استانبول شهری با تاریخ غنی و تحت تاثیر ملیت های مختلف از زمان های دور و درازه که تاثیر این فرهنگ هارو می تونید توی معماری، غذا و جاذبه های شهر هم ببینید…شهری که توسط تنگه بسفر به دو قسمت اروپایی و آسیایی تقسم شده و استانبول رو به شهری فوق العاده و منحصر به فرد تبدیل کرده.
این شهر با ۱۵ میلیون نفر جمعیت و وسعتی حدود ۱۵۳۹ کیلومتر مربع یکی از بزرگ ترین شهر های دنیا محسوب میشه و کلا ۳۹ منطقه داره که ۲۵ منطقه اون در قسمت اروپایی و ۱۴ منطقه در سمت آسیایی شهر قرار داره. در ادامه با گِردگَرد منطقه های مختلف استانبول برای اقامت چند روزه رو معرفی می کنیم و با مزیت ها و هزینه های هر کدوم بیشتر آشنا میشیم.
در استانبول کجا اقامت کنیم؟
شاید اولین سوالی که بعد از انتخاب استانبول به عنوان مقصد سفر به ذهنتون خطور می کنه اینه که باید کجا اقامت کنید؟ باید بدونید نمیشه یک جواب دقیق و درست به این سوال داد چون این موضوع دقیقا به این بستگی داره که شما توی مدت اقامتتون دوست دارید نزدیک چه جاذبه هایی باشید و چی براتون در اولویت قرار داره؟ کم شدن هزینه ها، لوکس بودن هتل یا نزدیک بودن به جاذبه ها و یا مراکز خرید و خیابان های پر جنب و جوش شهر…توی استانبول گزینه های زیادی برای محل اقامتتون دارید و می تونید بهترین تجربه ها رو از لوکس ترین و ارزون ترین هتل ها تجربه کنید.
قبل از هر چیزی باید بدونید که قسمت اروپایی استانبول به عنوان منطقه توریستی اون محسوب میشه و توی قسمت آسیایی بیشتر ویلا ها و آپارتمان های مسکونی لوکس قرار گرفته که این دو منطقه به وسیله تنگه ای به نام بسفر از هم جدا شدند و معمولا افرادی که به استانبول سفر می کنند یکی از هتل های قسمت اروپایی شهر رو برای اقامت انتخاب می کنند که اون هم با توجه به اینکه چند ستاره باشه و کجای شهر قرار گرفته قیمت های متفاوتی داره.
بیشتر هتل های استانبول توی دو منطقه بی اوغلو و فاتح قرار دارند که اکثر جاذبه ها و مراکز شهری هم توی همین دو ناحیه هستند. اگه بخواید توی منطقه بی اوغلو اقامت کنید باید نزدیک خیابان استقلال، میدان تکسیم و اسکله کاباتاش هتل بگیرید و اگه هم خیابان فاتح رو انتخاب کنید که جاذبه هایی مثل مسجد سلطان احمد، مسجد آبی، کاخ توپکاپی، بازار بزرگ و اسکله امینونو نزدیکتونه و خیلی راحت می تونید از همه اون ها دیدن کنید. این دو منطقه به عنوان پر تردد ترین مناطق توریستی استانبول شناخته میشه و مسلما هتل های این منطقه هم قیمت بیشتری دارند و هر چقدر که از مرکز شهر دور تر باشید، هزینه هتلتون هم کمتر میشه که در ادامه گِردگَرد در مورد این دو منطقه بیشتر براتون توضیح میده.
در مورد محل اقامتتون این موضوع رو باید در نظر بگیرید که با توجه به جاذبه هایی که دوست دارید از اون ها دیدن کنید هزینه رفت و آمدتون خیلی زیاد نشه…مثلا اگه هتلتون اطراف Nişantaşıباشه تا سلطان احمد که اکثر جاذبه ها اونجا قرار داره، با اوبر باید حدود ۱۷ لیر هزینه کنید و پیاده تا تکسیم تقریبا ۳۰ دقیقه راهه…اگه براتون مهمه که نزدیک جاهای توریستی شهر باشید بهتره هتلتون رو زیاد جای دوری رزرو نکنید. برای حمل و نقلتون هم یادتون باشه که اوبر بین تاکسی ها بهترین قیمت رو داره و تراموا و مترو هم دوتا از بهترین گزینه های حمل و نقل عمومی استانبول محسوب میشن که اگه می خواید بیشتر از سیستم حمل و نقل این شهر بدونید بهتره قسمت حمل و نقل عمومی در استانبول رو در وب سایت گِردگَرد مطالعه کنید.
در مورد قیمت ها هم هزینه هتل های ۳ ستاره برای یک شب از حدود ۱۰۰ لیر شروع میشه و با توجه به مکان و امکانات هتل هزینه ها هم بیشتر میشه و هزینه هتل های ۵ ستاره هم از ۱۵۰ لیر به بالا محاسبه میشه.
منطقه بی اوغلو
منطقه ای نزدیک کاخ دلمه باغچه و خیابان معروف و دوست داشتنی استقلال و کاراکوی که پر از مرکز خرید و کافه های مختلفه یکی از شلوغ ترین و شب زنده دار ترین خیابان های شهر محسوب میشه. در واقع بی اوغلو در سمت اروپایی شهر و قسمت شرقی اون قرار داره و از معروف ترین و شلوغ ترین منطقه های اون میشه به میدان تکسیم، گالاتا، کاراکوی و خیابان سرزنده استقلال اشاره کرد.
توی این منطقه از شهر می تونید تا نزدیکای صبح توی خیابان استقلال قدم بزنید و توی کافه های اطراف چیزی بخورید و خرید کنید…چون اینجا ۲۴ ساعته و ۷ روز هفته بازه و اگه هتلتون رو اطراف میدان تکسیم بگیرید، می تونید با چند دقیقه پیاده روی خیلی راحت به میدان استقلال و جاذبه های اطراف اون برسید.
ایستگاه مترو هم دقیقا توی همین میدان قرار گرفته و از اونجا میتونید خودتون رو به مراکز خرید مختلف سطح شهر و جاذبه های مختلف اون برسونید. خیابان کاراکوی (Karaköy) هم یکی دیگه از خیابان های معروف منطقه بی اوغلو محسوب میشه و در واقع یک خیابان قدیمیه که توی اون کلی مسجد از دوران عثمانی قرار داره و یکی از جذاب ترین قسمت هایی که توی این خیابان وجود داره، کافه ها و چایخانه های مختلفیه که همیشه پر از مشتری هاییه که در حال چای خوردن و قلیون کشیدن هستند و در کنار اون ها کافه های جدید و مدرنی هم هست و بوتیک ها و هتل های لوکس و خوبی هم توی این منطقه وجود داره که که گشت و گذار توی اون ها می تونه برای خیلی از توریست ها واقعا جذاب باشه.
منطقه فاتح
یکی دیگه از پر طرفدار ترین منطقه ها برای اقامت توریست های استانبول که به خیلی از جاذبه ها هم نزدیکه منطقه سلطان احمده. جایی که به قسمت قدیمی شهر معروفه و مهم ترین مزیت اقامت توی این منطقه اینه که توی زمان کمتر از ۵ تا ۱۰ دقیقه می تونید از مهم ترین جاذبه های مهم استانبول دیدن کنید. اما هزینه ها توی این منطقه معمولا کمی گرونتره و اگه بخواید خرید کنید و چیزی بخورید باید هزینه بیشتری پرداخت کنید. مثلا توی این خیابان بجای اینکه یک کباب ترکی رو با قیمت ۶ لیره بگیرید باید حدود ۱۶ لیر پرداخت کنید.
موضوع دیگه ای هم که در مورد این منطقه وجود داره اینه که بعد از تاریک شدن هوا خیابان های اطراف اون خلوت و خالی میشه و سرگرمی های شبانه ای نداره.
منطقه سلطان احمد خیلی هم به گرند بازار نزدیکه و اگه بخواید با تراموا برید با دوتا ایستگاه حدود ۱۰ دقیقه طول میکشه. اگه هتلتون توی منطقه بی اوغلو و اوایل سلطان احمد باشه می تونید با تراموا یک راست به گالا، گرند بازار و بازار ادویه برید و با کمترین هزینه از بهترین جاذبه ها دیدن کنید.
اما به طور کلی گِردگَرد براتون پیشنهادات خوبی داره…باید بدونید که برای کسایی که بار اوله که به استانبول میان، بهترین جا توی محدوده سلطان احمده که همه جاذبه های شهری رو بهتر ببیند؛ در واقع سلطان احمد یکی از محبوب ترین مناطق استانبوله و خیلی از جاذبه های شهر مثل ایاصوفیه، مسجد آبی و کاخ توپکاپی دقیقا همینجا قرار داره که مهم ترین جاذبه های دیدنی شهر برای توریست هایی که اولین باره به این شهر اومدند، محسوب میشه.
اما اگه می خواید توی یک منطقه خوب و کم هزینه اقامت کنید بهتره بی اوغلو رو انتخاب کنید. کسایی که به شب زنده داری و تفریحات شبانه علاقه دارند می تونند توی منطقه گالاتا هتل بگیرند و برای اقامت توی یک جو سنتی و دوست داشتنی هم میتونید منطقه کاراکوی رو انتخاب کنید و اطراف گرند بازار هم برای یک اقامت خانوادگی جای خیلی خوبی محسوب میشه. فضایی پر از رنگ و پر از فروشگاه های سنتیه و از نظر هزینه های هم جز جاهای خوب و مقرون به صرفه محسوب میشه.
هاستل ها در استانبول
توی تمام این مناطق مختلف و توریستی استانبول هاستل های زیادی هم وود داره که خیلی از مسافرانی که به این شهر میان،برای کاهش هزینه های سفرشون اون هارو برای اقامت انتخاب می کنند. هزینه اقامت در هاستل ها هم با توجه به شرایطی که دارند مشخص میشه ولی قیمت اون از شبی ۵۰ لیر به بالاست و مسلما هر چقدر جای بهتری باشه و امکاتان بیشتری داشته باشه، گرون تر میشه.
ترک پاسخ