مالزی کشوری توریستی و فوق العاده زیبا و دیدنی که بخاطر وجود فرهنگ ها ادیان مختلفی که در اون وجود داره برای خیلی از توریست ها در سراسر دنیا بسیار جالبه و از اونجایی که هزینه های سفر به این کشور شگفت انگیز نسبت به خیلی از مقاصد دنیا مثل تایلند و سنگاپور کمتره خیلی از ایرانی ها هم علاقه دارند تا از زیبا ها و جاذبه های دیدنی این کشور دیدن کنند. اما برای ورود به این کشور هم مثل همه مقاصد دنیا قبل از هر کاری باید ویزای مالزی رو تهیه کنید و بسته به هدف شما برای ورود به این کشور شرایط متفاوتی در مورد این موضوع وجود داره که در ادامه گِردگَرد شمارو با انواع ویزای مالزی آشنا میکنه. ممکنه بخواید یک سرمایه گذاری و کار جدید رو در مالزی شروع کنید و یا برای تحصیل در دانشگاه های مالزی وارد این کشور بشید و یا برای یک سفر چند روزه به پایتخت پر جنب و جوش این کشور یعنی کوالالامپور برنامه ریزی کرده باشید. برای هر کدام از این هدف ها باید شرایط ویژه ای رو برای گرفتن ویزا بدونید.
به طور کلی ایرانی ها اجازه دارند بدون ویزا به مدت ۱۴ روز در مالزی بمونند و همین موضوع هم شرایط سفر به این کشور رو برای ما ایرانی ها ساده تر کرده اما ویزای تحصیلی و کاری و سایر ویزاها هم شرایط خودشون رو دارند که در ادامه بهشون اشاره میشه.
مدارک لازم برای دریافت ویزای مالزی
اگه میخواید به عنوان توریست وارد مالزی بشید که تا ۱۴ روز می تونید بدون ویزا در این کشور بمونید ونیازی هم نیست هیچ کاری کنید تنها کافیه یک پاسپورت با اعتبار حداقل ۶ ماه داشته باشید و زمانی که وارد فرودگاه مالزی شدید مهری که در پاسپورتتون میخوره، همون اجازه ورود شما به این کشوره. در واقع تا چند سال پیش مدت ویزای توریستی ایرانی ها در مالزی ۳ ماه بود و از سال ۲۰۱۳ به ۲ هفته تبدیل شد. اگه هدفتون از رفتن به مالزی توریستی نباشه و میخواید زمان بیشتری رو در این کشور بمونید باید ویزا بگیرید که معمولا برای دریافت ویزا مدارک زیر مورد نیازه:
- اصل پاسپورت
- دو قطعه عکس ۳*۴
- رزرو بلیط رفت و برگشت و هتل
- پرینت ۳ ماه آخر حساب بانکی بالای ۸ میلیون تومان
- مدارک و دعوتنامه (در صورت نیاز)
انواع ویزای مالزی
برای ورود به کشور مالزی باید طبق هدفی که از این سفر دارید، ویزاتون رو تهیه کنید. مالزی به خیلی از کشور ها از جمله ایران اجازه میده تا بدون ویزا وارد خاکش بشن ولی اگه میخواید برای تحصیل یا کار به مالزی برید بهتره در ادامه با گِردگَرد همراه باشید تا در مورد انواع ویزای های این کشور اطلاعات مفیدی به دست بیارید.
به طور کلی باید بدونید که ویزای مالزی از لحاظ تعداد ورود و خروج به این کشور به سه دسته تقسیم میشه:
ویزای یک بار ورود:
این نوع ویزا به فرد اجازه میده تا فقط یک بار وارد کشور مالزی بشه و اعتلار اون هم از موقعی که صادر میشه تنها ۳ ماهه.
ویزای چند بار ورود:
این نوع ویزا تنها برای افرادی که با اهداف کاری، تجاری و یا حکومتی هستند، صادر میشه و از ۳ تا ۱۲ ماه اعتبار داره و تنها برای مردم چین و هند به منظور تعاملات اجتماعی انجام میشه و علی رغم اینکه تا ۱ سال اعتبار داره به فرد اجازه میده تا حداکثر ۳۰ روز در مالزی اقامت داشته باشه.
ویزای ترانزیت:
این نوع ویزا هم به منظور توقف در فرودگاه مالزی برای رسیدن به کشور مقصد مورد استفاده قرار می گیره و اگه فرد فقط در فرودگاه این کشور منتظر بمونه تا پرواز بعدیش حرکت کنه نیازی به گرفتن ویزا نیست و اگه قرار باشه برای مدتی خارج از فرودگاه بمونید باید ویزای ترانزیت بگیرید.
ویزای توریستی
همه ایرانی ها می تونند به مدت ۱۴ روز بدون ویزا به این کشور مسافرت کنند و در اون بمونند که در طول این مدت اجازه کار کردن، خرید و فروش و تحصیل در مالزی رو هم ندارند.
ویزای تحصیلی
گرفتن ویزای تحصیلی مالزی یکی از سخت ترین انواع ویزاهای این کشور و ویزای دانشجویی در بین کشور های دیگه به حساب میاد. برای تحصیل در این کشور قبل از هر چیزی باید در مورد رشته تحصیلی و دانشگاه مورد نظرتون در مالزی مطمئن بشید چون بعد از پذیرشتون امکان عوض کردن رشته وحود نداره مگر اینکه دوباره به مشور خودتون برگردید و از نو برای دانشگاه و رشته جدید اقدام کنید.
برای گرفتن ویزای تحصیلی مالزی باید ۴ مرحله رو انجام بدید.
- پذیرش آنلاین از دانشگاه یا موسسه مورد نظر
- دریافت نامه پذیرش از دانشگاهی که در اون قبول شدید
- رفتن به سفارت مالزی در تهران و دریافت ویزا
- ثبت نام در دانشگاه و درخواست برای ویزای دانشجویی
ویزای کاری
برای گرفتن ویزای کاری در مالزی باید توسط یک شرکت در مالزی دعوتنامه کاری داشته باشید. در واقع شما باید با فرستادن رزومه و شرایط کاری یک کارفرما را راضی کنید تا شمارو برای کار در مالزی دعوت کنه که بعد از اون و زمانی که ویزای کاری این کشور رو دریافت کردید، ویزاتون فقط ۱۲ ماه اعتبار داره. اکا به طور کلی باید بدونید که کار پیدا کردن در مالزی کمی سخته و کسانی که سابقه کاری مفید دارند معمولا شرایطشون بهتره. به علاوه دونستن زبان رسمی کشور یعنی مالایی هم برای کار در خیلی از شرکت ها و مشاغل دولتی ضروریه و بعضی جاها هم تنها مدرک زبان انگلیسی رو ضروری میدونند. در مورد شرایط کاری هم باید بدونید که معمولا ۸ ساعت در روزه و ۶ روز در هفته ایت و هر فرد می تونه در طول سال تقریبا ۱۰ روز رو به مرخصی بره.
ویزای تجاری
ممکنه خیلی از افراد هم به فکر راه اندازی یک کار یا تجارت در مالزی باشند و در این مورد باید بدونید که فرد باید در طول دو سال اخیر ۴۱۰ رینگت در حسابش داشته باشه و هر دو سال یک بار ویزاش رو تمدید کنه. از زمان درخواست ویزای تجاری تا دریافت اون تقریبا ۳۰ تا ۴۵ روز طول میکشه تا ویزای تجاری مالزی صادر بشه.
هزینه ویزای مالزی:
از اونجایی که ایرانی ها می تونند به مدت ۱۴ روز بدون ویزا به مالزی سفر کنند، ورود به این کشور هم هیچ هزینه اضافی برای گرفتن ویزا برای ما ایرانی ها نداره و این موضوع یکی از مزیت های فوق العاده برای سفر به این کشور جذاب و زیبا به حساب میاد.
ترک پاسخ