف به عنوان فروشگاه، انبار و دفاتر اداری استفاده میشه. این کاروانسرا به خیابان لدرا و فاماگوستا خیلی نزدیه و با کمی قدم زدن میشه بهش رسید. بازدید از این مکان کاملا رایگانه و محل مناسبی برای قدم زدن تو یک بافت تاریخی و دیدن و خرید صنایع دستی و سوغاتی های جالبه.

کاروانسرای بویوک هان در نیکوزیانیکوزیا

شهر ساحلی آیاناپا

این شهر تو قبرس شمالی و در ۵۰ کیلومتری فرودگاه لارناکا قرار گرفته، شهری که تو قبرس به شب زنده داری و سواحل بی نظیرش معروفه و تو فصل های گرم سال تفریحات ساحلی و کلاب های زیادی برای تفریح داره. این شهر خیابانی طولانی داره که توی اطراف اون رستوران ها و کافه های مختلفی داره. به علاوه یکی از معروف ترین و زیباترین سواحل قبرس به نام ساحل نیسی هم تو این شهر قرار داره که امکانات و تفریحات خوبی داره و اگه به این شهر رفتید حتما از اون دیدن کنید.

قبرس

خرید در قبرس

برای خرید تو قبرس بهتره که به قبرس شمالی برید چون از اونجایی که تو قبرس جنوبی پوشاون به یورو حساب میشه قیمت اجناس برای ما ایرانی ها خیلی گرون تر تمام میشه. ولی تو قبرس شمالی قیمت ها فقط کمی از ترکیه گرون تره. بیشتر مراکز خرید از اواسط مرداد تا اواسط شهریور  ۵۰ تا ۸۰ درصد تخفیف دارند و حراج های فصلی بهترین زمان برای خرید کردن با قیمت مناسبه.

مرکز خرید THE MALL OF CYPRUS

مراکز خرید قبرس

تو نیکوزیا میتونید برای خرید از مرکز خرید THE MALL OF CYPRUS  دیدن کنید. مرکز خریدی با اجناس برند که خیلی وقت ها تخفیف های خوبی داره. نمایندگی برند دبنهامز هم تو این مرکز خریده. اما نکته ای که در مورد اون وجود دارد اینه که تو نیکوزیای جنوبی قرار گرفته و قیمت اجناس با یورو حساب میشه. به علاوه بعد از دیدن این مرکز خرید میتونید از فروشگاه سوئدی ایکیا که دقیقا کنار اونه هم دیدن کنید.

مراکز خرید قبرس

بازار ساگاکی

یکی از بازار های جذاب قبرس، بازار ساکامی نیکوزیاست که اگه از خیابان گیرنه و از منطقه سارایونو به سمت خط مرزی نیکوزیا برید، به این بازار می رسید. یکی از بهترین مراکز خرید نیکوزیا که توی اون میتونید هر چیزی که بخواهید خریداری کنید.

مرکز خرید My mall

مراکز خرید قبرس

مرکز خریدی بزرگ که در واقع بزرگ ترین خرده فروشی قبرس محسوب میشه و تو لیماسول قرار گرفته و حدود ۱۵۰ مغازه متنوع در زمینه های مختلف داره که توی اون میتونید به راحتی انواع پوشاک و محصولاتی جدید و مد روز رو خریداری کنید. ساعت کار این مرکز خرید از ۱۰ صبح تا ۸ شبه و قیمت های اون شباهت زیادی به قیمت های ترکیه داره. 

سوغاتی های قبرس

قهوه در قبرس

از قبرس میتونید سوغاتی های زیادی بخرید اما به نظر من چیزهای متفاوتی که تو این شهر برای من جذاب بود قهوه سنتی قبرسه که میتونید طعم اون رو اول تو یک کافه امتحان کنید و بعد بخرید. به علاوه شیرینی های محلی خوشمزه ای هم تو این کشور هست که سوغاتی خوبی محسوب میشه و حدود ۳ تا ۱۰ یورو هستند. مرباهای قبرس هم خیلی معروفند و میتونه سوغات جالبی باشه قیمت هر شیشه مربا تو قبرس شمالی ۳ تا ۸ یورو میشه. یک پنیر محلی قبرسی هم هست که اسمش Hellim pyniri و طعم خوبی داره و تو  اکثر صبحانه های قبرسی ها پیدا میشه. هم طعم شور داره و هم بی نمک که تو اکثر سوپر ماکت ها هم دارند. به علاوه تو این کشور میتونید انواع صابون، کرم، روغن زیتون هم خریداری کنید و بیشتر اونها زمانی که ساخت یونانه کیفیت بالاتری دارند. اگه هم خواستید گرونتر از این ها سوغات بخرید باید بگم طلاها و جواهرات محلی قبرس که تو روستای لمکارا ساخته میشه و شهرت زیادی تو کشور داره.

روز آخر

روز آخر خیلی زود چمدانم رو جمع کردم و بعد از تحویل هتل با تاکسی به سمت فرودگاه راه افتادم…من توی قبرس تجربه های زیادی کسب کردم و از اونجایی که هم به قبرس جنوبی و هم شمالی رفتم خیلی از جاذبه های قبرس رو دیدم و باید بگم بیشتر ایرانی ها معمولا قبرس شمالی رو برای سفر انتخاب می کنند چون هم رفتن بدون ویزا براشون راحت تره و هم اینکه لوکس تر و تجملاتی تر از قبرس جنوبیه ولی تجربه هایی که من تو قبرس اروپایی بدست آوردم واقعا برام شیرین و دوست داشتنی بود و حس دیدن یک کشور با دو قسمت مجزا توی یک سفر ۷ روزه واقعا دلچسب و خارق العاده بود.

نکاتی از سفر به قبرس که شاید به دردتان بخورد!

  • موقع قدم زدن تو ساحل حتما کفش های مخصوص ساحل بپوشید چون در غیر این صورت ممکنه حشرات پاهاتون رو نیش بزنند.
  • تو فصل های بهار و پاییز هوا خنک و مطبوعه اما تو تابستان حتما با خودتون کلاه و ضد آفتاب ببرید.
  • قبرس تو تابستان خیلی گرمه و یادتون باشه مرتب آب بخورید و به هیچ عنوان از آب لوله کشی و حتی آب سرد کن های جاهای عمومی آب نخورید. قیمت نوشیدنی تو این کشور ارزونه و سعی کنید حتما آب معدنی یا نوشیدنی بسته بندی بخورید.
  • بیشتر مغازه های قبرس از ساعت ۸ صبح تا ۱۸:۳۰ کار می کنند و تو روز های گرم معمولا از ساعت ۱۳ تا ۱۴:۳۰ استراحت می کنند.

ترک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 دیدگاه