بیشتر از هزاران ساله که مساجد در تمام دنیا به عنوان عبادتگاه های مسلمانان وجود دارندو تاریخ و معماری جذاب این بنا ها باعث شده تا مردم زیادی از سراسر دنیا برای دیدن این اماکن مقدس اقدام کنند. خیلی از این مساجد زیبا در ایران قرار دارند که حرم امام رضا و مسجد شیخ لطف الله از مهم ترین اون ها به حساب میاد. اما در این مقاله می خوایم با گِردگَرد زیبا ترین مساجد دنیا رو که در کشور های مختلفی قرار دارند، معرفی کنیم. مساجدی که با دیدن اون ها ساعت ها محو عظمت و زیبایی ساختار و معماری اون میشید و از تماشای جزئیات هنرمندانه این بناها لذت خواهید برد.
زیبایی معماری اسلامی و زیبایی جزئیات شگفت انگیزی که در ساخت مساجد به کار رفته، از زمان های قدیم، این بنا ها رو به یکی از زیبا ترین عبادتگاه ها و اماکن دیدنی دنیا تبدیل کرده که در ادامه این مقاله می تونید چند تا از زیبا ترین مساجد دنیا رو ببینید…
مسجد Malacca Straits در مالزی
مسجدی زیبا در مالزی که در سال ۲۰۰۶ افتتاح شده و به عنوان یکی از مهم ترین جاذبه های توریستی مالزی به حساب میاد که در جزیره مالاکا قرار گرفته. چیزی که این مسجد رو زیبا تز می کنه تنها معماری خیره کننده اون نیست، بلکه ترکیب هنر های تجسمی خاورمیانه و مالایی در این مسجد و قرار گرفتن اون بر روی خط ساحلی تنگه دلایل مهمی بر جذابیت این مسجد به حساب میاد که با بالا اومدن سطح آب به نظر می رسه که مسجد روی اب شناوره… ممناره های این مسجد زیبا ۳۰ متره و با قوس زیبا و تزئینات آبی رنگی که روی گنبد این مسجد قرار داره در شب م یتوانید یکی از زیبا ترین صحنه ها رو مشاهده کنید.
مسجد شیخ زاید در امارات متحده عربی
مسجدی بی نظیر در ابوظبی که قدمت زیادی نداره و به عنوان یکی از اصلی ترین عبادتگاه های ابوظبی شناخته میشه.مواد سازنده این مسجد رو از کشور های زیادی مثل هند، مراکش، نیوزیلند و مالزی آوردند و در طراحی اون از ساختار و معماری ایرانی و مغولی استفاده شده. جالبه بدونید که در سالن اصلی این مسجد بزرگ ترین فرش دنیا و ۷ لوستر بزرگ آلمانی به کار رفته که این لوستر ها سومین لوستر های بزرگ دنیا و دومین لوستر های بزرگ نصب شده در مساجد هستند. ورود به این مسجد برای عموم مردم و غیر مسلمان ها هم آزاده و تور های زیادی برای تماشای اون وجود داره که به صورت رایگان در مورد جزئیات مختلف مسجد توضیح داده میشه.
مسجد سلطان احمد در ترکیه
مسجدی بزرگ و زیبا در استانبول ترکیه که به خاطر نور های آبی رنگی که شب ها در قسمت های مختلف و مناره های اون به چشم می خوره، مسجد آبی هم معروفه، ساخت این مسجد در قرن ۱۷ به پایان رسید و به فرمان سلطان احمد اول ساخته شد و به عنوان یکی از زیبا ترین مساجد دنیا با ۵ گنبد و ۸ گنبد کوچک تر در اطراف اون و ۶ مناره باریک و بلند به حساب میاد. فضای داخلی این مسجد هم خیلی بزرگه و حیاط بزرگی هم داره و بازدید از اون هم کاملا رایگگانه و هیچ هزینه ای نداره.
تاج المسجد در هند
مسجدی فوق العاده زیبا در شهر بوپال هند که ساخت اون در قرن ۱۹ شروع شده و در سال ۱۹۸۵ هم به پایان رسیده و بازدید از اون بزای غیر مسلمان ها هم آزاده. این مسجد بزرگ ترین مسجد د رتموم هند به شمار میاد. در ساخت تاج المسجد از سنگ سرخ استفاده شده و قرار گرفتن اون در کنار رودخانه و داشتن ۳ گنبد و دو مناره از جذابیت های اون به شمار میاد. شهر بوپال فاصله نزدیکی تا بمبئی داره و برای بازدید از اون می تونید خیلی راحت از بمبئی به اون جا برید.
مسجد کریستالی مالزی
یکی از پر زرق و برق ترین مساجد دنیا در مالزی که از محبوب ترین جاذبه های توریستی این کشور هم به حساب میاد و مهم ترین بخش های این مسجد از شیشه، فولاد و کریستال ساخته شده و ساخت اون دو سال طول کشید و از سال ۲۰۰۸ بازگشایی شد. استفاده از معماری مدرن و شیشه ها براق و اینترنت وایرلس در این مسجد از مهم ترین امکانات اون به حساب میاد. در زمان هایی که نمازگزاران در حال نماز نباشند همه توریست ها و غیر مسلمان ها هم می تونند از داخل مسجد دیدن کنند و تنها پوشیدن لباس مناسب و استفاده از شال یا روسری برای وارد شدن الزامیه.
مسجد النبی در عربستان سعودی
مسجد النبی در مدینه که در اصل توسط حضرت محمد (ص) ساخته شده و به عنوان دومین مسجد مقدس در تمام تاریخ اسلام شناخته میشه و امروزه به یمی از بزرگ ترین مساجد دنیا تبدیل شده که در مجاورت خانه پیامبر قرار گرفته و به همین دلیل هم به این مسجد مسجد النبی یا مسجد پیامبر گفته میشه. مهم ترین شاخصه این مسجد وجود گنبد سبز رنگ در قسمت جنوب شرقی اونه که در واقع محل خانه پیامبر در همین نقطه قرار داره و امروزه آرامگاه ایشان در اینجا قرار گرفته. این گنبد در سال ۱۸۱۸ توسط سلطان محمود دوم عثمانی ساخته شد.
مسجد الحرام در عربستان صعودی
بزرگ ترین و مقدس ترین مسجد دنیا که خانه خدا هم در آن قرار گرفته و در شهر مکه واقع شده و مساحتی در حدود ۳۶۵۸۰۰ متر مربع داره و ۸۲۰۰۰ نماز گزار در اون قادر به نماز خوندن هستند. مسجد الحرام در قرن هفتم ساخته شده و طططی قرن ها با تغییر و تحولات مختلف به بزرگ ترین مسجد دنیا تبدیل شده.
ترک پاسخ