• منو
  • منو
حمل و نقل در استانبول

حمل و نقل در استانبول

Avatar
بلیط هواپیما

استانبول از محبوب ترین مقاصد گردشگری آسیا و حتی تمام دنیاست. شهری با فرهنگ و تاریخ غنی، آثار طبیعی و غیر طبیعی دیدنی، مراکز خرید و بازارهای پر رونق. برای گشت و گذار در این شهر و بازدید از جاذبه های اون هر گردشگری در ابتدا به فکر حمل و نقل در این شهر میفته.  گِردگَرد راحت ترین و بهترین گزینه های حمل و نقل، چگونگی دسترسی به اماکن، هزینه های رفت و آمد و هر چیز دیگه ای که میخواید بدونید رو برای شما در این مقاله آورده.

قبل از هر چیزی باید بدونید که شبکه حمل و نقل شهر استانبول دولتیه و با کارت پیش پرداخت الکترونیک قابل دسترسه.  ساعات اوج شلوغی و سنگینی ترافیک شبکه حمل و نقل در استانبول از ۷:۰۰ تا ۱۰:۰۰ صبح، و از ۱۸:۰۰ تا ۲۰:۰۰ شبه.

در ادامه با GerdGard.com مهم ترین وسیله های حمل و نقل استانبول رو بررسی می کنیم.

استانبول کارت (Istanbul Card)

استانبول کارت

استانبول کارت یک کارت پیش پرداخت و قابل شارژه، که شما می تونید اون رو از دستگاه های زرد رنگی که داخل همه ایستگاه ها (به جز ایستگاه اتوبوس) هست، خریداری کنید. هزینه اولیه کارت ۱۰ لیره است که هم شامل قیمت کارت میشه (۶ لیره) و هم مقداری اعتبار. برای شارژ مجدد می تونید مقادیر۲۰ ، ۱۰، ۵ رو روی دستگاه انتخاب کنید.

دستگاه های استانبول کارت

از این کارت برای پرداخت هزینه در تمام شبکه حمل و نقل استانبول می تونید استفاده کنید و گِردگَرد بهتون پیشنهاد می کنه اگه قراره خودتون این شهر جذاب رو بگردید، حتما تا به استانبول رسید، این کارت رو تهیه کنید تا هزینه های رفت و آمدتون کمتر بشه.

مترو

متروی استانبول

مترو همه روزه از ۶:۰۰ صبح تا نیمه شب فعاله (خط M2 از ۶:۱۵ دقیقه). برای رفتن از فرودگاه آتاتورک به مرکز شهر، خط M1 رو سوار بشید؛ در ایستگاه Zeytinburnu باید پیاده بشید و خط T1 تراموا رو سوار بشید اگر مقصدتون Fatih ، Sultanahmet ،  Eminönü، Karaköy یا… است، بهتره بدونید این خط ۱۸ ایستگاه داره. از خط M2 برای فواصل بین میدان تکسیم (Taksim Squar) و دیگر میدان های شهر، یا برای رفتن به مراکز خریدی مثل Cevahir ، Kanyon و… استفاده کنید. این خط ۱۶ ایستگاه داره. اگر از خط M2 میخواید به خط M1 و فرودگاه آتاتورک برید، ایستگاه Yenikapı شما رو به اون خط وصل میکنه. فاصله این ایستگاه تا فرودگاه ۳۵ دقیقه است. هزینه بلیط برای هر سفر ۲٫۶۰ لیره میشه. بهتره برای استفاده از شبکه حمل و نقل استانبول از Istanbul Card استفاده کنید. خط مترو M6 از خطوط اصلی نیست و عمدتا دانشجوها از اون استفاده می کنند. البته بریا رفتن به مرکز خرید Akmerkez هم مناسبه، (ایستگاه Etiler). از خط M2 از طریق ایستگاه Etiler به این خط دسترسی پیدا می کنید.

اتوبوس

حدود ۴۰۰ خط اتوبوس در استانبول وجود داره که تا نیمه شب فعال هستند و همه مناطق به جز Sultanahmet رو تحت پوشش قرار میده ( تحت پوشش تراموا).

اتوبوس های استانبول

اتوبوس های Havatas از خدمات شهری استانبول هستند که از فرودگاه های این شهر به میادین اصلی، مثل تکسیم، رفت و آمد دارند و هر نیم ساعت یک سرویس دارند. هزینه بلیط این اتوبوس ها ۱۴٫۴۴ لیره است.

تاکسی

تاکسی های استانبول

رانندگان تاکسی در استانبول معمولا تصور می کنند در حال رانندگی در مسابقات فرمول یک هستند! پس به محض سوار شدن کمربند خودتون رو ببندید. این جا تاکسی ها همیشه در دسترس هستند، و به نسبت خیلی از شهرها، هزینه تاکسی گرون نیست. برای کرایه تاکسی در ابتدا ۴ لیره و به ازای هر کیلومتر اضافه ۲٫۵۰ لیره دیگه باید پرداخت کنید.

فقط تاکسی های زرد رنگ و اون هایی که آرم و نشانه دارند رو سوار بشید و به افراد محلی که مسافر جا به جا میکنند اعتماد نکنید این به این معنا نیست که این شهر امنیت نداره، بلکه به این معناست که شما مسئول امنیت و سلامت خود هستید. کرایه تاکسی از فرودگاه آتاتورک (Atatürk Airport) تا حوالی میدان میدان تکسیم  یا بنای سلطان احمد (Sultan Ahmet)  بین ۵۰-۴۵ لیره میشه. کرایه تاکسی از فرودگاه صبیحا (Sabiha) که در فاصله ای حدودا دو برابر فرودگاه آتاتورک قرار داره حدود ۱۵۰ لیره برای شما هزینه داره.

تاکسی ها نرخ شبانه مشخص و قانونی ندارند اما به طور کلی و در همه جای دنیا تاکسی ها مورد نظارت مستقیم و دائمی نیستند، برای همین دیده شده که تا دو برابر تعرفه روزانه رو از مسافران گرفته باشند؛ پس این جمله رو از گِردگَرد به خاطر داشته باشید که حتما قبل از سوار شدن به تاکسی در مورد هزینه صحبت کنید و از راننده تاکسی بخواید که هزینه رو با تاکسی متر براتون محاسبه کنه.

سعی کنید کرایه تاکسی رو به لیره پرداخت کنید. اگر به یورو یا دلار پرداخت کنید احتمال اینکه بر اساس نرخ نادرست و ناعادلانه تبدیل کنند، زیاده. همچنین؛ سعی کنید با پول خورد پرداخت کنید، چون ممکنه در غیر این صورت اون ها وانمود کننند که پول کمی دادید و بقیه پول رو به شما برنگردونند.

Uber

اوبر در استانبول

یکی دیگه از راه هایی که می تونید برای گرفتن تاکسی استفاده کنید، استفاده از تاکسی های اوبره. با نصب اپلیکیششن اوبر روی تلفن همراهتون در هر جای شهر که باشید با صرف کمترین زمان می تونید تاکسی بگیرید. یک چیزی دقیقا مثل اسنپ خودمون که هزینه پایه اون هم ۴ لیره و برای هر کیلومتر ۲٫۵ لیره اضافه میشه، و حداقل مبلغ پرداختی ۱۰ لیره است. اما اینو یادتون باشه که در صورت لغو رزرو تاکسی باید ۵ لیره پرداخت کنید.

دلموش (Dolmus)

دلموش در استانبول

دلموش ها در واقع همان تاکسی های اشتراکی هستند و هزینه ای که شما به تنهایی باید برای یک تاکسی پرداخت کنید، با دلموش تقسیم بر حداقل ۸ میشه. دلموش ایستگاه مشخصی نداره و هرجا که شما بخواید می ایسته. مبدا و مقصد دلموش ها رو معمولا روی شیشه جلو سمت راست نوشته میشه، قبل از سوار شدن حتما به اون دقت کنید. هزینه دلموش کاملا به مسیر بستگی داره اما میتونه حداقل ۳ تا ۵ لیره باشه. برای نگه داشتن دلموش در مقصد مورد نظرتون می تونید از جاتون بلند بشید و به راننده علامت بدید، یا از دیگران بخواید به او اطلاع بدهند یا خودتون بگید:  necked var یعنی “کسی میخواد پیاده بشه!”

تراموا

تراموا استانبول

تراموا از وسایل نقلیه جذاب و مدرنه. مهم ترین خط تراموای استانبول خط T1 اون (Kabataş-Bağcılar) هست که از ۶ صبح تا نیمه شب فعاله. این خط در ایستگاه Zeytinburnu به خط M1 مترو وصل میشه. از طریق ایستگاه Beyazit به بازار بزرگ Grand Bazaar)) دسترسی خواهید داشت.

همچنین از طریق ایستگاه Sultanahmet به کاخ توپکاپی (Topkapi Palace)، مسجد آبی Blue Mosque، ایاصوفیه (Hagia Sophia) و سایر جاذبه های اون منطقه و از طریق ایستگاه Karakoy به خط T2 تراموا متصل میشید.

خط T2 تراموا از ۷:۰۰ صبح تا ۲۱:۴۵ شب فعاله و امکان دسترسی به خیابان استقلال Istiklal)) و جاذبه های اطراف اون رو به شما میده.

یک خط تراموای نوستالژیک در خیابان استقلال هست که از ابتدای خیابان تا انتخای اون میره و یکی از جذابیت های این خیابان مخصوصا برای توریست ها به حساب میاد که گِردگَرد بهتون پبشنهاد که اگه می خواید خیابان استقلال رو تا آخرش بگردید، از این تراموا ها استفاده کنید و از تجربه سوار شدن توی این تواموا های قرمز جذاب هم لذت ببرید.

تراموای خیابان استقلال

فونیکولار Funicular

فونیکولار در استانبول

فونیکولار در واقع بین خطوط مترو و خطوط تراموا اتصال برقرار میکنه و خط M2 مترو رو به خط T1 تراموا وصل میکنه و ساعت کار اونم طبق برنامه زیرهه. این وسیله مدرن خیلی سریعه و با خط F1 اون می تونید در حدود ۳ دقیقه از میدان تکسیم تا ایستگاه Kabataş برید و از اونجا شما به راحتی و با چند دقیقه قدم زدن به کاخ دولماباغچه (Dolmahbaçe Palace) برسید.

ترک پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *