سیستم آموزش در کشور ترکیه درست بعد از امپراطوری بزرگ عثمانی و با به وجود اومدن جمهوری ترکیه شکل تازه ای به خودش گرفت و سال ها طول کشید و پیشرفت کرد تا نظام آموزشی امروزه ترکیه بنا شد. تقریبا حدود ۲۲ درصد از بودجه این کشور صرف آموزش میشه و برای افرادی که در اون زندگی می کنند امکان استفاده از آموزش رایگان در همه مقاطع تحصیلی هم فراهم شده. در ادامه با GerdGard.com همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در مورد تحصیل در ترکیه به دست بیارید.
دانشگاه های ترکیه
در کشور ترکیه حدود ۱۸۴ دانشگاه وجود داره که ۱۱۰ تا از اون ها دانشگاه های دولتی و ۷۴ تا از این دانشگاه ها خصوصی هستند و جالبه بدونید که کمتر از ۱۰ سال پیش این کشور تنها ۲۵ دانشگاه خصوصی داشت و تعداد دانشگاه های دولتی این کشور هم فقط ۷۰ تا بود و این موضوع نشون میده که کشور ترکیه از لحاظ آموزش و فراهم کردن بستری برای تحصیل با سرعت زیادی رو به پیشرفته.
به طور کلی دانشگاه های ترکیه ۵,۴۳۹,۳۰۰ نفر دانشجو دارند که ۵۴۰۰۰ نفر از اونها دانشجوهای بین المللی هستند و این یعنی حدود ۱ درصد از کل جمعیت دانشجوهای در حال تحصیل این کشور و این در حالیه که در کشور هایی مثل آمریکا، انگلیس، استرالیا، کانادا، آلمان و فرانسه تقریبا ۱۰ درصد از دانشجوهای کشور از سایر کشور ها هستند.
از اونجایی که یکی از کشور های توریستی به حساب میاد دولت این کشور هم قصد داره تا هر سال دانشجوهای بیشتری برای درس خواندن به کشور بیان و باید بدونید که حدود ۲۲ دانشگاه ترکیه جز بهترین دانشگاه های دنیا قرار دارند که از اون ها میشه به دانشگاه کوچ استانبول، دانشگاه آتیلیم در آنکارا و دانشگاه بغازیچی و بیلکنت اشاره کرد. همچنین دانشگاه های آیدین استانبول، تی ای دی، بیلکینت، کچ و شهیر جز ۴۰۰ دانشگاه برتر دنیا هستند که به زبان انگلیسی هستند.
در مورد انتخاب دانشگاهی که می خواد برای درس خوندن در مقاطع فوق لیسانس و دکتری انتخاب کنید، حتما باید دقت زیادی کنید و اولین و مهم ترین کاری که قبل از هر اقدامی باید انجام بدید اینه که در مورد اعتبار دانشگاهی که مدرک قبلیتون رو از اون اخذ کردید توسط شورای آموزش عالی ترکیه که به اون YOK گفته میشه تحقیق کنید چون خیلی از دانشجوها بعد از حتی یک سال درس خوندن به خاطر عدم توجه به این موضوع از دانشگاه اخراج میشن!
دانشگاه های دولتی که دروس به زبان انگلیسی در اون ها تدریس میشه معمولا برای ورودی امتحان های ورودی مخصوصی دارند و دانشجوها باید نمره بالایی در مدارکی مثل GPA و تافل و آیلتس کسب کنند. از این نوع دانشگاه های میشه به دانشگاه Middle East Technical، دانشگاه بسفور استانبول و دانشگاه فنی استانبول اشاره کرد. هزینه این دانشگاه ها معمولا خیلی پایین تره و از حدو ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار در سال میشه و سطح علمی بالایی نسبت به سایر دانشگاه ها داره. اما دانشگاه های خصوصی که خیلی از اونها استاندار های اموزشی بالایی هم دارند و در لیست بهترین دانشگاه های دنیا قرار گرفتند برای ورود امتحان های رقابتی برگزار می کنند و برای ثبت نام شرایطی مثل نمره بالای مدرک قبلی یا دیپلم رو در نظر می گیرند. بیشتر این دانشگاه ها به زبان انگلیسی هستند و ورود به اونها نیاز به مدرک تافل و آیلس یا گذراندان دوره های آمادگی زبان انگلیسیه.
رایج ترین رشته ها تحصیلی
رایج ترین و محبوب ترین رشته های تحصیلی در دانشگاه های انگلیسی زبان ترکیه معمولا رشته های تجارت، روابط بین الملل و گردشگریه اما اگه قبل از اقدام به تحصیل د راین کشور بتونید مدرک زبان ترکی بگیرید می تونید خیلی راحتی توی یکی از دانشگاه های ترک زبان ترکیه ثبت نام کنید و با پرداخت نصف شهریه دانشگاه های انگلیسی زبان به راحتی در هر رشته و هر مقطعی که به اون علاقه دارید درس بخونید.
هزینه تحصیل در مقاطع مختلف
سیستم آموزشی کشور ترکیه معمولا به صورت ۴+۴+۴ در نظر گرفته میشه که شامل ۴ سال مقطع ابتدایی، ۴ سال دوره اولیه و ۴ سال دوره ثانویه است. مدارس دولتی و ترک زبان این کشور که کاملا رایگان هستند اما مدارس بین المللی ترکیه معمولا با توجه به نوع و خدماتی که مدرسه ارائه میده هزینه های متفاوتی دارند ولی به طور میانگین هزینه اون از ۶۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ یورو در ساله.
هزینه تحصیل در ترکیه معمولا با توجه به رشته و مقطع تحصیلی مشخص میشه و داوطلبانی که قصد درس خوندن توی یکی از شهر های این کشور رو دارند باید قبل از ورود به دانشگاه و شروع هر ترم هزینه ها و شهریه دانشگاه ها رو پرداخت کنند. اما بهتره بدونید که تحصیل در ترکیه نسبت به خیلی از کشور های دیگه دنیا واقعا اقتصادی و قابل قبوله و خیلی از دانشگاه های اون هم در سطح واقعا خوبی قرار دارند.
هزینه دانشگاه های انگلیسی زبان برای مقطع کارشناسی معمولا از حدود ۴۵۰ دلار در سال شروع میشه و در مقاطع بالاتر مثل کارشناسی ارشد تقریبا از ۶۰۰ دلار در سال برآورد میشه. در مورد دانشگاه های ترکی زبان هم باید بدونید که هزینه ها خیلی کمتره و برای مقاطع کارشناسی از حدود ۲۵۰ دلار و برای مقاطع ارشد از حدود ۳۰۰ دلار در سال در نظر گرفته میشه. دانشجو هایی که در ترکیه درس می خونند می تونند چند ساعت در هفته هم کار کنند و این موضوع می تونه تا حدی به مدیریت هزینه هاشون کمک کنه.
چرا در ترکیه درس بخوانیم؟
از اونجایی که کشور ترکیه روز به روز در حال پیشرفت و گسترش سیستم آموزشی و جذب توریست و گردشگریه، بستری رو در زمینه های تحصیل برای خارجی ها به وجود آورده و چون نسبت به خیلی از دانشگاه های اروپایی واقعا هزینه معقول تر و پایین تری داره می تونه موقعیت خوبی برای علاقه مندان به درس خوندن در خارج کشور رو در کنار لذت بردن از جاذبه های دیدنی و تاریخی و سرگرمی های دوست داشتی این کشور فراهم کنه. به علاوه نزدیکی ترکیه به ایران باعث میشه تا دانشجو ها خیلی راحت و با کمترین هزینه بتونند به ایران رفت و آمد کنند و دور بودن از کشور و خانواده ندان براشون سخت نمیشه و طرفی مدرک تحصیلی بیشتر دانشگاه های ترکیه هم توی همه کشور های دنیا قابل قبوله و این یک امتیاز بزرگ برای دانشجو ها به حساب میاد.
ترک پاسخ