• منو
  • منو

۹ غذایی که بهتر است در سفر نخورید!

بلیط هواپیما

سفر یکی از اون زمان هاییه که باید بیشتر از هر زمان دیگه ای مراقب سلامتیتون باشید تا بتونید از چند روز سفرتون به اندازه لذت ببرید و روز های خاطره انگیزی رو رقم بزنید. همه ما تا حد زیادی در مورد بهداشت غذا هایی که در طول سفر می خوریم و نوع اون ها توجه زیادی داریم اما باید بدونید در خیلی از شرایط ممکنه غذایی که در هتل ها یا بعضی رستوران ها سرو میشه مناسب نباشه و شناختن این غذا ها می تونه بهتون کمک کنه تا در طول سفر از خوردنشون پرهیز کنید و در تمام روز های سفر سرحال و سالم باشید. در این مقاله با گِردگَرد می خوایم با ۹ تا از غذاهایی که بهتره در سفر نخوریم آشنا بشیم!

۱- خانواده توت ها!

انواع توت ها

در مورد میوه هایی که در سفر می خورید قوانینی وجود داره که بهتره همیشه یادتون باشه. میوه های زیادی هستند که مثل موز، پرتقال، نارنگی و خیلی میوه های دیگه که پوست ضخیمی دارند و  با کندن پوستشون می تونید میوه رو بخورید اما میوه هایی که پوست های نازک دارند مثل انواع توت ها اگه درست شسته نشده باشند و یا جتی با آب آلوده شسته بشن می تونند عامل بیماری یا دل درد بشن.

۲- یخ و غذاهای یخ زده!

یخ

زمانی که غذا های منجمد شده کمی آب میشن و دوباره منجمد میشن مثل خیلی از غذاهای منجمد در تموم دنیا، به باکتری هایی آلوده میشن که برای بدن مضره. به علاوه در سفر ها باید حواستون خیلی به یخی که به نوشیدنی های اضافه می کنید باشه و این موضوع مخصوصا در کشور هایی که آب شهرشون قابل آشامیدن نیست اهمیت بیشتری داره.

۳- تخم مرغ عسلی

تخم مرغ عسلی

در سفر هاتون باید از خوردت تخم مرغ نیم پز یا عسلی به شدت پرهیز کنید چون برخلاف تخم مرغغ هایی که در خونه می خورید ممکنه این تخم مرغ ها آلوده باشند و در طول سفر شمارو بیمار کنند. در مورد سس هایی هم که ممکنه مواد تشکیل دهنده اون ها تخم مرغ خامه حتما دقت کنید.

۴-  سبزیجات خام

سبزیجات خام

این قضیه بار ها و بار ها تکرار میشه و هر بار باز هم تکرار میشه. بهتره خوردن سالاد و سبزی های خام رو در جاهایی که واقعا اطمینانی بهش ندارید فراموش کنید. چون شما هیچ اطلاعاتی از نحوه شستشوی این سبزی ها و شرایط نگهداری اون ها ندارید و باید حتما سبزیحات رو به صورت پخته و داغ مصرف کنید.

۵- غذاهای رستوران در ساعت های خلوت

رستوران های خلوت

کلا باید بدونید که هر جایی که شلوغ تر باشه و افراد بیشتری از اونجا غذا بخرند امن تر و سالم تره و خیلی وقت ها غذاهای خیابانی امنیت بیشتری نسبت به غذاهای رستوران ها داره. در مورد خوردن غذا در رستوران باید بدونید که شما باید زمانی رو انتخاب کنید که معمولا بیشتر مردم برای صرف غذا میرن چون در این زمان ها غذاها تازه هستند ولی ممکنه اگه ساعت های خلوت تر برای خوردن غذا برید غذاهای قبلی رو دوباره براتون گرم کنند و این موضوع می تونه برای سلامتیتون مضر باشه.

۶- انواع مربا و سس

انواع سس و مربا

شاید به نظرتون رعایت کردن این موضوع کمی سخت باشه ولی باید بدونید که بهتره از مربا ها و سس های بسته بندی استفاده کنید چون در غیر این صورت ممکنه بدون اینکه متوجه بشید سس های مونده و مرباهای آلوده ای رو بخورید که باعث ناراحتی معدتون بشه.

۷- نوشابهنوشابه

در مورد خوردن نوشابه باید خیلی دقت کنید و از شربت ها و نوشیدنی هایی که در رستوران ها و هتل ها سرو میشه نخورید چون ممکنه با آب آلوده درست شده باشه و یادتون باشه همیشه نوشیدنی هاتون رو با نی و از بطری های پلمپ شده بخورید تا از تمیز بودن و آلودن نبودن اون مطمئن باشید.

۸- گوشت ها و غذاهای دریایی نیمه پخته

گوشت نیم پز

در طول سفر حواستون باشه تا از غذاهای کاملا پخته شده استفاده کنید و به هیچ عنوان غذاهایی که نیمی از اون درست پخته نشده نخورید چون احتمال وجود آلودگی و بیماری در این غذاها بیشتره.

۹- لبنیات سنتی

لبنیات محلی

شاید به نظر خوشمزه تر بیاد ولی باید بدونید که خوردن لبنیات پاستوریزه نشده ای مثل شیر، پنیر، دوغ و ماست می تونه عامل بیماری باشه و نمی تونید مطمئن باشید که شیر پاستوریزه نشده ای که شما میخورید به اندازه جوشونده شده یا نه. پس بهتره خوردن این نوع لبنیات رو فراموش کنید.

نکته هایی که بهتر است بدانید!

  1. بهتره قبل از سفرتون به هر مقصد در مورد شرایط بهداشت و آب آشامیدنی اون منطقه تحقیق کنید و با در نظر گرفتن این موضوع در کشور هایی که شرایط نا مساعد تری داره دقت بیشتری انجام بدید.
  2. در طول سفر بهتره دستمال یا اسپری ضد عفونی کننده دست داشته باشید و قبل از خوردن هر چیزی دست هاتون رو ضد عفونی کنید.
  3. سعی کنید در هر سفری مقداری تنقلات سالم و مطمئن همراه خودتون داشته باشید و با خوردن اون ها انرژی مناسبی برای گشت و گذار هاتون به دست بیارید ومجبور نشدی از جاهایی که در مورد بهداشت و سلامت غذاهای اون مطمئن نیستید چیزی بخرید.
  4. فراموش نکنید اگه شرایطش باشه، آماده کردن بعضی از وعده های غذایی به وسیله خودتون می تونه کمکتون کنه تا هم غذای مطمئن تر و سالم تری رو میل کنید و هم تا میزان زیادی در هزینه هاتون صرفه جویی کنید.
  5. اگر با همه مراقبت ها و نکاتی که در طول سفر رعایت کردید باز هم بیمار شدید، بهتره مقدار زیادی آب و میوه های تازه ای که از وضعیت شستشوی اون ها کاملا اطلاع دارید رو مصرف کنید و با هیدراته کردن و ویتامین رسانی به بدنتون سریع تر این بیماری رو پشت سر بزارید. به علاوه اگه بیماریتون تا حدی جدی بود که قادر به تحمل کردن نبودید حتما به درمانگاه مراجعه کنید و هر چه زودتر برای بهتر شدنتون اقدام کنید تا به شرایط ایده آل برگردید.

ترک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *